© Davam Haber 2020

2023 yılında milyonlar yine açlığa mahkûm!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’dan asgari ücret yorumu: Açlık sınırının bazı araştırmalara göre 8 bin 600 lira, gerçek enflasyonun yüzde 170 olduğu bir ülkede açıklanan 8 bin 500 lira asgari ücreti çok yetersiz buluyoruz.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ‘Yeniden Refah İktidarında İlk 100 Gün İcraat’ lansman toplantısında konuştu.

 

8 bin 500 lira asgari ücreti çok yetersiz buluyoruz

Milli Siyaset Kurullarımızın organize ettiği lansmanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 2023 yılı için geçerli olacak 8506 TL asgari ücreti değerlendiren Fatih Erbakan, “Bu işin 2 boyutu var. Açlık sınırının bazı araştırmalara göre 8 bin 600 lira, gerçek enflasyonun yüzde 170, bekar bir çalışanın asgari yaşam maliyetinin yaklaşık 11 bin, yoksulluk sınırının 25 bin civarı olduğu bir ülkede asgari ücretin 8 bin 500 lira olmasını yeterli bulmuyoruz. Biz parti olarak enflasyona karşı alım gücünün korunması ve işçi kesiminin büyümeden payını alabilmesi için asgari ücreti yüzde 150 zamla 14 bin lira civarı yapılması gerektiğini söylemiştik. İşverenle alakalı da vergilerin kaldırılması ve teşviklerin sağlanması gerekli desteklerin yapılması gerektiğini ifade etmiştik. Bu nedenle bu hesaba göre 8 bin 500 lira asgari ücreti çok yetersiz buluyoruz. Bu enflasyon oranlarıyla çok yakında açlık sınırı 10 bin lirayı geçecek ve maalesef milyonlarca asgari ücretli yine açlığa mahkum olacak.” dedi.

 

Borçlanmadan zamsız, vergisiz yıllık 150 milyar dolar kaynak oluşturacağız

Erbakan’ın ‘Kaynak paketleri, proje kitapları, makam ve rakam için değil Allah rızası için çalışan kadrolarımızla milletimizin derdine derman olmaya hazırız’ diyerek açıkladığı, iktidara geldiğimizde ilk 100 günde yapacağımız icraatlardan öne çıkanlar şöyle:

 

 

 

 

 

 

Bu adımları atarak borçlanmadan zam ve vergiyle millete yük yüklemeden ve kamu varlıklarını satmadan yıllık  yaklaşık 200 milyar dolar yani yaklaşık 4 trilyon lira yerli ve millî kaynak oluşturacağız. Elde edeceğimiz bu kaynakları, asıl sahibine, aziz milletimize aktaracağız.

 

 

 

Tarım Bakanlığı’nı Bill Gates Vakfı’nın tasallutundan kurtaracağız!

 

Bununla birlikte, tarım ve hayvancılıkta, enerji ve madencilikte, sanayi ve teknolojide yatırımlara başlayacağız.

 

 

 

 

Güçlüyü haklı sayan değil, haklıyı güçlü kılan adalet sistemini inşa edeceğiz

Bizler Yeniden Refah iktidarında, adil bir hukuk sistemini ‘Güçlüyü haklı sayan değil, haklıyı güçlü kılan bir adalet mekanizması”nı mutlaka inşa edeceğiz.

 

Yine iktidarımızın ilk 100 günü içerisinde çözüme kavuşturacağımız konular;

 

Sözleşmeli Uzman Çavuşlarımızın kadrolu hale getirilmesi de önceliklerimiz arasındadır.

Gece gündüz, kar-kış-sıcak-soğuk demeden, canlarını siper ederek bizlerin güvenliğini sağlayan cefakâr polis kardeşlerimiz bizim için önceliklidir.

 

 

150 bin öğretmen ataması yapacağız

150 bin adet olan Milli Eğitimdeki öğretmen açığının, atamalar yoluyla kapatılması için bir plan ortaya koyacağız.

 

 

Sağlık Bakanlığı’nı DSÖ’nün vesayetinden kurtacağız

Sağlık alanında yapacağımız en hayırlı hizmet, Sağlık Bakanlığımızı DSÖ’nün vesayetinden kurtarmak olacaktır.

 

 

Engellilerimizin yüzü yine Milli Görüş’le, Yeniden Refah’la gülecek!

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER