© Davam Haber 2020

Altınöz: İmamoğlu adeta siyonizme destek açıklaması yapıyor!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, işgalci İsrail’e karşı Filistin’de büyük bir direnişe imza atan Hamas’ı eleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterdi. Altınöz, “Hamas, Kudüs’ü ve kendi topraklarını savunmak, kuşatmayı yarmak ve soykırımı durdurmak için tüm fedakârlıkları ortaya koyan bir serdengeçtiler ordusudur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şu durumda bile adeta siyonizm anlayışına destek açıklaması yapmanızı hayretler içerisinde karşıladık.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CNN International’a verdiği röportajda, Gazze’de İsrail’e karşı tarihi bir mücadele veren Hamas’ı ‘Terör örgütü’ olarak nitelendirmesi tepkiye yol açtı.

“Hamas’ın yaptığı, yüzyıl önce bizim yaptığımızdır”


Ekrem İmamoğlu’nun skandal ifadelerine sosyal medya hesabından cevap veren Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, “Hamas, tarihin en vahşi soykırımı karşısında kutlu bir kurtuluş mücadelesi sürdürmektedir. Filistin davasının kurtuluş ordusu Hamas’ın bu mücadelesini tüm insanlık takdirle ve hayranlıkla seyrederken, Filistin topraklarını ‘Kanla aldık, bedeli ancak kanla ödenebilir’ diyen Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han’ın ve ecdadımızın payitaht şehri, Dünya’nın başşehri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şu durumda bile adeta siyonizm anlayışına destek açıklaması yapmanızı hayretler içerisinde karşıladık. Hamas, ilk kıblemiz, ikinci mescidimiz ve üçüncü haremimiz Mescid-i Aksa’mızı bağrında barındıran Kudüs’ü ve kendi topraklarını savunmak, kuşatmayı yarmak ve soykırımı durdurmak için tüm fedakârlıkları ortaya koyan bir serdengeçtiler ordusudur. Sayın İmamoglu; Gazze’de yaşananlar, yüzyıl önce bizim topraklarımızda yaşananlardır. Hamas’ın yaptığı, yüzyıl önce bizim yaptığımızdır. Hamas’a selam, direnişe devam!” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER