Erbakan’dan İsrail’e ‘Gazze’ tepkisi: Bir de utanmadan ‘savaştayız’ diyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erbakan’dan İsrail’e ‘Gazze’ tepkisi: Bir de utanmadan ‘savaştayız’ diyor!
Abone ol
Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Gazze’de sivillerin üzerine bomba yağdıran İsrail’e tepki gösterdi: “Bir de utanmadan ‘savaştayız’ diyorlar! Ortada Savaş filan olduğu yok… 80 seneden beri yaptıkları gibi masumların, eli kolu bağlı ambargo altındaki, topu, tüfeği, hiçbir imkanı olmayan çoluk çocuk, kadın, yaşlının üzerine bomba yağdırmak!”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatih Erbakan 14 Mayıs Genel seçimlerinde partisinin en çok oy oranına sahip olduğu Kastamonu Tosya ilçesine teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Erbakan ilk olarak ilçenin Cumhuriyet meydanında halka yoğun bir kalabalığa hitap etti.

Yerel seçim için Tosyalılardan destek istedi

Buradaki konuşmasında Tosyalılara 14 Mayıs’taki teveccühlerinden dolayı teşekkür eden Erbakan, 31 Mart 2023 yılında yapılacak Yerel seçimler için de destek istedi:

“Yaklaşan yerel seçimlerde Tosya’mızı Milli Görüş belediyeciliğine kavuşturmak için desteğinizi talep edeceğiz ve inşallah mart ayında yerel seçimlerde 14 Mayıs’tan çok daha büyük bir oy patlaması ile Tosya Belediyesi’ne Yeniden Refah’ı taşıyacağız. 14 Mayıs seçimlerinde Tosya ilçemiz şampiyon olmuştur. Merkezinde yüzde 20’nin üzerinde oy oranına ulaştığımız Türkiye’deki bine yakın ilçe içinde en yüksek oranda oy aldığımız ilçe Tosya ilçesi olmuştur.”

“Siyonist İsrail devleti bölge için bir çıbanbaşıdır”

Miting sonrası esnaf ziyareti gerçekleştiren Erbakan, daha sonrasında geldiği partisinin ilçe başkanlığında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Filistin-İsrail gerilimine ilişkin konuşan Erbakan, “Siyonist İsrail devleti bölgede 80 yıldan beri bir çıbanbaşı gibi zulmüne ve işgaline devam ediyor. Bugün Filistin topraklarında gelişen olaylar bir kaynama noktası ve İsrail’in yıllardan bu yana süregelen mezalimine bir başkaldırıdır. Bayram günleri, mübarek gün ve gecelerde dahi Müslümanların başına bomba yağdıran, çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce Müslümanı katleden, hapishanelerde suçsuz yere Filistinlileri tutup işkence yapan, bir yandan da adım adım kanserli bir tümör gibi yayılarak Filistin topraklarının neredeyse yüzde 90’ını işgal eden bir terör devleti Siyonist İsrail devletinin bütün bu yaptıklarına karşı oradaki Müslümanlar bir meşru müdafaa hakkını kullanıyorlar. Bunun arkasından da İsrail orantısız güç kullanımı yapıyor. Bir de utanmadan ‘savaştayız’ diyor, savaş filan yaptığın yok! 80 seneden beri yaptığın gibi masum sivillerin üzerine bomba yağdırıyorsun. Karşında bir düzenli bir ordu yok ki! Eli kolu bağlı ambargo altındaki insanların tepesine bomba yağdırıyorsun.  İsrail savaşta değil; topu, tüfeği, hiçbir imkanı olmayan çoluk çocuk demeden masumları katlediyor.” ifadelerini kullandı.

‘Bu zulümlerin son bulması için Türkiye’nin öncülüğünde İslam Birliği’nin kurulması kaçınılmazdır’

Erbakan, İsrail’in zulmünü engellemek için İslam birliğinin mutlaka kurulması gerektiğine dikkati çekerek, “İslam dünyası gerek nüfus potansiyeli ile gerek yer altı ve yer üstü kaynakları ile mükemmel bir potansiyele sahiptir. Örneğin bugün Pakistan dünya teknoloji firmaları için adeta altın değerinde olan lityum kaynağı bakımından zengindir. İslam dünyası,         “Aklınızı başınıza alın biz sizinle kaynaklarımızı paylaşmıyoruz” dediği anda batı dünyasının yapacak bir şeyi kalmaz. İslam Birliği’nin, D-60’ın; Türkiye’mizin öncülüğünde kurulması bu zulümlerin son bulması için kaçınılmazdır.” İfadelerini kullandı.


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati ile telefonda görüştüÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile telefonda görüştüSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşk...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar