ABD'den Osman Kavala açıklaması, Türkiye'den sert tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD'den Osman Kavala açıklaması, Türkiye'den sert tepki
Abone ol
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'de 3 yıldan uzun süredir tutuklu bulunan Osman Kavala'nın "derhal serbest bırakılması" çağrısı yaptı. Price, Washington'un ABD vatandaşı Dr. Henri Barkey'in de yargı sürecine dahil edilmesini "endişeyle not edildiğini" kaydetti. Türk Dışişleri'nden ise konu ile alakalı bir açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, yaptığı yazılı açıklamada, "Osman Kavala aleyhindeki yanıltıcı suçlamalar, devam eden tutukluluğu ve aleyhindeki davaların birleştirilmesi de dahil olmak üzere yargı sürecinin nihayete ermesinde devam eden gecikmeler, hukukun üstünlüğü ve demokrasiye saygının altını oymaktadır" ifadelerine yer verildi.

Washington'un ABD vatandaşı Dr. Henri Barkey'in, yargı sürecine dahil edilmesi "endişeyle not ettiği" kaydedilen açıklamada, "Dr. Barkey aleyhindeki suçlamaların temelsiz olduğuna inanıyoruz" denilerek, davanın hızlı bir şekilde sonuca ulaştırılması gerektiği belirtildi.

Öte yandan açıklamada, "Türkiye'ye AİHM kararlarına uyma ve kendi iç hukuku ve uluslararası yükümlülükleri uyarınca davaya adil, şeffaf ve hızlı bir çözüm getirmesi konusunda ısrar ediyoruz" diye kaydedildi.

Resim

TÜRKİYE'DEN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısı yapan açıklamasına yanıtımızı 28 Temmuz 2020 tarihinde vermiştik. Aynı içerikteki ikinci açıklamanın da hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmadığını tekrar hatırlatmak isteriz. Osman Kavala hakkında bağımsız mahkemelerce yürütülen yargı süreçleri devam etmektedir. Herkes bu süreçlere saygı duymak zorundadır. AİHM'in Osman Kavala kararının icrasının takibi Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi'nin insan hakları konulu toplantısında gerçekleştirilmektedir. Hükümetimiz bu çerçevede gerekli bilgileri sunmaktadır. Türk demokrasisine darbe girişiminde bulunan FETÖ elebaşının ülkemize iadesi konusunda hukuki süreçleri bahane gösteren bir ülkenin, Türkiye'de devam eden bir hukuki sürece müdahale etme gayreti ilkesiz ve tutarsız bir yaklaşımdır. Türkiye bir hukuk devletidir. Hiçbir devlet veya hiç kimse Türk mahkemelerine yargı süreçleri hakkında emir veremez."

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmir Beşik Gibi... İzmir'de Bir Deprem DahaÖnceki Haber

İzmir Beşik Gibi... İzmir'de Bir Deprem...

Fatih Erbakan: Milli Uzay çalışmalarını destekliyoruz ancak…Sonraki Haber

Fatih Erbakan: Milli Uzay çalışmalarını...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar