Akaryakıt fiyatları için iki önemli gelişme: Petrol fiyatı çakıldı, Irak hattında ilk adım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akaryakıt fiyatları için iki önemli gelişme: Petrol fiyatı çakıldı, Irak hattında ilk adım
Abone ol
Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek iki gelişme birden yaşandı. Iraklı yetkililer sektör temsilcilerinin Türkiye'ye petrol akışının yeniden başlamasını görüşmek için bir araya geldiği açıkladı. Brent Petrol ise 80 doların altını gördü.

Brent petrol fiyatları son bir haftada talep endişeleriyle 87 dolardan 80 doların altına kadar geriledi.

Petrol fiyatları, Çin'den gelen zayıf ekonomik veriler ve kışa yönelik talep endişeleri ve ABD'de benzin tüketimindeki düşüş beklentisinin talep görünümünün kötüleştiğini gösteren bir dizi göstergeye eklenmesiyle üç ayın en düşük seviyesinde kaldı.

87 dolar seviyelerinde işlem gören petrol gelen verileri sonrası 80 doların altına kadar düştü. Brent Petrol 79,91 dolardan işlem görüyor. Petrol fiyatlarındaki bu düşüşün benzin ve motorine indirim olarak yansıması beklenirken sektör temsilcilerinden bu konuda henüz bir açıklama gelmedi.

IRAK-TÜRKİYE PETROL HATTI İÇİN KRİTİK GÖRÜŞME

Diğer bir gelişme ise Irak'tan Türkiye'ye başlayarak petrol akışı ile ilgili
. Ağustos 2023'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar ve Irak Petrol Bakanı Abdulgani arasında gerçekleşen görüşmesi sonrası hattaki çalışmaların tamamlanması ardından tekrar açılacağı duyurulan Irak-Türkiye boru hattı ile ilgili yeni gelişme yaşandı.

Irak hükümeti petrol yetkilileri Çarşamba günü Irak'tan Türkiye'ye petrol taşıyan boru hattından yeniden akışın başlaması konusunda görüştü.

Reuters'ın haberine göre, Dubai'de Çarşamba günü gerçekleşen toplantıda APIKUR, Irak bakanlığından temsilciler, Irak'ın kamu petrol ihracat şirketi SOMO ve Irak'ın Dubai'de bulunan North Oil Company şirketi yer aldı.

Türkiye, Mart ayındaki tahkim kararının ardından Irak'ın kuzeyinden başlayan rota üzerinden petrol akışını durdurmuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, geçen ay boru hattının faaliyete hazır olduğunu söylemiş ancak Iraklı iki üst düzey petrol yetkilisi Irak'ın Türkiye'den boru hattının hazır olup olmadığı konusunda resmi bir bildirim almadığını belirtmişti.

Toplantıda iki taraftan yetkililer de karşılıklı olarak kabul edilebilir ticari koşullar altında petrol üretimi ve ihracatına yeniden başlanmasının aciliyetini vurguladı.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HAMAS, İSRAİL PİYADE BİRLİĞİNİ PUSUYA DÜŞÜRDÜÖnceki Haber

HAMAS, İSRAİL PİYADE BİRLİĞİNİ PUSUYA DÜ...

Aylar sonra itiraf geldi! Gizli protokolün mimarı bakın kim çıktıSonraki Haber

Aylar sonra itiraf geldi! Gizli protokol...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar