Prof. Dr. Aydal uyuşturucu tehlikesine dikkat çekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Aydal uyuşturucu tehlikesine dikkat çekti
Abone ol
Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Aydal, göz ardı edilen bir tehlike olarak uyuşturucu kullanımı ve satışındaki artışlara dikkat çekti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal yaptığı yazılı açıklamada uyuşturucu kullanımının ilkokul seviyesine kadar düştüğünü, acil önlemler alınmadığı takdirde problemin süratle büyüyeceği ve kangrene dönüşebileceği uyarısında bulundu.

'Uyuşturucu kullanımı ilkokul seviyesine kadar düştü'

Aydal konu ile ilgili şunları kaydetti:

"Ülkemizin uyuşturucu üretilen ülkeler ile uyuşturucuyu çok tüketen Avrupa trafiği üzerinde bulunması maalesef ülkemizde de uyuşturucu satışını ve kullanımını çok arttırmıştır. Uyuşturucu kullanımının ilkokul öğrencileri seviyelerine kadar düştüğü, birçok basın yayın kuruluşu tarafından da televizyonlarda paylaşılmıştır.

İstanbul'da dikkat çeken artış

Türkiye verileri yakından incelendiğinde bu artışın ürkütücü bir hızla arttığı görülmüştür. 2006-2019 yılları sonu itibariyle incelenen verilerde, İstanbul ilimizde uyuşturucudan mahkûm olmuş kişi sayısı 648’den 3204 sayısına ulaşarak en fazla gözükse de, nüfusa oran düşünüldüğünde, Adana ilindeki oranın en fazla olduğu dikkat çekmektedir. Nüfusa oranla en fazla artış gösteren illerimizin Adana, Diyarbakır, Mersin olmasının bu illere olan etnik göçlerle bir bağlantısı olup olmadığı sorusunu akıllara getirmektedir. Uyuşturucu ve Terör arasındaki bağlantı düşünülerek bu durumun emniyet güçlerince dikkatle değerlendirilmesi gerekmektedir.

Uyuşturucu ticaretinden en çok suçlu sayısı bakımından artışı bulunan iller İstanbul, Adana, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Antalya, Mersin, Şanlıurfa, Bursa ve Konya’dır.

Nüfuslarına oranla uyuşturucuyu kullanan sayıları bakımından dikkat çeken iller; İzmir, Aydın, Samsun şeklinde sıralanmaktadır.

Rakamlar kayda geçenlerin çok üzerinde

Son zamanlarda “ben sadece kullanıcıyım, içiciyim” diyen şahısların mahkûm bile edilmediği, serbest bırakıldığı düşünüldüğünde bu rakamların, kayda geçenlerin çok üzerinde olduğu tahmin edilebilir" ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ermeni rahip Paşinyan'ın elini sıkmayıp kiliseden kovduÖnceki Haber

Ermeni rahip Paşinyan'ın elini sıkmayıp...

Günlük Covid-19 Raporu açıkandıSonraki Haber

Günlük Covid-19 Raporu açıkandı

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar