Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: İngiltere'de o kadar enayi var mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: İngiltere'de o kadar enayi var mı?
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Londra ziyaretini eleştirdi, "İngiltere’de bu kadar enayi var mı; sana kalkacaklar bu paraları verecekler" dedi. Erdoğan, Hakan Şükür'ün TV5 yayınına katılmasına dair soruyu da yanıtladı.
  • Kılıçdaroğlu'nun Londra ziyareti: Londra'ya o kadar enayi var mı? Kim sana o parayı verecek. 
  • Firari FETÖ'cü Hakan Şükür'ün TV5 canlı yayınına katılması: Değerlendirmeye gerek yok. Demek ki masaya altı kişi yetmiyor.
  • TSK'ya kimyasal silah iftirası: Yasal süreç devam ediyor. Bu işin peşini bırakmayacağız.

Yukarıdaki değerlendirmeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait. Cumhurbaşkanı, Özbekistan ziyaretinin sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği, Türkiye Yüzyılı vizyonu, ekonomideki son durum, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kirli para" iddialarına dair birçok konuda dikkati çeken açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonuna ilişkin şunları söyledi: 

Son 20 yılda dünyadaki ve çevremizdeki krizler karşısında gerçekçi, girişimci, insani ve milli bir dış politika izledik. Hem hak ve menfaatlerimizi müdafaa ettik hem de küresel ve bölgesel barış ve istikrar için ciddi bir gayret ortaya koyduk. Hamdolsun çabalarımızla Türkiye artık küresel konularda sözü dinlenen, saygın ve vazgeçilmez bir aktör haline geldi. Bu, dünya kamuoyu tarafından da teslim ediliyor. Çevremizde bir barış ve refah kuşağı oluşturmak için durmaksızın çalışıyoruz. Bu amaç doğrultusunda, terör belasını milletimizin gündeminden topyekûn silmek konusunda kararlıyız. Dış politikamızı ülkemizin çıkarlarını merkeze alarak belirlemeye, milli menfaatlerimiz çerçevesinde kendi eksenimizi tahkim etmeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci asrını teşkil edecek olan Türkiye Yüzyılında da ülkemizin bu etkin ve saygın küresel aktör rolünü milletimizin layık olduğu şekilde pekiştireceğiz.

Ekonomideki son durumu değerlendiren Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu'nun "uyuşturucu" iddialarına tepki gösterdi:

Ekonomi tarafında ise Türkiye’nin dünyada ilk 10 içerisinde yer alması konusunda önümüzdeki engeller ciddi manada şu anda yavaş yavaş kayboluyor. Başbakanlığım döneminde özellikle Merkez Bankası’nda döviz rezervi bir ara 135-136 milyar dolara kadar çıktı. Şu anda da 115-120 milyar dolar civarında dolaşıyor döviz rezervi. Yani Merkez Bankamızın döviz rezervi konusunda öyle Bay Kemal’in ifade ettiği gibi sıkıntılar söz konusu değil. Biz şu anda hamdolsun iyi bir konumdayız. Ama tabii adamın akıl hocaları kimlerdir bilemem. Yani ne yaptığı belli değil. Kurusıkı atıyor. Her şey ortada. Hesap kitap ortada. Adamın ekonomiden hiç haberi yok. Mesela geçen bir ifade kullandı. Diyor ki “varlık barışı dokuz kez yenilendi.” 19 kez de yenilenir. Ülkeyi kim yönetiyorsa varlık barışının ömrünü uzatmak veya kısaltmak onun elindedir. Biz şu anda bunu dokuz kez uzattıysak, süre bittikten sonra gene uzatmak gerekirse gene uzatırız. Ama anlamıyor adam; bilmiyor. Akıl hocası kimdir? Malum. Şimdi bu varlık barışından gelen para nereden geldi diye gösteriyor; “Esrar, eroin, uyuşturucu kaçakçılığından” diyor. Hakaret ettiği bakanım çıktı ve kendisine ağır bir ifadeyle “sen bunu ispat edemezsen namertsin” dedi. Hadi çık ispat et. Var mı elinde bir delilin? Neye göre bunu söylüyorsun? Ya sen bu ülkenin evladı değil misin? Bu ülkenin evladı olarak bu ülkenin yönetimi, devleti nasıl olur da uyuşturucu işi yapar diyebilirsin. Bir belge varsa çıkar belgeni göster. Elinde bir belge yoksa nasıl oluyor da kalkıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne “uyuşturucu kaçakçılığı yaparak bütçesini dengeliyor” dersin. Daha ileri konuşmayayım. Zor sabrediyoruz. Diyor ki “varlık barışı şu kadar yenilenmiş.” Yenilenir. Zerre kadar sende ekonomi anlayışı varsa sor, sağına soluna sor. 9 kere yapar, 19 kere yapar, 99 kere yapar. Bu mesele ülkenin ekonomisini yönetenlerin bu noktadaki tavrıdır. Kalem bizim elimizde. Bilgisayar bizim elimizde. Hesap bizim elimizde. Hesaba göre nasıl bunu daha iyi yönetiyorsak, daha ileri taşıyabiliyorsak ona göre de adımlarını atarız. Onun için bunların ipiyle kuyuya inilmez. Benim milletim de inşallah 2023’te zaten bunların ipiyle kuyuya inmeyeceği gibi bunları kuyuda da bırakır.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: İNGİLTERE'DE BU KADAR ENAYİ VAR MI?

Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında bazı iddialarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İngiltere gezisi de soruldu. Erdoğan, daha önce Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin görüşmelerini eleştirdiği hatırlatılan Kılıçdaroğlu hakkında şu yorumda bulundu: 

Şimdi “temiz para getireceğim” diyor. Sen kimsin? Hani Londra’ya gidişi eleştiriyordun? Buradan getireceğin parayı kime getireceksin? Sen iş adamı mısın? Senin yanında böyle bir para talebinde bulunan birileri mi var? Parayı kime getiriyorsun? Yani affedersiniz İngiltere’de bu kadar enayi var mı; sana kalkacaklar bu paraları verecekler; “Al Bay Kemal bunu Türkiye'de nerede kullanırsan kullan” diyecekler.

"KREDİYE TEMİNATI KİM VERİYOR?"

Erdoğan, "Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin projelerine kaynak için görüşmüş olabilir mi" sorusunu da şöyle cevapladı: 

Bir defa ben belediye başkanlığı yaptım. Hem de İstanbul’da yaptım. Kendi İstanbul belediye başkanına şunu sorması lazım, ‘Erdoğan, belediye başkanlığı yaptığı dönemde hangi ülkeden ne kadar kredi çekti? Bir bak bakalım.’ Şu anda kendi belediye başkanlarına -gerek Ankara gerek İstanbul gerek İzmir- acaba bu tür dış kredide Bay Kemal mi onlara bu parayı, bu krediyi buluyor? Bulduğu zaman da bu krediye teminatı kim veriyor? Teminatı veren kişi benim. Eğer teminat verirsek adamlar kredi veriyor. Aksi takdirde vermez. Yani bu adamı anlamak mümkün değil. Bilmiyor ve öyle rakamlar söylüyor ki ve bu rakamları ne İngiliz bankaları verir ne Deutsche Bank verir ne bir başka yer verir. Vermez. Ama dedim ya kuru sıkı atıyor. Böyle bir şey olmaz. Mümkün değil.

HAKAN ŞÜKÜR'ÜN TV5 CANLI YAYININA KATILMASI

Erdoğan'a, Saadet Partisi'ne yakın TV5 kanalının FETÖ firarisi Hakan Şükür'ü canlı yayınına konuk alması da soruldu. Erdoğan, "Onu değerlendirmeye gerek yok. Demek ki masada altı kişi yetmiyor. Yedi, sekiz falan arıyor olabilirler" dedi. 

TSK'YA KİMYASAL SİLAH İFTİRASI: BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

TSK'nın kimyasal silah kullandığına dair iftira İngiltere parlamentosunda da, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun açıklamalarına dayandırılarak dillendirildi. Erdoğan, konuyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: 

Yasal süreç başladı onlarla ilgili olarak. Şu anda yasal süreç devam ediyor. Tabii gereğini yargı yapacaktır. Zaten üç tanesinin dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik adımlar da şu anda atıldı. Bu işin peşini bırakmayacağız.

Kaynak:Haber7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatih Erbakan açıkladı! 6'lı masadan iki partiye teklif!Önceki Haber

Fatih Erbakan açıkladı! 6'lı masadan iki...

TOGG'da ön siparişler 2023'deSonraki Haber

TOGG'da ön siparişler 2023'de

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar