Ali Rıza Yıldız: Depremle İlgili Uyarılarımızda Haklı Çıktık!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ali Rıza Yıldız: Depremle İlgili Uyarılarımızda Haklı Çıktık!
Abone ol
İstanbul Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü nedeniyle yaptığı depremle ilgili uyarıların ardından meydana gelen 3.8’lik Tekirdağ depreminin kendisini haklı çıkardığını ifade etti.

Arama kurtarma uzmanı  AME/SAR Afet Müdahale Ekibi Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız uyardık  ve sonuçta bir deprem meydana geldi. Bu olay, depremlerin ne kadar ciddi ve tehlikeli olabileceğini bir kez daha göstermiştir dedi.
Başkan Yıldız dün saat 12.00 ve 16.00’da uyardım. Dikkatli olalım, uyanık kalalım, tedbiri elden bırakmayalım dedim. 17.43’te yani uyarımdan 1 saat 43 dakika sonra 3.8 sallandık. Tekirdağ, Marmara Ereğlisi ve İstanbul’da tehlike devam ediyor. Bu ilk değil, son da değil.
Ali Rıza Yıldız’ın depremden 2 ve 4 saat önceki açıklamalarının başlıkları:



İstanbul Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız, yıllar önce yaşanan 17 Ağustos 1999 depremiyle ilgili olarak önemli bir çağrı yapmıştır. Olayın üzerinden uzun yıllar geçse de, unutulmaması gereken bir olay olduğunu hatırlatmıştır. Ancak maalesef, bu çağrıya pek az kişi kulak vermiş ve hazırlıklarını yapmamıştır.

Depremler, doğal afetler arasında en yıkıcı olanlardan biridir. İnsanların hayatını tehlikeye sokabilir, binaları yıkabilir ve birçok can ve mal kaybına neden olabilirler. Bu nedenle, depremlerle ilgili yapılan uyarıları ciddiye almak ve tedbirler almak son derece önemlidir.

Tekirdağ açıklarında meydana gelen deprem, bunun bir kanıtıdır. Ali Rıza Yıldız'ın uyarılarına aldırış etmeyenler, şimdi bir kez daha depremin gerçek gücüyle yüzleşmek zorunda kalmışlardır. Bu olay bize, deprem tehlikesinin her zaman gerçek olduğunu ve doğru tedbirlerin alınması gerektiğini hatırlatmaktadır.

Depremler kaçınılmaz doğal afetlerdir. Ancak bu doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak ve önlemleri almak mümkündür. Binaların sağlam yapılarla inşa edilmesi, acil durum planları yapılması ve vatandaşların da eğitim alması gibi önlemler, depremlerin etkilerini en aza indirebilir.

Ali Rıza Yıldız'ın uyarıları, depremler karşısında duyarsız kalmamamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmaktadır. Bu tür olaylar, deprem gerçeğini bir kez daha hatırlatarak, önlemleri almak için harekete geçmemiz gerektiğini göstermektedir. Unutmayalım ki, depremler gerçek ve ciddi bir tehlikedir ve buna karşı hazırlıklı olmamız hayati önem taşımaktadır.

 

Kaynak: Özgür İfade


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emre Aktaş, TUTAP Ankara İl Başkanlığı'na getirildiÖnceki Haber

Emre Aktaş, TUTAP Ankara İl Başkanlığı'n...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurda döndüSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurda döndü

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar