Murat MARAP

Murat MARAP

Mail: [email protected]

YENİDEN REFAH PARTİSİ ANKET ÇALIŞMALARINDA NEDEN HİÇ GÖSTERİLMEZ?

YENİDEN REFAH PARTİSİ ANKET ÇALIŞMALARINDA NEDEN HİÇ GÖSTERİLMEZ?

Dün itibariyle (pazartesi) bir anket şirketi, sokak anket çalması yapmış ve bugün bir seçim olsa partilerin alacağı oy oranını sıralamış.

Şirketin yaptığı anket çalışması sorusu da "Bu pazar erken bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" olmuş. Bu soruya cevap verelerin oylarına göre bu ankete göre barajı an itibariyle sadece Ak Parti ve CHP geçiyor.

Kararsızlar dağıtılmadan önce ise ise oy oranı şöyle gösterilmiş:

AK Parti: % 31,  -    CHP:% 17.4,   -   İYİ Parti: % 9.5,     -     HDP: % 8.9,

 

MHP: % 7,2,    -    DEVA Partisi: % 1,5,     -  SP: % 1,1,

 

Muharrem İnce'nin kuracağı parti: % 0,9

 

Gelelim bu ankette kendine yer bulan siyasi partilerin bugün ki üye sayısına:

 

Ak Parti: 11.157.656     -     CHP: 1.250.635    -     İYİ Parti: 330.450

 

MHP: 490.131    -     HDP: 41.039    -    DEVA Partisi: 15.862     -     SP: 216.841

 

Yukarıdaki partilerin üye verilerin Yargıtay'ın internet sitesinden yayımladığı 12.01.2021 tarihli resmi açılamasıdır.

 

Gelelim asıl meseleye, henüz orada partisi yokken bile Muharrem İnce'nin alacağı oy bile ankete girmiş ve yüzdelik dilimi de 0.9 olarak gösterilmiş.

 

HDP'nin üye saysına bakıldığında ise ankette oy oranı yüzde 8.9, Deva Partisi'nin üye sayısına bakıldığında ise oy oranı 1.5 olarak gösterilmiş.

 

Aynı tarihli Yargıtay'ın internet sitesindeki verilere göre ise de Yeniden Refah Partisi'nin üye sayısı 102.841 olarak gösterilmiş.

 

Üye sayısı bakımından bugün Türkiye'nin en büyük 6. partisi görümünde iken Yeninden Refah Partisi neden anketlerde hiç gösterilmez.

 

Biraz daha geriye gidelim. Yeniden Refah Partisi'nin 1. olağan kongresine kısa bir göz atalım.

 

Yeniden Refah Partisi Ankara'da yapmış olduğu kongrede bugün iktidarda bulunan Ak Parti'nin bile böyle bir kalabalıkla beraber kongre yapıldığı görülmemiştir. Hatta Cumhuriyet tarihinde böyle bir yoğunlukla kongre yapıldığına da sanırım kimse şahit olmamıştır. Polis kayıtlarına göre Yeniden Refah Partisi 45 bin civarında kişinin katılımı ile büyük bir kongre gerçekleştirmiştir.

 

Bugün gelinen notada da ise, henüz partisi bile yok olan Muharrem İnce hiç üyesi de olmadığı halde anket çalışmalarında yer bulup yüzde 0.9 gibi bir oy alacağı gösterilirken, Türkiye'nin üye bakımından 6. büyük partisi olan Yeniden Refah Partisi neden anket çalışmalarında hiç kendine yer bulamaz? Ya da yapılan anket çalışmalarında Yeniden Refah Partisi'ne yer verilmez, verilemez.

 

Şimdi asıl soru şu; Yukarıda bir şirketin yapmış olduğu anket çalışmasını görüyorsunuz. Sizce bu anket çalışması sizce ne kadar doğru ve güvenilir? Anket şiretlerinin yapmış olduğu anet çalışmalarını inandırıcı buluyor musunuz?

 

Lütfen duygu ve düşüncelerinizi bu yazının altına yorum kısmına yazınız.

 

Selam ve dua ile...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar