Abdulvahit KOÇ

Abdulvahit KOÇ

Mail: [email protected]

Bergama ve Kınık başarıyı yakalamış

Yenilmezler diye bir film var biliyorsunuz. Tüm dünyanın güvenliğine karşı büyük bir tehdit oluşturan düşmanla karşı karşıya kalınınca Fury, dünyayı yaklaşan bu felaketten kurtarmak için en cesur ve en 'süper' kahramanlardan oluşan bir ekip kurmak zorunda kalır ve bunu da başarır.

 

İzmir’de bazı belediyelerde de bence bir yenilmezler ekibi var.

Hafta sonu kuzey bölgesi seyahatlerimizde tarih kokulu Bergama ve Kınık ilçelerimizi ziyaret ettim.

Kıymetli dostlarımızla hasbıhal ettik, kahvehaneler dolaştık muhabbet dolu iki gün geçirdik.

Her iki belediyenin de çalışmalarını yakından izliyorum işim gereği ama halkın gözünde neler var onları da bizzat öğrenmek ve yazmak istedim.

 

İlk olarak Bergama'ya gittim…

Bergama'da Hakan beyin hizmetleri halkla diyalogu o kadar mükemmel ki muhalif çevrelerden birçok kişi bile Hakan Beyden belediye başkanlığını almanın imkânsız olduğunu şimdiden ifade etmeye başlamış.

CHP’de şimdilik aday adayı olduklarını açıklayanlarla belediyenin kazanılmasının hayal olduğunu birçok kişiden dinledim. Hatta bazı aday adaylığını açıklamayan ama aday adayı olacağına kesin gözü ile bakılan bir kaç aday için bile halkın nabzının aynı olduğunu gördüm.

Hakan Koştu ile aynı klasmanda bir kişi olmazsa belediye hayal olur deniliyor. Dedim ki “Bu aday adayları içinde siyasette büyük görevler yapmış insanlar da var onları da bu klasmanda görüyor musunuz?”

“Bergama'da navigasyon olmadan ilçe merkezine gelemeyen kişileri nasıl bu klasmana koyalım?” dediler, kahkahalar havada uçuştu.

 

Bunun sebebi aslında belli; Bergama Belediyesi seçim öncesi değil 4,5 yıl öncesinden sanki seçime hazırlanırmış gibi çalışmalar yapmış. Hakan bey duyduğum kadarıyla Hz. Abdülhamid Han taktiği ile halkın içerisine insanlar görevlendirmiş. İlçede ne tür bir sıkıntı var bizzat müdahale etmiş. Bazı köylerde kahvehanelerde konuşulan sorunlar bir gün sonra düzeltilince halk şaşkınlık içerisinde kalmış.

Tabi bu durumun realitesini Hakan beye sormak nasip olmadı ama AK Parti ilçe başkanı Sebahattin bey Hızır acil servis gibi yıllardır gönülleri fethetmeye devam etmiş.

Muhalif partilerden arkadaşlarımla konuştuğumda AK Parti ilçe başkanının telefonu herkeste var kimin neye ihtiyacı olsa arayabiliyor. Sen bizden değilsin, sen bize oy vermedin cümlesini bırakın bunun iması ile bile karşılaşılmıyor dediler.

Kahvehanelerde Sebahattin bey ve Hakan bey için öyle cümleler kuruluyor ki bölgede dokunulmadık bir kişi bırakmadıkları belli oluyor.

Yıllardır muhalif olduğunu bizzat bildiğim arkadaşlarım bile "adamlar yapıyor kardeşim " diye başlayan cümleler kurunca Bergama'da yenilmezler ekibini Hakan bey kurmuş dedim.

 

Gelelim Kınık ilçemize

Sadık abi başka bir kişi.

İlçede belediye başkanı için hiç Sadık Bey diyene rastlamadım, herkes ya ismi ile ya da sonuna "abi " kelimesini ekleyerek ondan bahsediyor.

Bu aslında samimiyetin bir göstergesi ilçede kimin düğünü var Sadık abi orada, kimin nişanı var orada, kimin hastası var orada, Sadık abi hep ilçede hep ilçeyle birlikte hareket ediyor.

Kahvehanede oturmuş muhabbet ediyoruz,  benim arkadaşım hemen “Dur Sadık abiyi çağıralım, çayları o söylesin” dedi, güldüm “Aman arama, ben gezmeye geldim, haberi olmasına gerek yok” dedim dinlemedi aradı Allah'tan ben haberi olmasın dedim diye çağırmadı biraz sohbet edip kapattı.

Dedim ki “Allah aşkına ilçenin belediye başkanını aradın sohbet ettin sen oy vermiş miydin?”

Dedi ki “Allah var ben oy vermedim o da ona oy vermediğimi çok iyi biliyor, ama Sadık bizim Sadık oy vermişiz vermemişiz ona bakmaz gel çay içelim desek gerçekten müsait ise çıkar gelir.”

Ona oy verilsin verilmesin tüm ilçe halkı ile barışık bir kişi de mutlaka yenilmezler ekibini kurmuştur.

 

Dikkat edildiyse yazımızda belediyelerin hizmetleri ile ilgili şeyler yazmak istemedim önemli olan hizmet değildi aslında gönüllere girebilmekti.

Yerel yönetimlerde halkın gönlüne girmek siyaset üstü bir duruş sergilemek her babayiğidin harcı değil gerçekten.

Bu iki ilçede gönüller hakikaten fethedilmiş yani yenilmezler ekibi kurulmuş.

Kanaatimce de önümüzde ki yerel secimler de karşılığını her iki belediyede mutlaka alacaklardır.

İlçede siyaset yapıp, yaptığı siyaset ile gönüllere giren her iki başkanımızı da yürekten tebrik ederim.

(Önünüzde ki günlerde de Dikili ve Aliağa ilçelerinde halkın nabzını tutmak için ziyaretler yapacağız )

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar