20 Yanvar’da, Azerbaycan Kahramanları’na ‘Şükran Günü’ düzenlenmelidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
20 Yanvar’da, Azerbaycan Kahramanları’na ‘Şükran Günü’ düzenlenmelidir
Abone ol
İSTAD (İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği) Başkanı Sefer Akkoyunlu, 20 Yanvar Azerbaycan Kahramanlarına Şükran Günü olarak düzenlenmelidir dedi.

İSTAD (İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği)nde 20 Yanvar(20 Ocak) kahramanlık günü ile ilgili bir açıklama yapan dernek başkanı Sefer Karakoyunlu şunları söyledi: “20 YANVAR AZERBAYCAN’IN MATEM ve MİLLİ KAHRAMANLIK GÜNÜDÜR. 20 Ocak olayları, Azerbaycan tarihine kara bir leke olarak yazıldığı gibi, aynı zamanda Azerbaycan Türkleri’nin Milli Kahramanlık günü olarak da yazılmıştır. 20 Ocak ta Azerbaycan Türkleri’ne uygulanan acımasız vahşet, Azerbaycan’ın bağımsızlığını durduramamıştır. Bu bağımsızlık, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nde (SSCB) tutsak olan diğer halklara da örnek olmuş ve bağımsızlıklarına kavuşmuşlardır.”

Başkan Karakoyunlu, sözlerine şöyle devam etti: “ 20 Ocak 1990’dan sonra bağımsız olan Türk Cumhuriyetleri; Azerbaycan kahramanlarına, 20 Yanvar’da şükran günü düzenlemelidir. ‘Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez’ nidaları ile, Bakü sokaklarına dökülen Azerbaycan Türkleri, aslında beş dakika sonra şehit olacaklarını biliyorlardı. Bu milli cesaretlerini, Rus tanklarının önünden çekilemeyerek bütün dünyaya haykırdılar. ”BAĞIMSIZLIK, BAĞIMSIZLIK, BAĞIMSIZLIK” ve 70 yıllık esarete son verdiler. Aslında Baltık ülkelerine bir gecede tanınan bağımsızlık, ne yazık ki Azerbaycan için bir kâbus olmuş, ‘Glasnost’ (açıklık) adlı yapılanma da, Azatlık Meydanı’nda, yüzlerce Türk’ün ölümü ile devam etmiştir. O gün; orada şehit olan soydaşlarımız, bağımsız Azerbaycan Cumhuriyeti’nin ve milli ruhun tezahüründe öncü olmuştur.”

Karakoyunlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Azerbaycan; Ruslar için o kadar önemliydi ki, Azerbaycan’ı kaybetmemek için, Ruslar Kızıl Ordu mensubu, 62 bin tam teçhizatlı askeri personeli, Azerbaycan’a göndermiştir. Çıkan olaylarda, Ruslar canlı olan her şeye ateş açıp, büyük katliamlar türetmişlerdir. Bu durumu dünyanın duymaması için; Ruslar ilk önce Azerbaycan Televizyonu’nu hedef alınmış ve Azerbaycan’ın dünya ile irtibatı kesmeye çalışılmıştır. Azadlıq Meydanı’nda, 147 kişiyi tanklarla ezerek katletmişlerdir. Gözü dönmüş caniler yaralı taşıyan ambulansa bile ateş açacak kadar vahşileşmişlerdir. Bu durumun tek sebebi Azerbaycan ve ahalisinde yaşayan Türk varlığına son vermekti. Çünkü Azerbaycan’ın bağımsızlığı, Ruslar için hazmedilemez bir vakaydı, ama başaramadılar. Dünya var oldukça da başaramayacaklar. O gün orada şehit olan 147 Türk evladı, bağımsız Azerbaycan Devleti’nin temelini atmış ve güçlenmesine vesile olmuşlardır. Azerbaycan gün geçtikçe ekonomi ve askeri alanında gelişerek, işgal altında kalan diğer topraklarını, 44 günlük kahramanlık dolu zafer sonucu vatan topraklarına katmıştır. Asrın en büyük hayallerinden bir olan Türk Dünyasının Birliği ve geleceği adına Zengezur koridorunu kazanmıştır.

Bu gün olduğu gibi gelecekte de, Azerbaycan bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam edecektir. 20 YANVAR’I HOCALI YI UNUTMAYACAĞIZ ve UNUTTURMAYACAĞIZ. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anar, saygılar sunarım” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Asıl cahillik Peygambere ve eşine dil uzatılmasına ifade özgürlüğü demektir!Önceki Haber

Asıl cahillik Peygambere ve eşine dil uz...

Bekin'den Ukrayna-Rusya krizi açıklaması: Türkiye'ye büyük görev düşüyor!Sonraki Haber

Bekin'den Ukrayna-Rusya krizi açıklaması...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar