Sacit Günbey: 'ABD'nin yaptırım kararları Türkiye için büyük fırsat'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sacit Günbey: 'ABD'nin yaptırım kararları Türkiye için büyük fırsat'
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sacit Günbey, "ABD’nin ülkemize karşı başlattığı yaptırımların, ülkemizin büyüme ve gelişmesi üzerinde olumlu ve hayırlı sonuçlar doğuracağı kanaatindeyiz." dedi.

 

Diyarbakır'dan 2 dönem milletvekilliği ve 54. Hükümet döneminde Devlet Bakanı olarak görev yapan Prof. Dr. Sacit Günbey, ABD'nin CAATSA yaptırımlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada sözde müttefikimizin aldığı skandal kararların ülkemizin savunma sanayisinde büyümesine katkı sağlayacağını belirtti.

 

Erbakan Hocamız ABD ambargosunu fırsata çevirmişti

Günbey, Erbakan Hoca'nın ABD ambargosuna mukabili ile cevap verdiğini ve önemli atılımlara imza attığını belirtti: "1974’de ERBAKAN hocamızın Başbakan yardımcısı olduğu Hükümet’e, Kıbrıs’a müdahalesi sonucu ABD Türkiye’ye ambargo uygulama kararı alınca, Hükümetimizde İncirlik Üstünü kapatarak mukabil cevabını vermişti. Yine o gün ambargoyu etkisiz hale getirmek üzere ASELSAN’ın, Kırşehir'de uçak lastiği üretecek fabrikanın ve diğer stratejik tesislerin temeli ERBAKAN hocamız tarafından atıldı, bu tesisler bugün ülkemizin en değerli üretim merkezleri haline geldi."

ABD’nin yaptırım kararları karşılıksız kalmamalıdır

 

Türkiye’nin elinde ABD'ye karşı çok etkili argümanlar olduğunu hatırlatan eski bakan Günbey, bunların hiç vakit kaybetmeden Hükümet tarafından sırası ile uygulamaya konulması gerektiğini ifade etti.

 

Günbey, ABD'nin Afganistan’ı işgali sırasında ABD ve NATO üyesi ülkelerin ısrarıyla ABD askerlerine destek amacıyla gönderilen ve 20 yıldır bölgede bulunan Askerlerimizinde Afganistan’da çekilmesinin gerektiğini vurguladı.

Günbey "Lübnan’da İsrail ile Hizbullah’ın çatışmasını önlemek için barış gücü içinde görev yapan askerlerimiz bulunmaktadır. Buradaki askerlerimiz de derhal geri çekilmelidir. Bu tedbirlerden sonra basamak basamak diğer tedbirler işleme konulmalıdır." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çavuşoğlu'ndan ABD'nin S-400 yaptırımına sert tepkiÖnceki Haber

Çavuşoğlu'ndan ABD'nin S-400 yaptırımına...

Mustafa Sarıgül partisinin adını açıkladıSonraki Haber

Mustafa Sarıgül partisinin adını açıklad...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar