ABD savaştaki tarafsızlığını bozup Türkiye'ye saldırdı! Rusya ve Aliyev'den açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD savaştaki tarafsızlığını bozup Türkiye'ye saldırdı! Rusya ve Aliyev'den açıklama
Abone ol
Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gerilimde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. İki ülke arasında daha sonra Moskova'da yapılan görüşmede esirlerin ve cenazelerin değişimi için ateşkes kararı alınmıştı. Ancak Erivan tarafının sivil alanlara saldırıları durmuyor.

- Dağlık Karabağ'daki çatışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı kendini savunabilmesini umduklarını" açıkladı. ABD'nin Atlanta kentinde WBS radyosuna konuşan Pompeo, tarafların ateşkese varıp masaya oturmalarını ve bu tarihi, karışık sorunu çözmelerine dair umutlu olduğunu söyledi. Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği desteği de eleştiren Pompeo, Türkiye'nin devreye girip Azerbaycan'a kaynak sağlayarak mevcut riski ve Dağlık Karabağ'daki savaşın ateş gücünü yükselttiğini iddia etti.

ÇOK SAYIDA KÖY KURTARILDI

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Azerbaycan'ın ihtişamlı ordusu, Fuzuli ilçesine bağlı Ariş köyünü, Cebrayil ilçesine bağlı Düşulu köyünü ve Hocavend ilçesine bağlı Edishe, Düdükçi, Edilli ve Çıraguz'u kurtarmıştır. Yaşasın Azerbaycan Ordusu! Karabağ Azerbaycan'dır!" dedi.

"HENÜZ GÖZLEM MEKANİZMASI KURULMADI"

- Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Dağlık Karabağ'da Ermenistan ve Azerbaycan arasında ateşkes ilan edildiğini fakat bir gözlem mekanizmasının oluşturulması konusunda henüz bir anlaşmaya varılmadığını ifade etti. Zaharova, "Asıl mesajımız ordular arasında bir anlaşma yapılması ve ortak bir gözlem mekanizması oluşturulmasıdır. Bildiğimiz kadarıyla şu ana kadar böyle bir çalışma yapılmadı. Biz bu mekanizmanın oluşturulması için bir an önce adım atılmasını umuyoruz" dedi. Dağlık Karabağ'ın statüsü için nihai kararın verilmesi gerektiğini savunan Zaharova, "AGİT Minsk Grubu eş başkanları tarafından üzerinde çalışılan ve üzerinde çalışılmaya devam eden öneriler müzakere masasında bekliyor. Dağlık Karabağ'ın nihai statüsünün belirlenmesinden önce güvenilir bir diyalog sağlanmasıdır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MSB : Hatay'da 1 şehidimiz var!Önceki Haber

MSB : Hatay'da 1 şehidimiz var!

Piyasalarda Son DurumSonraki Haber

Piyasalarda Son Durum

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar