ABD'den son dakika işgal açıklaması! Rusya saldıracak mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD'den son dakika işgal açıklaması! Rusya saldıracak mı?
Abone ol
Hem ABD hem de Batı medyası, 16 Şubat'ı savaş tarihi olarak ilan ederken, Ukrayna'dan tam tersi bir açıklama geldi. ABD'den yapılan açıklamada ise Putin’in işgale henüz nihai karar verdiğine inanmadıkları ifade edildi.

Son dakika: ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağını artırdığını ancak Putin’in işgale henüz nihai karar verdiğine inanmadıklarını söyledi.

Rusya ve Ukrayna arasında Donbass bölgesinde başlayan ve savaşın eşiğine kadar gelen krizle ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. ABD medyası 16 Şubat'ı savaş tarihi olarak ilan etmişti. Ukrayna Ulusal Savunma ve Güvenlik Konsey Başkanı Oleskiy Danilov, yaptığı açıklamada, 16 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya büyük çaplı bir saldırı düzenlemesini öngörmediklerini söyledi.

SON DAKİKA: RUSYA, UKRAYNA'YA SALDIRACAK MI?

Ukrayna Ulusal Savunma ve Güvenlik Konsey Başkanı Oleskiy Danilov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, topraklarındaki gelişmelerin ve risklerin farkında olduklarını aktardı.

Durumun tamamen kontrol altında olduğunu belirten Danilov, 16 veya 17 Şubat'ta Rusya'dan büyük çaplı bir saldırı öngörmediklerini ifade etti. Danilov, ancak Rus tarafının provokasyon gerçekleştirebileceğine dikkati çekerek, buna da hazırlıklı olduklarını söyledi.

ABD medyasında ABD Başkanı Joe Biden'ın Batı ülkeleri liderlerini, 16 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya saldırabileceği yönünde bilgilendirdiği öne sürülmüştü.

ZELENSKİY, 16 ŞUBAT'I "BİRLİK GÜNÜ" ADIYLA RESMİ TATİL İLAN ETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya saldıracağı gün olarak iddia edilen 16 Şubat'ı "Birlik Günü" adıyla resmi tatil ilan etti. Zelenskiy, sosyal medyadan paylaştığı video mesaj ile Ukraynalılara seslendi.

16 Şubat'ın saldırı günü olacağının iddia edildiğini aktaran Zelenskiy, "Biz onu Birlik Günü yapacağız. Gerekli karar imzalandı. O gün ulusal bayraklarımızı asacağız, sarı-mavi kurdelelerimizi takacağız ve tüm dünyaya birliğimizi göstereceğiz." ifadesini kullandı.

ABD medyasında ABD Başkanı Joe Biden'ın Batı ülke liderlerini, 16 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya saldırabileceği yönünde bilgilendirdiği öne sürülmüştü.

ABD'DEN UKRAYNA KARARI: ELÇİLİK BİNASI TAŞINIYOR

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna'da artan güvenlik endişeleri nedeniyle Kiev'deki elçilik operasyonlarını geçici olarak Lviv kentine taşımakta olduklarını açıkladı.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YÖK Başkanı Özvar: Barajın kalkması sınavsız üniversite anlamına gelmezÖnceki Haber

YÖK Başkanı Özvar: Barajın kalkması sına...

Erdoğan BAE'de resmi törenle karşılandıSonraki Haber

Erdoğan BAE'de resmi törenle karşılandı

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar