
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Beştepe’de gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü.
Görüşmenin ardından DEM Parti tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyetiyle Barış ve Demokratik Toplum Süreci'ndeki gelişmeler hakkında kapsamlı istişarelerde bulunulduğu ifade edildi.
DEM Parti tarafından yapılan açıklamada, görüşmenin verimli geçtiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“Bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve heyetiyle yaklaşık 1,5 saat süren verimli bir görüşme gerçekleştirdik.”
Açıklamada, görüşmede Barış ve Demokratik Toplum Süreci’nde gelinen aşamanın ve bundan sonraki süreçte atılması planlanan adımların karşılıklı olarak değerlendirildiği kaydedildi.
DEM Parti açıklamasında, kamuoyunda “Çerçeve Yasa” olarak da bilinen **“Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun”**un TBMM’de 467 gibi yüksek bir oyla kabul edilmesinin memnuniyet verici olduğu belirtildi.
Söz konusu yasanın kabul edilmesiyle birlikte demokrasi ve siyaset alanının güçleneceği yeni bir dönemin kapılarının aralanmasının, Türkiye ve tüm vatandaşlar açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Görüşmede, Barış ve Demokratik Toplum Süreci’nin kararlılıkla sürdürüleceğine yönelik ortak iradenin bir kez daha teyit edildiği bildirildi.
DEM Parti açıklamasında, bundan sonraki süreçte de Türkiye’de barış ve demokrasinin güçlendirilmesi için çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi.
Açıklamanın sonunda DEM Parti, bugüne kadar sürece destek veren, öneri ve eleştirileriyle katkı sunan siyasi partilere ve toplumun farklı kesimlerine teşekkür etti.