YÖK Başkanı Özvar: Barajın kalkması sınavsız üniversite anlamına gelmez

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YÖK Başkanı Özvar: Barajın kalkması sınavsız üniversite anlamına gelmez
Abone ol
YÖK Başkanı Erol Özvar, YKS'de baraj puan uygulanmasını kaldırılmasına dair açıklamalarda bulundu. Özvar, ''Bu sistem rekabeti getirecek. Kalitenin düşeceğini söylemek makul bir eleştiri değil. Amacımız daha fazla adayın tercih yapması. Barajın kalkması sınavsız üniversite anlamına gelmez. Bu puan üstünlüğüne dayalı bir düzenleme'' açıklamasında bulundu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversite sınavında baraj puan uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

  • "Temel amacımız daha fazla adayın tercih yapabilmesidir" diyen Özvar, "Barajın kaldırılması sınavsız üniversite demek değil. Kalitenin düşeceğini söylemek de makul bir eleştiri değil" diye konuştu.

"PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE DAYANAN BİR DÜZENLEME"

Özvar, "Bu puan üstünlüğüne dayanan bir düzenleme. Dolayısıyla en yüksek puanı alabilen öğrenciler ancak programalara yerleşebilecek. Puanları tutmayanların kayıt yaptırma hakkı olmayacak. Tartışmayı bu çerçevede görmek lazım. Daha fazla öğrencinin aslında kontenjanlara ulaşılabilir olması lazım. Bu açıdan sistem aslında daha dinamik bir sürece girmiş oluyor" sözlerini kullandı.

Yapılan yeni düzenlemenin sınav öncesi uygun bir zamanda yapıldığını da belirten Özvar, "Kılavuz yayınlanmadan önce açıkladık. Bundan daha makul bir şey olamaz" dedi.

TYT'de sınav süresinin 30 dakika uzatılması hakkında da konuşan Özvar, "Öğrencilerde çok ciddi bir motivasyon artışı var" ifadelerini kullandı.

YKS barajı kalktı mı? YKS TYT ve AYT baraj puanı olmayacak mı?

 

YKS'de yeni sistemin detayları belli oldu: Adaylar nasıl tercih yapacak?

YKS'de yeni sistemin detayları belli oldu: Adaylar nasıl tercih yapacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda ön lisans ve lisans programlarına tercih yapabilmek için gerekli olan baraj puan sınırlaması kaldırıldı. Bu yıl yapılacak sınavdan itibaren geçerli olacak yeni sistemin detayları belli oldu. İşte üniversite adaylarının tercih yapabilmesi için gerekli koşullar ve merak edilenler...

Kaynak:Yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kiev Ankara uçak biletlerine fahiş zamÖnceki Haber

Kiev Ankara uçak biletlerine fahiş zam

ABD'den son dakika işgal açıklaması! Rusya saldıracak mı?Sonraki Haber

ABD'den son dakika işgal açıklaması! Rus...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar