Hatice Eylem KOÇ

Hatice Eylem KOÇ

Mail: [email protected]

Sema Maraşlı'nın Ahrar olduğuna ben şahidim.

Bir kaç gün önce Rahmetli  Mehmed Zâhid Kotku (Rahmetullâhi Aleyh) ) nun bir sohbetini dinlerken "Eskiden alimler için Ahrar derlerdi" dediğini işittim, o an aklıma Sema hanım geldi.

Ahrar hür manasına geliyor, gerçektende eskiden alimlere bu lakap verilirdi, çünkü onlar Hz Allah dan başka hiç bir şeyden korkmaz, çekinmezlerdi.

Onların akademik kariyerleri için bazı şeyleri görmezden gelmek gibi bir durumları olamazdı, en lüks arabaların birinden inip digerine binip bir televizyon programından diğer bir televizyon programına koşturmazlar, aman şu konuşmayı ekranlarda yapmayayım da bir dahaki sefer yine bu programlara beni çağırsınlar diye bir düşünceleri hiç olmazdı, onun içindir ki Hazreti Allah'ın emirlerini korkusuzca anlattılar ve ahrar lakabına layık görüldüler.

Sema Maraşlı hanım efendiyi takip ederseniz, kendisinin de ahrar lakabına layık olduğunu göreceksiniz.

Bir çok feminist kişiliğin karşısında, hatta bir çok büyük otoriteye karşı, Kur'an'ı hakimin ayetlerini korkusuzca söyleyebilen, Hazreti Allah böyle emrettiyse bunda mutlaka bir hikmet vardır deyip, hikmeti gözlemleyebilen, ülkemize yapılan sinsi planları hiç korkmadan bağıra bağıra" bu yanlıştır" diye haykıra bilen, ahrar bir hanım efendidir.

Malumunuz ülkemizde göz göre göre feminizm hortlatılıyor, aile degerlerine önem veriyoruz görüntüsü verilip, altından aile kurumunum içi boşaltılıyor. 

Sinsi çalışmalardan en sonuncusu bir belediyenin reklam tabelaları oldu.

Tüm içtenliğimle söylüyorum ki hiç bir erkek hiç bir zaman bir kadına şiddet göstermesin,yine isterim ki hiç bir kadın bir erkege şiddet göstermesin, çünkü şiddetin kadını erkeği asla olmaz ama kimse de erkekleri veya kadınları katil diye de göstermesin. 

Bir kaç gün önce Ordu da bir kadın, hiç bir sebep yok iken gece uyuyan kocasının boğazını kesti diye tüm kadınlara katil demek akıl karı olmadığı gibi, bir kadına şiddet gösteren erkek var diye tüm erkekler canavar, cani veya katil iması da akıl karı değildir. 

Sevgili okuyucularım bir kadın olarak söylüyorum, Feminizm hakikaten çok teklikelidir. 

Diyelim ki bize inanmıyor sunuz, bundan yıllar önce, hatta yıl da verelim, 2013 yılında Rusya Ortodoks Patriği Kirill, feminizmin özgürlük kisvesinde çok tehlikeli bir olgu olduğunu bizzat söylemişti. O zaman tarihli gazeteler, haber siteleri bu haberi manşet den vermişlerdi.  

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığı ile bilinen Patrik Kirill, Rusya'nın toplumsal değerlerinin savunucusu olarak öne çıkan,hatta Rusya'da halkın dörtte üçünün kendisini Ortodoks Hristiyan olarak tanımlıyan biridir. 

2013 yılında Bir kısım Ortodoks kadın örgütleri ile bir araya gelen Kirill, “Feminizm olarak tanımlanan olguyu çok tehlikeli buluyorum. Kadını evlilik ve aile dışına atan feminist yaklaşımlar sahte bir özgürlük analyışıdır” eleştirisi getirmişti.

Şu cümleyi bizlerden çok defa duymuş olabilirsiniz ama tehlikenin farkına varmadığımızı görmek hiç te zor değil. 

 Kirill'in yaptığı açıklamanın en önemli kısmı da “Eğer kadının bu çok özel konumu yıkılırsa, bunun sonucunda her şey yıkılır. Buna aile ve vatan da dahil” ifadelerini kullanması şok etkisine sebep olmuştu, 

Bu konuda dogru da söyledi, aile yıkılır ise vatan da yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır.

Bu vesile ile Sema hanımı tüm oteriter güçlere karşı hakkı savunduğu, ülkesinin ve vatanının bütünlüğü için son kale diye adlandırdığımız Aile müessesesine verilen zararları korkusuzca anlattığı ve Ahrar bir duruşa sahip olduğu için bir kez daha tebrik ediyorum. 

Bu konuda yazdıklarına, her platformda haykırdığına ben dahil bir çok kişi şahidim yarabbi diyebilecektir. 

Rabbim Kurana ve sünnete uygun yaşamayı, Hz Allah'ın ikram ettiği ilmi, Ahrar bir şekilde anlatmayı hepimize nasip etsin. 

Amin

Makale Yorumları

  • Sakine Tekin22-09-2020 09:55

    Güzel yazınızdan dolayı teşekkür ederim. Yüreğinize kaleminize sağlık .

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar