AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Pınar Gültekin açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Pınar Gültekin açıklaması
Abone ol
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, canice katledilen Pınar Gültekin cinayetinde sanık Cemal Metin Avcı'ya tahrik indirimi verilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Çelik, "Mahkemelerin eksik ya da yanlış bulduğumuz kararlarının yeniden değerlendirilmesi için yargının kendi mekanizmaları ve süreçleri vardır. Hukuki süreç devam etmektedir. Yargı mekanizması çalışmaktadır. Yeniden değerlendirme süreçleri hukuk içinde bellidir. Hukuki süreçleri hassasiyetle takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi sarsan kadın cinayetlerinden biri olan Pınar Gültekin'in vahşice öldürülmesine ilişkin davanın 13. duruşması, dün görüldü. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin'i boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın, 'canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu sanığa önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

  • Ardından ceza haksız tahrik indirimi ile cezayı 23 yıla indirdi. Mahkeme heyetinin kararı infiale neden oldu. Sosyal medyada karar büyük tepki topladı. Konuyla ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten bir açıklama geldi.

'HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ'

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çelik şu ifadeleri kullandı: "Mahkemelerin eksik ya da yanlış bulduğumuz kararlarının yeniden değerlendirilmesi için yargının kendi mekanizmaları ve süreçleri vardır. Yargı mekanizması kararların en isabetli şekilde tamamlanması için kendi içinde değerlendirme süreçlerini hukuka uygun şekilde çalıştırmaktadır. Hukuki süreç devam etmektedir. Yargı mekanizması çalışmaktadır. Yeniden değerlendirme süreçleri hukuk içinde bellidir. Hukuki süreçleri hassasiyetle takip edeceğiz."

 
Pınar Gültekin duruşmasında sanık avukatından tüyler ürperten savunma: Durup dururken 'öldüreyim' demedi
 

Pınar Gültekin duruşmasında sanık avukatından tüyler ürperten savunma: Durup dururken 'öldüreyim' demedi

Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Müebbet kararı "haksız tahrik" ile 23 yıla indirildi. Karar tepkileri beraberinde getirirken, duruşma sırasında Avcı'nın avukatının savunması ortaya çıktı. Sanık avukatı, müvekkilinin "durup dururken Pınar'ı öldürmediğini" ve cinayeti 'canavarca hisle' işlemediğini öne sürdü. Avukatın açıklamaları sırasında mahkeme salonu buz kesti.

Kaynak:Yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Forbes ve Elon Musk'tan uyarı üstüne uyarı geliyor: Fed dünyayı krize sokabilirÖnceki Haber

Forbes ve Elon Musk'tan uyarı üstüne uya...

Müjdat Gezen Gezi davası firarisi Mehmet Ali Alabora ile Yunan adasında buluştuSonraki Haber

Müjdat Gezen Gezi davası firarisi Mehmet...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar