Sakine Aydın

Sakine Aydın

Mail: [email protected]

 MEVZU NE MEDENİYET NE ÖZGÜRLÜK BATI BATAKLIĞINA BATMIŞIZ   

           Bugün olan soykırım aklı vicdanı olan her insanın içinde kapanması mümkün olmayan yaralar açıyor.  İnsani olarak şahit olduğumuz bu katliama ne yapabiliriz diye düşünüyoruz . Gücümüz yettiğince elimizden geldiğince ses olmaya , destek olmaya çalışıyoruz . Maalesef Müslüman olarak bildiğimiz yöneticiler bu süreçte sınıfta kalmışlardır . 


            Bu yazım her seferinde ÖZGÜRLÜK !... MEDENİYET !...  diyerek kendini sokaklara atanlar içindir. Bugünler de nedense ortalıkta göremediğimiz , bir çocuğun katliamının , köpekleri kadar değeri olmadığını düşünenler için ufak bir analiz , biraz güncel yaşananları hatırlama ve hatırlatmak için kaleme alınmıştır . İçin öyle dolu ki bu arada .. Şimdiden sürçü lisan ettim ise affola ..


       İlk aklıma gelen konulardan bir kaçını yazayım ama özellikle bir tanesi hakkında sohbetimize devam edeceğiz . Şüphesiz cinayete kurban giden kadınlar toplumsal bir kanayan yara , gün geçmiyor ki bir kadın cinayete kurban gitmesin . Eşcinsel hakları için Onur yürüyüşleri düzenlenen ülkemizde bildiğiniz gibi bir çok ünlü gerek sahnelerinde, gerekse açıklamalarında destek verdi . Hayvanların uğradığı bir zulümde yine ekranlar da , sosyal medya da ciddi eylemler ve söylemler yapıldığına şahit olduk . 


        2022 yılında İran ‘da “Ahlak polisleri” tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini yi eminim bir çok kişi hatırlıyordur . Bu olay yüzünden dünya ayağa kalkmış , onlarca kadın savunucusu ve kuruluşu açıklama yapmıştı . Mahsa Amini ‘nin saçını açması, giyiminden dolayı yaşamış olduğu haksızlık karşısında hayatını kaybetmesi sonucu bir çok kadın , sanatçı ,sivil toplum kuruluşu ayaklanmış ekranlarda sosyal medya hesaplarında saçlarını kesenler olmuştu . Tüm haksızlıklara ve zulümlere karşı durmak insani,vicdani bir şeydir . 


      Şimdi biraz daha günümüze gelelim ; Doğu Türkistan da yılardır uygulanan bir soykırım var . Kadınlar çocuklar erkekler sistematik olarak bir soykırıma tabi tutuluyor . Bugün Doğu Türkistan , Filistin , Afganistan bütün Müslüman coğrafyaları çağın medeniyet canavarı tarafından paramparça edilmektedir . 1948 den bugüne kadar da Filistin de sokaklarda öldürülen çocuklara  ve kadınlara şahit oluyorduk ama 7 Ekimden bu yana 15 binden fazla sivilin ,4 binden fazla kadının , binlerce çocuğun katledilişine şahitlik ederken;

NEREDESİNİZ KADIN HAKLARI SAVUNUCULARI ?
NEREDESİNİZ ÖZGÜRLÜK VE MEDENİYET TÜRKÜSÜ SÖYLEYENLER ?
NEREDESİNİZ HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI ?
NEREDESİNİZ SANAT CAMİASI ?


Kadının giyimini kuşamını dert ettiğiniz kadar , Ölmesini katledilmesini dert etmiyorsunuz . Meydanlarda sizleri göremedik ? Sizin Özgürlük Medeniyet anlayışınız dinlerine ırklarına mevkilerine fikirlerine göre değişiyor demek ki . Asimile olmuş kendinden uzaklaştırılmış Batının her pisliğine pembe gözlükle bakan , batı bataklığını medeniyet , esaretini özgürlük sanan bir topluma dönüştürülmüşüz . 


       Buradan da anlayabileceğimiz konu ; Dertleri İslam . İslami yaşam . Eğer dertleri bu olmasaydı , eşcinsellere , hayvanlara , Mahsa Amini ye sahip çıktıkları kadar Doğu Türkistan ve Filistin olmak üzere Müslüman coğrafyasında katledilenler içinde çıkıp tek laf ederlerdi . Her zaman dediğim gibi SAHTEKARLAR .. Onlar kadına özgürlüğü değil , kadına ulaşmanın özgürlüğünü istiyorlar . 


    Dünyada esaret alınamayan ve asimile edilemeyen tek yerin Gazze olduğunu düşünüyorum . Ebu Ubeyde , Şerefli mücahitler ve Şerefli Gazze halkına binlerce selam binlerce dua gönderiyorum . 


Siz kazandınız . Siz kıyam ettiniz , siz tebliği canlarınızla mallarınızla yaptınız ve ALLAH cc sizi tarihin sayfalarına ŞEREFLİ GAZZE diyerek kayıt ettirdi . 


     Hilafet sancağı altında BİR OLMAK dileği ile .. 
     Direnişiniz Dirilişimiz olacak.. 


      Selam ve Dua ile ..


#sakineninkalemi
 

Makale Yorumları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar