Aliyev ve Şerif'ten Bartın'daki facia için taziye mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aliyev ve Şerif'ten Bartın'daki facia için taziye mesajı
Abone ol
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlama dolayısıyla taziye mesajı gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Aliyev mesajında, Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberinin kendisini derinden sarstığını belirtti.

Türkiye'nin acısını paylaştıklarını ifade eden Aliyev, Erdoğan'a, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına, kendi ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerini iletti.

Aliyev, yaralılar için de şifa temennisinde bulundu.

Bartın'daki maden ocağına havadan bakışBartın'daki maden ocağına havadan bakış

ŞAHBAZ ŞERİF: MAHSUR KALANLARIN BİR AN ÖNCE KURTARILMASINI DİLİYORUM

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını yitirenler için derin üzüntüsünü vurgulayarak, "Düşüncelerimiz ve dualarımız yaslı aileler ve Türk halkı ile birlikte. Mahsur kalanların bir an önce kurtarılmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

BARTIN'DA MADEN PATLAMASI

Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında dün akşam 18.15'te patlama meydana geldi. Şu ana kadar 28 madencinin cansız bedeni çıkartılırken, kalan 15 kişiye ekiplerin ulaşma çabası devam ediyor.

ULUSLARARASI BASIN DA MADEN FACİASINI MANŞETTEN GÖRDÜ

Amerikan New York Times gazetesi, Bartın'daki faciada 28 kişinin hayatını kaybettiğini, ekiplerinin kalan kişileri kurtarmak için çalıştığını yazdı.

İngiliz kamu kuruluşu BBC'deki haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgeye gideceği, bakanlar Süleyman Soylu ve Fatih Dönmez'in ise olay yerinde olduğu vurgulandı.

Yine İtalyan, Fransız, Alman, Rus ve Arap medyalarında da Bartın'daki maden faciası ve gelişmeleri okuyucularına dakika dakika aktarıldı.

Kaynak:Haber7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'nin ilk Basın Kurultayı gerçekleştirelecekÖnceki Haber

Türkiye'nin ilk Basın Kurultayı gerçekle...

Bartın'daki maden faciasında şehit sayısı arttı! Bakanlar canlı yayında açıkladıSonraki Haber

Bartın'daki maden faciasında şehit sayıs...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar