Fatih Erbakan: "MİLLETİMİZİN YÜZÜ YENİDEN REFAH'LA GÜLECEK!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan: "MİLLETİMİZİN YÜZÜ YENİDEN REFAH'LA GÜLECEK!"
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 2021 yılı olarak belirlenen asgari ücret açıklamasının ardından bir değerlendirme açılaması yaptı. Erbakan: "Maalesef ki bugün “net 2825 TL” olarak açıklanan 2021 yılı asgari ücret düzeyi bu seviyenin çok altında kalarak beklentileri karşılayamamış, her sene olduğu gibi bu sene de milyonlarca asgari ücretliyi ve ailelerini hayal kırıklığına uğratmıştır" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan hukümetin asgari ücreti belirtilmesinin ardından açıklama yaptı.

Erbakan yaptığı açıklamada:

"Bilindiği üzere Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Aralık 2020 tarihinde enflasyon rakamlarını açıklamıştır.  Buna göre, yıllık enflasyon %14 olarak gerçekleşmiştir.  Yani “resmi ifadeye göre” bile Türkiye’de ürün fiyatları bir senede %14 artmıştır. Ülkemizde “gıda enflasyonu”nun ise yıllık %17 seviyesinde olduğu bilinmektedir" dedi.

 

"Asgari ücrete en az %50 zam yapılması ve asgari ücretin en az 3500 TL seviyesine getirilmesi gerek"

Gerçek enflasyonun ‘özel çarpıtma ve ayarlamalarla’ ortaya konan bu enflasyon oranlarının en az iki katı düzeyinde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz diyen Erbakan:

 

"Bu tablo karşısında 2021 yılı için asgari ücrete yapılacak zam oranının %30’un altında olması halinde, bunun matematiksel olarak artış sayılamayacağını daha önceki açıklamalarımızda ifade etmiştik.

Bu sebeple Yeniden Refah Partisi olarak asgari ücrete en az %50 zam yapılması ve asgari ücretin en az 3500 TL seviyesine getirilmesi gerektiğini de vurgulamıştık" dedi.

 

"Bugün açıklanan asgari ücret beklentilerin altında kalmıştır"

Erbakan yaptığı açıklamanın devamında: "Ancak maalesef ki bugün “net 2825 TL” olarak açıklanan 2021 yılı asgari ücret düzeyi bu seviyenin çok altında kalarak beklentileri karşılayamamış, her sene olduğu gibi bu sene de milyonlarca asgari ücretliyi ve ailelerini hayal kırıklığına uğratmıştır" dedi.

 

"30 milyon asgari ücretli bu seneyide hayatta kaalma mücadelesi ile gerçekleştirecektir"

Bu gelirle milyonlarca asgari ücretlimizin kimseye muhtaç olmadan temel ihtiyaçlarını karşılaması, çoluk-çocuğunun sağlıklı beslenmesini dahi sağlayabilmesi mümkün değildir diyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan:

 

"7 milyon asgari ücretlimiz, aileleriyle birlikte hesap edildiğinde 30 milyon vatandaşımız bu seneyi de yoksulluk, geçim sıkıntısı hatta hayatta kalma mücadelesi ile geçireceklerdir" dedi.

 

"ALLAH asgari ücretlilerimizin yardımcısı olsun"

2002 yılında asgari ücretle ilgili ‘simit-çay hesabı’ yaparak iktidar olanlar, maalesef ki geçmişi tamamen unutmuşa benziyorlar diyen Erbakan: "Allah asgari ücretlilerimizin ve tüm dar gelirli vatandaşlarımızın yardımcısı olsun" dedi.

 

"Yeniden Refah iktidarında asgari ücretliye, emekli ve memura yüzde 50 zam yapılacak"

Yeniden Refah Partisi olarak iktidara geldiğimizde ilk işimiz asgari ücrete, emekli ve memur maaşlarına %50 zam yapmak olacak diyen Erbakan : "Takip eden senelerde de mutlaka gerçek enflasyon oranının üzerinde maaş zamları yapacağız.  Milletimizin yüzü Yeniden Refah’la gülecek inşallah" ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kanal 7 Medya Grubu yeni adresinde!Önceki Haber

Kanal 7 Medya Grubu yeni adresinde!

Aşı pasaportu mecburi oluyorSonraki Haber

Aşı pasaportu mecburi oluyor

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar