Doğan Bekin: "Şusa'nın Azerbaycan'ın Eline Geçmesi Önem Arzediyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğan Bekin: "Şusa'nın Azerbaycan'ın Eline Geçmesi Önem Arzediyor"
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin Azerbaycan'ın Ermanistan ille olan savaşı hakkında yaptığı açıklamada: "Dağlık Karabağ konusunda asıl üzerinde durulması gereken ise Şuşa kenti olup, Şuşa’nın tamamen Azerbaycan güçlerinin eline geçmesi durumunda Ermeni işgal güçlerinin geniş ölçekte bir kopuş süreci içerisine gireceği görmek mümkün olacaktır" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin Dağlık Karabağ ve Şuşa kendi hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Bekin yaptığı açıklamada: "Dağlık Karabağ’da 26 Şubat 1992 tarihinde meydana gelen ve zihinlere ve toplumsal belleklere büyük acıyla kazınan ‘Hocalı Katliamı’nın üzerinden 28 yıl geçtikten sonra Azerbaycan güçleri tarafından Hocalının bazı köylerinin geri alınması ve Hocalının kurtarılması önemli bir adım olarak ortaya çıkmaktadır" dedi.

 

Dağlık Karabağ konusunda asıl üzerinde durulması gereken ise Şuşa kenti olduğunu belirten Bekin: "Şuşa’nın tamamen Azerbaycan güçlerinin eline geçmesi durumunda Ermeni işgal güçlerinin geniş ölçekte bir kopuş süreci içerisine gireceği görmek mümkün olacaktır" dedi.

 

"Şuşa Savaş Seyrini Değiştirecektir"

 

Doğan Bekin: "Şöyle ki, Dağlık Karabağ’ın en önemli jeostratejik yükseltisinde yer alan ve doğal tahkimata sahip olan Şuşa kentinin Azerbaycan güçleri tarafından tamamen kontrol altına alınması durumunda, savaş seyrinin ve inisiyatifin tamamen el değiştireceği belirterek, işgal topraklarının özgürleştirilmesinde kilometre taşı oluşturacağı muhakkaktır" dedi.

 

Bekin: "Zaten Dağlık Karabağ’ın ikinci önemli kenti olan Şuşa’ya hâkim olan, bu bölgedeki düz alanlardaki irili ufaklı yerleşim alanlarına da daha kolay şekilde hâkim olması söz konusu" olacağını belirtti.

 

Doğan Bekin açıklamasının devamında "Azerbaycan güçleri, Şuşa’yı kuşatarak bir bakıma Ermenilerin buraya daha fazla güç göndermelerini sağlamaya yönelik çok önemli bir hamle yapmış durumdadır.

 

Şu da bir gerçek ki, Şuşa’nın tamamen düşmesi durumunda derin bir kriz içerisinde olan Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşiyan’ın iç dinamiklerde zorlu bir sürecin içerisine girmesi kaçınılmaz olacaktır" dedi.

 

"Ermeni Diasporası Artk İflas Etmiş durumda"

Dağlık Karabağ’da Ermenistan’ın yaşadığı hezimet, hiç şüphesiz yıllardan beri uygulamaktan kaçındığı stratejik açılımdan uzak olduğunu belirten Bekin; "Dağlık Karabağ’da işgali temel politik anlayışı olarak gören ve merkezine yerleştiren politik bir anlayışla Ermeni diasporasına payanda edilen blok eksenli politikalarının artık iflas noktasına gelmiş olmasından kaynaklanmaktadır" dedi.

 

"Paşinya'nın Hesapları Havada Kalmış Durumda"

Bekin: "Bu arada Ermenistan Başbakanı Nikol Paşiyan’ın, stratejik hesapsızlık ile Türkiye’yi Dağlık Karabağ’da yaşanmakta olan savaşta Azerbaycan'ın yanında savaş tarafı gibi göstererek Batı nezdinde Türkiye ile Batı arasında ipleri gerip kaos oluşturmaya yönelik girişimleri de mesnetsiz yaklaşımlar olduğundan havada kalmış oldu" dedi.

 

Dağlık Karabağ’da, 27 Eylül’den beri süren çatışmalarda hiç şüphesiz Şuşa’nın tamamen Azerbaycan güçlerinin eline düşmesinin an meselesi olduğu belirten Bekin " Bu süreçte artık Ermenistan’ın daha fazla direnç ortaya koyması pek mümkün olmasa gerek" ifadelerini belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rum ve Yunan'ı çıldırtacak hamleÖnceki Haber

Rum ve Yunan'ı çıldırtacak hamle

Günlük Covid-19 Raporu AçıklandıSonraki Haber

Günlük Covid-19 Raporu Açıklandı

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar