Afganistan İçişleri Bakanlığı açıkladı: Taliban Kabil'e girmeye başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afganistan İçişleri Bakanlığı açıkladı: Taliban Kabil'e girmeye başladı
Abone ol
Taliban, her yönden başkent Kabil'i kuşattı. Eski Afganistan İçişleri Bakanı Ali Ahmed Celali'nin Taliban liderliğindeki geçiş hükümetine başkanlık edeceği açıklankudı.

Afganistan'da, yabancı güçlerin çekilmeye başlamasının ardından, mayıstan bu yana saldırılarını arttırarak sürdüren Taliban, son 8 günde 15 vilayet merkezini ele geçirdi.

13:55 Eski Afganistan İçişleri Bakanı Ali Ahmed Celali'nin Taliban liderliğindeki geçiş hükümetine başkanlık edeceği açıklandı.

13:49 Taliban tarafından yapılan açıklamada, başkent Kabil'de hastanelerin hizmet vermeye devam edeceği ve acil yardımların girişine izin verileceği belirtildi. Açıklamada, havalimanının da çalışmayı sürdüreceği ifade edildi.

13:27 Bölge kaynaklarından yapılan açıklamaya göre Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin Taliban temsilcisi ile yaptığı görüşmenin ardından istifa ettiği açıklandı.

13.12 Kabil tamamen kuşatıldı, yönetimin devri bekleniyor. 

12:51 Afganistan İçişleri Bakanlığı, Taliban'ın başkente girmesinin ardından, yönetimin devri için müzakerelere başlanacağını duyurdu.

12.15 Afganistan İçişleri Bakanlığı, Kabil'e saldırı düzenlenmeyeceğini ve Taliban'la güç değişiminin barışçıl bir şekilde gerçekleştirileceğini duyurdu. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ise ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad ve üst düzey NATO yetkilileriyle görüştüğü belirtildi.

11.34 Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının ivedilikle Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne bilgi vermesini istedi.

11.07 Taliban, başkent Kabil'in merkezini güç kullanarak ele geçirmeyeceğini duyurdu.

10.52 ABD’nin Kabil’deki büyükelçiliği, Taliban’ın ilerleyişinin ardından görevli personelin tahliye edileceğini açıkladı. Elçilikten yapılan açıklamada, “Taliban’a, ABD personelini veya misyonumuzu riske atacak herhangi bir eylem sonucu, Savunma Bakanlığı'nın hızlı ve güçlü yanıt vereceğini ilettik” denildi.

​10.51 Afganistan İçişleri Bakanlığı, Taliban'ın her yönden başkent Kabil'e girmeye başladığını açıkladı.

Kaynak:Haber7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İçişleri Bakanı Soylu: Afet bölgesindeki dram üzerinden siyaset yapmak şeytanla işbirliğidirÖnceki Haber

İçişleri Bakanı Soylu: Afet bölgesindeki...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan açıklamasıSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan açı...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar