26 Haziran'da belediye başkanlığı seçimi yapılacak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
26 Haziran'da belediye başkanlığı seçimi yapılacak!
Abone ol
2014 yılında nüfusundan dolayı köy statüsüne geçirilen Çankırı'nın Dodurga beldesi, 8 yıl süren hukuk mücadelesi sonucunda tekrar belde statüsünü kazandı. Dogurgalılar belediye başkanlığı seçimi için 26 Haziran’da sandık başına gidecek

Nüfusu 2 binin altında olduğu için 2014 yılında kapatılan ve köy statüsüne geçen Çankırı’nın Dodurga beldesi, sekiz yıllık hukuk mücadelesini kazandı ve yeniden belediye statüsüne geçti. Belediye başkanlığı seçimi için böylece sekiz yıl aradan sonra yeniden sandık başına gidilecek. 

 

2019 SEÇİMİNE GİREMEDİLER

 

Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesi için nüfus tespit işleminin yanlış yapıldığı gerekçesiyle sekiz yıl önce dava açıldı. Yıllar süren yargı sürecinden sonra belde statüsü mahkeme kararı ile geri kazanıldı. Ancak karar kesinleşmesine rağmen başka farklı idari kararlar sebebiyle 2019 seçimlerine giremediler.

 

 

 

26 HAZİRAN'DA SEÇİME GİDİLİYOR

 

Dodurgalılar yılmadı, mücadelelerini sürdürdüler ve son olarak önce ilçe seçim kuruluna ardından da Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurarak beldelerinde seçim yapılmasını istediler. YSK yapılan başvuruları değerlendirdi ve Dodurga’da 26 Haziran’da Belde Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği için seçim yapılması kararı verdi. Bu doğrultuda seçime girme hakkı bulunan 24 parti isterse Dodurga belediye başkanlığı için aday gösterebilecek.

 

AK PARTİ KAZANMIŞTI

 

Bin civarındaki seçmenin bulunduğu Dodurga’da yapılacak seçimler şimdiden Meclis kulislerinin de sohbet konusu hâline geldi. Kulislerde bu seçimlerin bir anlamda 2023 seçimleri için bir prova niteliğinde olacağına dair yorumlar yapılıyor.

 

Geçen sene aynı seçim süreci Afyonkarahisar’ın Güney beldesi için yaşanmış, siyasi partiler kazanmak için bu beldeye âdeta çıkarma yapmışlardı. Seçimi yüzde 64 oy oranı ile AK Parti kazanmıştı.

 

BOŞALAN MUHTARLIKLAR İÇİN 5 HAZİRAN'DA SANDIK KURULACAK

 

Bu arada Türkiye genelinde boşalan muhtarlıklar için ise 5 Haziran’da sandık kurulacak.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatih Erbakan'dan 23 Nisan mesajıÖnceki Haber

Fatih Erbakan'dan 23 Nisan mesajı

Rusya-Ukrayna savaşında kan donduran trajedi: Uydudan bile görünüyorSonraki Haber

Rusya-Ukrayna savaşında kan donduran tra...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar