Fatih Erbakan: ‘ABD’ye rest çekelim, İncirlik ve Kürecik üslerini kapatalım’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan: ‘ABD’ye rest çekelim, İncirlik ve Kürecik üslerini kapatalım’
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ülkemize yönelik geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen terör saldırısının arkasında ABD ve teröristlere kola kanat geren bazı AB ülkeleri olduğunu belirterek, “Bizler, Yeniden Refah Partisi olarak uzun süredir, ‘ABD’ye rest çekelim, İncirlik ve Kürecik üslerini kapatalım’ diyoruz. Türkiye’nin önünde, ABD’nin teröre destek veren güçlerini ülkemiz topraklarından söküp atmaktan başka çıkar yol yoktur.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Dr.  Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Aylık Olağan İl Başkanları Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Partimiz Eylül ayında 21 bin üye kaydederek rekor kırdı’

Erbakan, burada yaptığı konuşmada, Eylül ayı içerisinde partisine rekor katılım gerçekleştiğini belirterek, “Partimiz bir ayda 21 bin üye kaydederek Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi olduğunu bir kez daha gösterdi. İnşallah bu hızla devam edeceğiz ve 500 bin üye hedefimize ulaşmak için gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘ABD’ye rest çekelim, İncirlik ve Kürecik üslerini kapatalım’

Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleştirilen terör saldırısının kınayan Erbakan, yaralanan polis memurlarının kahramanlığı sayesinde saldırının püskürtüldüğünü, saldırıların ardından Türkiye’nin terör örgütlerine hızlı cevap verdiğini, Irak ve Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirilen hava harekatlarını desteklediklerini kaydetti.

Türkiye’ye karşı gerçekleştirilen terör saldırılarının arkasında ABD ve bazı AB ülkelerinin olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlattıklarını belirten Erbakan şöyle konuştu:

“ABD’nin, kendi imalatı olan DEAŞ’ı öne sürerek, PKK terör örgütüne tam destek verdiği bu vesileyle bir kez daha net bir şekilde gözler önüne serilmiştir. ABD yetkilileri, Terör saldırısının ardından uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkını kullanarak hava harekatı gerçekleştiren Devletimize sözde ayar verme cüretini gösterebilmişlerdir. Benzer şekilde AB’nin de Türkiye’yi hedef alan terör örgütlerine nasıl kol kanat gerdiğini hepimiz biliyoruz. Tüm bu olanlar, Rahmetli Erbakan Hocamızın ikazlarının ne kadar isabetli olduğunu ve Erbakan Hocamıza kulak vermemenin faturalarının ne kadar büyük olduğunu gözler önüne sermektedir. Türkiye’nin, Milli Görüş politikalarını uygulamaktan başka çaresi yoktur. 60 yıldır bizi kapısında bekleterek, milli onurumuzu hiçe sayan AB’ye “resti”, sözde bırakmamaktan başka çıkar yolu yoktur. Bizler, Yeniden Refah Partisi olarak uzun süredir, “ABD’ye rest çekelim, İncirlik ve Kürecik üslerini kapatalım” diyoruz. Türkiye’nin önünde, ABD’nin teröre destek veren güçlerini ülkemiz topraklarından söküp atmaktan başka çıkar yol yoktur. Türkiye’nin önünde, Milli Görüş’ün D-8 hamlesini, genişleterek hayata geçirmekten başka çıkar yol yoktur.” diye konuştu.

Erbakan’dan Kılıçdaroğlu’nun ‘Bu Meclis Gazi Meclis’ değildir’ sözlerine sert tepki

Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun; TBMM kürsüsünden ‘Bu meclis gazi meclis değildir’ sözlerinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Erbakan, “CHP Genel Başkanı’nın bu beyanını esefle kınıyor ve milletimiz adına şiddetle reddediyoruz. Ortadaki vahim tablo, Türkiye’nin sorumlu Ana Muhalefet eksikliğini gözler önüne sermektedir. ‘Yeniden Refah Partisi hem iktidarın hem muhalefetin alternatifidir’ derken, kastettiğimiz gerçekler çok açıktır.” Dedi.

Emekli maaşlarına zam çağrısı

Parti programları vesilesi ile gittikleri her ilde emeklilerin ‘geçinemiyoruz’ serzenişleri ile karşılaştıklarını belirten Erbakan iktidara bir kez daha çağrıda bulunarak Emeklilerin aylıklarına, en acil şekilde insan onuruna yakışır hayata kavuşmalarını sağlayacak oranda iyileştirme yapılması çağrısını yineledi.

‘Enflasyonlar mücadele  eden birileri varsa o da sade vatandaştır’

Hükümet’in ekonomi politikası kendi içinde çelişkiler barındırdığını kaydeden Erbakan, ekonomi yönetimi ile ilgili şu eleştirileri sıraladı:

Bilindiği üzere, Eylül ayı enflasyonu %4,75 olarak açıklandı ve yıllık enflasyon oranı %61,53’e yükseldi. Hükümet bir yandan enflasyonla mücadele ediyorum diyor, bir yandan enflasyonu artıran adımları atıyor. Haziran ayından bu yana akaryakıta yapılan % 100’ün üzerinde zamlar ve ÖTV ve KDV artışları enflasyonu tetikliyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artış, üretimi ve nakliyeyi pahalı hale getirdiği için tüm ürünlerin pahalanmasına yol açıyor. Yine geçtiğimiz günlerde sanayii elektriğine yapılan %20 zam, Üretici, elektrik zammını, ürünlere yansıtacak ve bu faturayı da maalesef aziz milletimiz ödeyecektir. Faiz artırımı nedeniyle artan kredi maliyetleri de ürüne ve hizmete yansıtılıyor ve bu da tüm ürünlerin fiyatlarının artmasına neden oluyor. Buradan görülmektedir ki Hükümet, enflasyonla mücadele edeyim derken daha yüksek enflasyona sebep olmaktadır. Varlıklı kesimden vergilerin toplanamaması, hükümetin vergi kazancını dolaylı vergiler üzerinden yapmaya daha fazla yönelmesine sebep olmaktadır. Bu da halkın yükünü artırmaktadır. Vergisini ödeyenler ise, hem vergi yüklerini hem de almış oldukları kredilerin yüksek faizlerini ürünlere yansıtarak, vatandaştan tahsil etme yoluna gitmektedir. Dolayısıyla enflasyon ile gerçek anlamda mücadele eden birileri varsa o da sade vatandaşımızdır.

‘Akademisyenlere zam sözü yerine getirilmelidir’

Erbakan açıklamalarına şöyle devam etti:

“Yeniden Refah Partisi olarak, hem akademisyenlerimizin, hem öğrencilerimizin başarılı bir akademik yıl geçirmelerini temenni ediyoruz. Hükümet’ten içinde bulunduğumuz ağır ekonomik şartların olumsuz etkilerini öğrencilerimizin ve ailelerinin üzerinden alabilmek için karşılıksız burs alan öğrenci sayısında önemli bir artış yapılmasını temenni ediyoruz.  Karşılıksız bursların en düşük tutarlarının; Lisans için 3 bin TL, yüksek lisans için 6 bin ₺ ve doktora için 9 bin ₺ olması gerektiğini ifade ediyoruz. Burada üniversitelerimizden bahsetmişken, akademisyenlerimize değinmeden de geçmeyeceğiz. Akademisyenlerimiz, bizlere maaş ve özlük hakları ile ilgili serzenişte bulunmaktadır. Ülke genelinde, üniversitelerde çalışan bilim adamlarımız geçim sıkıntısı çekmektedir. Bilimsel üretimin, katma değerli üretimin, araştırma ve geliştirmenin teminatı durumundaki bilim insanlarımızın geçim sıkıntısı yaşayarak işlerine odaklanamamaları milli menfaatlerimize ters düşen durumlardır. Bu nedenle iktidarı, 14 Mayıs Genel Seçimleri öncesinde akademisyenlerimize vermiş olduğu “akademik zam sözünü” bir an önce yerine getirmeye davet ediyoruz.  Bu sözün yerine getirileceği en uygun tarihin, 9 Ekim’de yapılacak ‘Akademik Yıl Açılış Töreni’ olduğunu ifade ediyoruz.

‘İsrail bölgede çıban başı gibi zulmüne devam ediyor’

Hamas’ın başlattığı ‘Aksa Tufanı’ operasyonuna ilişkin soruya da yanıt veren Erbakan, “İsrail maalesef laftan anlamıyor. Mutlaka bir güç ortaya konulması lazım. İsrail kurulduğu 1948’den beri İsrail’i kınıyoruz. Mitingler yapıyoruz, lanetliyoruz ama İsrail maalesef adım adım hedefine doğru yürüyor. Bölgede çıban başı gibi zulmüne devam ediyor. Dolayısıyla bizim güçlü olmamız lazım. İsrail laftan değil güçten anlar diyen merhum Necmettin Erbakan hocamızı bir kez daha anıyoruz. Bunların bir mana ifade edebilmesi için Türkiye’nin güçlü bir ülke olması lazım. Siyasi, ekonomik, askeri ve teknolojik olarak dışa bağımlılıktan tam manasıyla kurtulmuş olması lazım. Sadece bununla da yetmez. 57 Müslüman ülkenin zulme ve sömürüye karşı ortak hareket edebileceği bir platform oluşturmak, ‘D-60’ projesini hayata geçirmek gerekiyor.” Diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi’nin ilk ilçe belediye başkanı Ali Kazgan oldu

Öte yandan Yeniden Refah Partisine katılımlar tüm hızıyla  devam ediyor. Bu çerçevede Malatya’nın Akçadağ ilçesi Bağımsız Belediye Başkanı Ali Kazgan ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Turhan ile birlikte belediye meclis üyeleri Genel Başkan Erbakan’ın rozetlerini takmasıyla partiye katıldılar. Bunun yanı sıra AK Partili ve MHP’li Samsun’un Ladik Belediye Meclis Üyelerinin rozetinin de Erbakan taktı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bomba iddia: İsrailli tümgeneral esir alındı!Önceki Haber

Bomba iddia: İsrailli tümgeneral esir al...

Cumhurbaşkanı Erdoğan itidal çağrısında bulunduSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan itidal çağrısında...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar