DÜNYA’DA İLKLERİ BAŞARAN ADAM: - ADİL KOÇALAN

DÜNYA’DA İLKLERİ BAŞARAN ADAM: - ADİL KOÇALAN

İlk kadın kanalını o kurdu. İlk dijital yazılım sistemini, IPTV yi ve ilk Türk yazılımı olan play-aout projelerini gerçekleştirdi. Adil Koçalan ilkleri yapmaya devam ederken, bizde kendisine bu başarı hikayelerini sorduk:

 

Şuanda kaç tane kanalınız var? Bunun dışında bilmediğimiz görevleriniz varsa bahseder misiniz?

 

Kanal 34, TV MOR, BRUKSELTURK, HUR TV kanallarının hem kurucusu hem sahibiyim. Askon TV’ yide ben kurdum. Şuanda onlara yayın hizmeti veriyorum. TV MOR sadece kadın kanalı. KANAL 34 şuan üzerinde çok hassasiyetle durduğum ve her geçen gün büyüyen, yenilenen kadrosuyla daha üst seviyeye taşımak için çabaladığım kanalım. BRÜKSELTÜRK sadece yurt dışındaki ‘Türk dünyası’ için kuruldu. HUR TV haber amaçlı kurduğum kanalım.

Bunlar dışındaki görevlerim, İstanbul Medya ve Dijital, Görsel Medya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Ordu Basın Kuruluşları Derneği -OBKD yerel televizyonlardan sorumlu Başkan yardımcısıyım. Aynı zamanda ASKON TV(Anadolu Aslanları İşadamları Derneği) Genel Yayın Yönetmeni’yim.

 

Kanal 34 kanalınız oldukça yükselişte.Kanallarınıza isim verirken, nasıl karar veriyorsunuz?

Neden kanal 34?

 

Kanal 34, İstanbul'a olan tutkumdan ve İstanbul'un dünya için gerçekten önemli bir şehir olduğunu düşünmemden kaynaklanıyor. İstanbul benim gözümde herkesin aşık olduğu, ama gönlünde bir tek Leyla'sı olan Mecnun gibi, sevdası, sadakati yüksek bir şehir. İstanbul şimdiye kadar kalbine aldığı herkesi, üzerinde taşıdığı her yüreği sımsıkı saklamış. Üzerine söylenen nice sözlere, yapılan anlaşmalara rağmen, o kendi kendine şiir olarak kalmayı başarmış. Bakın dünyanın dört bir yanından şehrimize devlet büyükleri, sanatçılar, iş insanları geliyorlar. Yatırım yapıyorlar, şehrimizi çok seviyorlar. Hatta içlerinde daha sonra yerleşenler oluyor. Biz elimizdekinin yani bu güzel şehrimizin kıymetini yeterince bilmiyoruz. Benim bu kanalı kurma nedenlerimden bir tanesi de bu değerimizi hep unutmamak ve yaşatmaktır. İstanbul'a sevdalı bir Mecnun olarak

 

Türkiye’de ve dünyada bir ilki gerçekleştirdiniz. Sadece kadınlar için bir kanal kurdunuz? Bu fikir nasıl gelişti, kuruluş amacınızdan bize bahseder misiniz?

 

Türkiye'de ve dünyada kadınlar için özel bir kanal olmadığını fark ettim. Bu yüzden kadınların izlemesi için, MOR TV kanalını kurdum. Kadın evrende bır dengedir, nesilleri üretendir. Kadın kanalımızın başında İstanbul Üniversitesi Genel Türk Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mualla Uydu Yücel var. Hocamız vesilesi ile kanalda güzel programlar oluyor. MOR TV kanalımızda, her hafta alanında duayen isimleri ağırlanıyor. Amacımız dünyanın her yerindeki kadınlarımıza ulaşmak. Onlara rehberlik etmek.

 

Yurt dışında yaşayan Türkler içinde bir kanal kurduğunuzu biliyoruz. Neden böyle bir kanal kurma ihtiyacı duydunuz ve bu kanalın adının BRÜKSELTÜRK olmasının özel bir nedeni var mı?

 

Kanalı kurma amacım yurt dışındaki Türk dünyası içindi. Türkiye'nin dışında bir Türk dünyası var. Bu dünyayı görmek, tanımak adına bu kanalı kurdum. Özellikle Belçika olmasının nedeni ise şu şekilde açıklayabilirim: Belçika'nın başkenti olan Brüksel'in dünyanın ve Avrupa birliğinin merkezi konumunda olduğunu belirten Koçalan 'Yurt dışında çok fazla vatandaşımız var. Belçika konumu itibariyle Almanya, Fransa, Hollanda ve İngiltere'ye komşu durumda. Buralarda yaşayan çok fazla Türk vatandaşı var.

 

Sadece haber kanalı kurma fikri nasıl gelişti?

 

Medya sektöründe farklılıklar yapılması gerektiğine inanıyorum. Aslında bu sadece medya içinde değil, her sektör için geçerli. Ben yeniliğe ve farklılığa açık biriyim. Yeter ki bana mantıklı gelsin. Haber televizyonun olmazsa olmazı. Bu yüzden HUR TV kanalını kurdum. Bu kanalın diğer kanallardan farkı sadece haber izlemek amaçlı kurulan bir kanaldır. Bu kanal için şuan Türkiye'de daha önce görmediğiniz, izlemediğiniz formatta haberler hazırlıyoruz. Genç, dinamik ve çok yetenekli bir kadromuz var. Bu kadro ile güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar