Murat MARAP

Murat MARAP

Mail: [email protected]

Doğu Türkistan Zulmünün Vebalini Ödeyemezsiniz

Coğrafi olarak mı yoksa çıkar ilişkimiz olmadığından mı Doğu Türkistan halkına yapılan bu zulme bu kadar duyarsız kalıyor ve Doğu Türkistan'ı neden görmezden geliyoruz?

Doğu Türkistan, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuzey batısında yer alan ve 1949 yılından beri Çin'in siyasi ve iktisadi kontrolü altında olan Asya'nın orta bölümünde bulunan Türkistan'ın doğu kesimidir. Türkiye'ye olan uzaklığı kuş uçuşu 4330 km (2691 mil) ve uçuş süresi ortalama 5 buçuk saat sürmektedir. Doğu Türkistan'ın bize olan uzaklığı kilometre ile mi hesaplanmalı yoksa gönlümüzde ki yere göre mi hesaplanmalı siz karar verin.

Zalim Çin zulmü altında bulunan Doğu Türkistan halkı sırf müslüman ve Türk oldukları için işkence görmektedirler. Yüzyıllardır Türklerden korkan Çin halkı ve yönetimi kendini hep Türklerden korumak zorunda kalmışlardır. Öyle ki bugün Çin sınırları içerisinde olan Çin Seddi'nin yapılma amacı bile Çinlilerin Türklerden korkmaları üzerine inşaa edilmiştir. Bugünde güç kendi ellerinde oldukları için "yarın bu Türkler yine bize hükmederler" korkusu ile hem kendi atalarının intikamını hem de Türklerin yeniden dirilmesini önlemek için Çin yönetimi Doğu Türkistan'da soykırıma devam ediyor.

Çin yönetimi iyi biliyor ki Türkler kendilerine bir gelir ve şaha kalkarlarsa kendilerininde huzuru kaçar ve asla orada barınamazlar. Çin yönetimi kendi üzerine düşen zalimliğini yapmaya devam ediyor ancak biz Türkiye Türkleri olarak Doğu Türkistan'ı neden görmezden geliyoruz?

Doğu Türkistan haklı bizim hem ırkdaşımız hem de din kardeşimiz değil mi? Doğu Türkistanlı bir bireyin bir Suriyeli kadar, bir Filistinli kadar korunmaya hakkı yok mu? Evet toplum olarak belki biraz duyarlılık gösteriyoruz ancak iktidar olarak baktığımızda sanki Türkiye Cumhuriyeti'ni idare edenler Doğu Türkistan halkına sırtını dönmüş gibiler. Her ne olursa olsun sen bugün Suriyelilere nasıl kucak açıyorsan aynı kucağı Doğu Türkislanlılara da açmak zorundasın. Banane asla diyemezsin.

Son zamanlarda Çin zulmü katlandıkça artarak devam ediyor. Acı olan kısım ise hala yönetimsel olarak iktidardan bir ses çıkmıyor. Neden? Biz neden Doğu Türkistan'a bu kadar uzak ve yabancıyız? Neden Doğu Türkistan halkına kucağımızı açıp yardım etmiyoruz? Hadi bunlar yetmezmiş gibi içimizde bulunan Doğu Türkistan vatandaşlarını da sudan sebep bahanelerle kendi ülkelerine geri gönderiyoruz. Neden? Kısacası onları Çin'in zulmüne maruz bırakarak ölüme gönderiyoruz. Biz bunun vebalini nasıl öderiz?

Buradan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na, iktidarın bakanlarına, iktidarın ve muhalefetin tüm milletvekillerine sesleniyorum. Arık Doğu Türkistan'ı görün ve oradaki zulmün bitmesi için çaba gösterin. İnanın görmezden geldiğiniz bu zulmün vebalini ahirette ödeyemezsiniz. Unutmayın ki haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır.

Selam ve dua ile...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar