Bahaeddin Hocahuseyinoğlu

Bahaeddin Hocahuseyinoğlu

Mail: [email protected]

FİLİSTİN ÖNCELİKLE MÜMİNLERİN SORUNU SONRA İNSANLIĞIN

Katliamlar yıkımlar işgaller zulümler yıllardır sürüp geliyordu ama bu son üç aydır arşa dayandı her geçen saniye şehitlerin sayısı artmakta ama maalesef ki ufukta bu zulmün duracağını gösteren bir emare yok. Bu olup bitenlerin bu zulmün sorumlusu netenyahu olduğu ortada ama maalesef ki ona kimse dokunamıyor. Adalet divanın bir haftadır çıkardığı karar sanki unutuldu yoksa buda bir Yahudi oyunumu aklımdan geçmiyor değil zaten oradaki alınan o kararda iki oy Yahudi’yi destekler durumda değil miydi… 

 Her şey dünyanın gözü önünde olmakta canlara kanlara kıyılmakta kanlar akıyor heba olmakta Kameraya gösterenler ve onu tutan ellerde bu zulümden nasibini almış olarak onlarda ölmüşlerdir. Kanıt olarak bundan daha kuvvetli kanıt ne olsun, bu tutum Yahudi tutumu değil mi? Burada çıkan kara müminlerin ve yeryüzündeki insanlığını anlayan insanların tepkilerine bir afyon mu? acaba dedim bu da bir Yahudi oyunumu. 

 İnsanların vicdanına hoş bir iki kelam ama Gazze’de dökülen kan aynen devam. Batu Şeria’daki kaos terör katliam devam Kudüs işgaline devam… İslam alemine bir narkoz ama değişmeyen zulüm devam. Bunun için dünyanın bu sorunu bizzat müminlerin sorunudur öncelikle müminler birlik olacak tek ses çıkacak boykotlar olacak karşı tarafın ekonomik olarak çökertilmesi elzem ama bu yeterli değil bunu gördük. Ayrıca ticaret yolları da ablukaya alınabilir oda normal ama neden mümin devletleri dediğimiz ülkeler maddi güçlerini kullanmazlar. Çünkü her birini israili desteklediği aleni söyleyen ülkelerce milyar dolarlarla yatırımları var niye bu yatırımlarını geri çekmeyi düşünmezler onu da geçtik rabbim bu ülkelere sayamayacakları derecede yer altı kaynakları zenginliği vermiştir. Bundan yalnız petrolü kullanmayı damı akıl edemezler. Batıya İsrail’i desteklemeyi durdurmazlarsa petrol yok diyemezler mi? Sadece bir hafta batıya petrolü kessinler bakalım ne olur. Yoksa bunların petrolü o Gazze’de ölen o masum yavrulardan, canını veren Annelerden dahamı değerli.

 Üç ayı aşkın zamandır insanlığın Gazze’de işlenen bu canavarlığın bir yerde sorumluluğunu bu imkanları kullanmayan Müslüman ülkelerin omuzlarındadır. Çünkü adeta petrol borusu patlamış oradan petrol değil Gazze’de Müslüman çocuğun, Annenin kanı fışkırmakta bunu petrolü elinde tutan bu ülkeler tamir edebilir. Batı Şeria’daki zulmü durdurabilir Kudüs’ü şerifi özgürlüğüne kavuşturabilir. Böylelikle bu İslam aleminin birlik içinde olmasıyla kanla değil rabbimizin verdiği yer altı ve yer üstü kaynakların birleştirip birlik olmakla Filistin sorununu çözebiliriz. 

 Dünya insanlığı sokaklarda ki meydanlarda ki çığlığı da buna işaret etmekte ama öncelikle Müslüman devletlerin savaşmayı başaramadık bari elimizdeki rabbimizin bize verdiği bu petrolü Gazze’deki kanın durması için Filistin işgalinin son bulması Filistin devletinin kurulması için kullanalım. Böyle bir düşüncenin oluşması gerekir tarih bunu bekliyor aksi takdirde İslam alemi ve devletleri bu sorumluluktan kurtulamaz, tarih bu zulmü yazdığı gibi İslam devletlerinin bu durumunu da yazmaktadır. Dileğimiz bu gerçeğin görülmesi ve İslam devletleri gereğini yaparak Filistin kurutuluşa erer...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar