AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Yunan Bakan'a cevap: Bu tip şakalar alnınıza yapışır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Yunan Bakan'a cevap: Bu tip şakalar alnınıza yapışır
Abone ol
Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan Savunma Bakanı'nın "savaşa hazırız" sözleriyle ilgili "Bu tip kötü şakalar yapmayın, bu tip şakalar alnınıza yapışır." dedi.

Larnaka'daki bir caminin duvarına Bizans bayrağı asılmasına da değinen Ömer Çelik, "Rum yönetiminin sistematik bir şekilde İslam düşmanlığını ve Türk düşmanlığını himaye ettiğini düşünüyoruz. Rum yönetiminin olduğu bölgelerde bunların bulunamaması diye bir şey söz konusu olamaz. Bunlar çok kısa sürede sorumlu bir yönetimin bulabileceği şeylerdir. Rum yönetimi bunları bulmadığı müddetçe bunların arkasındaki siyasi organizasyon olarak olağan şüpheli olarak değerlendirilecektir bizim tarafımızdan. Bu ırkçı faşizan eylemlere başvurulması Rum yönetimi bununla neye ulaşmak istiyorsa, ona ulaşmasını hiçbir şekilde sağlamayacaktır. Tam tersine en güçlü bir şekilde bunu kınamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Yunanistan Savunma Bakanının "Türkiye ile savaşa hazırız" şeklindeki açıklamasına yanıt veren Sözcü Çelik, "Türkiye hukuk esaslı bir ülkedir, bir kabile devleti değildir. Bu şekilde kabile devleti gibi konuşan bakanlara sahip değildir. Bu sebeple hukuk içerisinde kalmak, haklarını ve menfaatlerini korumak Türkiye'nin önceliğidir. Başka bir durum söz konusu olduğunda Türk ordusunun dünyanın en güçlü ordularından birisi olduğunu ve her şeyi yapabilecek muktedir bir ordu olduğunu. Silahlı Kuvvetlerin Türkiye'nin milli menfaatlerini koruma konusunda kararlılık ve gücünün tartışılmaması gerektiğini herkes bilir. Yunan bakan savaşa hazırız demiş, ona söyleyeceğim sadece şudur, bu tip kötü şakalar yapmayın, bu tip kötü şakalar alnınıza yapışır. Zaten ciddiye alınacak bir tarafı yok, ama sadece kötü şaka yapan, şaka yapmak için gerekli zeka düzeyine sahip olmayan bir yaklaşım içerisinde olduğunuzu göstermiş olursunuz." dedi.

Türkiye'nin Libya'daki meşru hükümetin başarılarını da yakından takip ettiğini vurgulayan Çelik, "Sarrac yönetiminin Darbeci Hafter'e karşı kazandığı başarılar hem Akdeniz'in istikrarı hem Libya'nın geleceği hem Libyalı kardeşlerimizin barış içerisinde yaşaması açısından gurur vericidir. Libya ordusunun, başkent Trablus'un tamamını, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Hafter'in unsurlarından temizlemesi büyük bir başarıdır. Ayrıca Hafter'e bağlı milislerin temizlenmesiyle Trablus Havalimanı tamamen kontrol altına alınmıştır, milislere gönderilen ikmal ve cephaneliğin toplanma yeri olarak stratejik öneme sahipti. Bu konudaki başarının altını çizmek gerekir." ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Raporu AçıklandıÖnceki Haber

Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Raporu Aç...

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şamil Tayyar görevden ayrıldıSonraki Haber

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımc...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar