Yurt içinde ve yurt dışında PKK'ya ağır darbeler: 10 terörist etkisiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yurt içinde ve yurt dışında PKK'ya ağır darbeler: 10 terörist etkisiz
Abone ol
Eren Abluka operasyonunda 4, Pençe Kilit ve Pençe Kaplan operasyon bölgelerinde ise 6 terörist etkisiz hale getirildi. Öte yandan, PKK'ya yönelik yeni Eren Abluka operasyonu başlatıldı.

Terör örgütü PKK'ya yurt içi ve yurt dışında art arda darbeler vuruluyor. 

Eren-Abluka operasyon bölgesinde 4 terörist, Pençe Kilit ve Pençe Kaplan bölgelerinde ise 6 terörist etkisiz hale getirildi. 

EREN ABLUKA OPERASYONUNDA 4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kaçamayacaksınız! Eren Abluka-2'de; Hakkari Kırıkdağ Köyü kırsalında 28 Haziran'da JÖH ve Jandarma Komando birliklerince J-İHA ve J-SİHA destekli operasyonda 4 terörist daha silahlarıyla birlikte etkisiz! Kahraman evlatlarımıza tebrikler" ifadelerini kullandı.

Hakkari'deki operasyonda 1 M16 silah, 2 Kaleşnikof silah, 9 Adet Kalaşnikof  Şarjörü, 5 Adet M16 Şarjörü, 4 Adet El Bombası, 1 Adet Termal Şemsiye, 1 Adet Uyku Tulumu, 1 Adet Sırt Çantası, 3 Adet Panço, 3 Adet termal kıyafet üzerlerinde ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

EREN ABLUKA-19 NARKO TERÖR OPERASYONU BAŞLADI

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır’da 1017 personelin katılımıyla Eren Abluka-19 (Hani/Gömeç) Narko Terör Operasyonu başlatıldı. Narko terör operasyonunun ilk gününde 6 milyon 376 bin 945 kök kenevir ele geçirildi.

Operasyonda, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Jandarma Komando, Jandarma Komando Özel Operasyon (JOPER), Jandarma Özel Harekât (JÖH), ve Güvenlik Korucusu timlerinden oluşan 1017 personel 50 operasyonel tim görev alıyor.

Operasyonun ilk gününde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat ve Lice Jandarma Komando Alay Komutanlığınca, Hani ilçesi Gömeç mahallesi kırsalında gizlenmiş halde 86 nokta tespit edildi. Bu noktalarda yapılan aramalar sonucu;

-(6.376.945) kök kenevir bitkisi, 
-(245) kg kubar esrar,
-(8400) metre sulama kablosu,
 -(1) adet su motoru,
-(100) metre elektrik kablosu,
-(5) adet pil bloğu ele geçirildi.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Abluka Operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarıyla devam ediyor.

6 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MSB'den yapılan açıklamada, "Pençe Kilit ve Pençe Kaplan operasyon bölgelerinde tespit edilen 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi" denildi.

Kaynak:Haber7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Madrid'deki 4'lü zirve sona erdi! Görüşme sonrası ortak mutabakat metni imzalandıÖnceki Haber

Madrid'deki 4'lü zirve sona erdi! Görüşm...

İsveç ve Finlandiya'dan istenecek teröristler belli olduSonraki Haber

İsveç ve Finlandiya'dan istenecek teröri...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar