Altın fiyatlarında dananın kuyruğu kopacak! Traderlar bile ne yapacağını şaşırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altın fiyatlarında dananın kuyruğu kopacak! Traderlar bile ne yapacağını şaşırdı
Abone ol
Ons tarafındaki yükselişle 1039 TL seviyelerine kadar yükselen Gram Altın/TL, Fed'den gelen faiz artırım sinyalleriyle düşüş seyrine başlayarak 993 TL seviyelerine kadar çekildi. Şimdi altın yatırımcısının gözü Perşembe günü ABD'den gelecek enflasyon verisinde...

SON DAKİKA HABERİ: 4 Ekim'de Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı'nın (UNCTAD) raporunda merkez bankalarının enflasyonla mücadelede kullandığı agresif faiz artışlarına yönelik eleştiriler ve Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonu kontrol altına almak için faizleri artırmaya devam etme ihtimaline dair belirsizliğin artması altına yaradı.

ALTIN SERT YÜKSELİP SERT DÜŞTÜ

Hızlı bir yükseliş grafiği çizen altının ons 1735 dolara kadar yükselerek son ayların en iyi performansını sergilemişti. Ons tarafındaki yükselişle beraber Gram Altın/TL ise 1040 TL seviyesine kadar yükselmişti.

FED FAİZ SİNYALİ VERDİ ALTIN FİYATLARI ÇAKILDI

Ancak daha sonra Fed'den gelen faiz artışlarına devam edileceği sinyali ile hızlı bir şekilde güç kaybeden altın, ONS tarafında 1668 dolara kadar geri çekilirken Gram Altın/TL'de ise kayıp 45 TL'yi bularak 995 TL seviyelerine kadar gerildi.

Fed, uzmanların resesyon tehlikesine dikkat çekmesine rağmen faiz artışında gevşeme sinyal vermiyor

Fed, uzmanların resesyon tehlikesine dikkat çekmesine rağmen faiz artışında gevşeme sinyal vermiyor

TRADERLARI ŞAŞIRTTI

Altın fiyatları 12 Ekim 2022 gününe İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) hafta sonuna kadar acil piyasa desteğinin kaldırılmasına ilişkin açıklamalarının traderları şaşırtarak yatırımcı duyarlılığını kırılgan hale getirmesi ardından yatay seyirle başladı. ONS, kritik 1700 dolar seviyesinin altında güne devam ederken, Gram Altın/TL ise 997 TL seviyesinden işlem görüyor. 
Altın fiyatlarında Fed kaybı sürüyor

Altın fiyatlarında Fed kaybı sürüyor

ABD ENFLASYONU FİYATLARIN YÖNÜNÜ BELİRLEYECEK

Altın fiyatlarında dalgalı seyir sürerken, yatırımcıların ana odağında Perşembe günü açıklanacak ABD enflasyonu var. Yarın açıklanacak enflasyon verisi altın yatırımcısına Fed'in gelecekteki faiz politikaları için ipuçları verecek.

İslam Memiş'ten altında 2000 dolar beklentisiİslam Memiş'ten altında 2000 dolar beklentisi

ALTIN FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞE ALDANMAYIN

Altındaki ani düşüş sonrası yatırımcıları uyaran İslam Memiş ise, ONS tarafındaki yükseliş sonrası kar satışları geldi. 1680 dolara kadar düşüş normal diyerek yıl sonu için ons tarafında 2000 dolar beklentisi olduğunu söyledi. Memiş, Gram Altın/TL tarafında ise ilk olarak 1280 TL yükselişin devam etmesi halinde ise 1400 TL seviyelerini beklendiği açıkladı.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram altın: 997 TL
Çeyrek altın: 1657 TL
Cumhuriyet Altını: 6603 TL
22 Ayar altın: 944 TL
18 ayar altın: 728 TL
14 ayar altın: 662 TL

ABD'DE ENFLASYON BEKLENTİSİ

ABD'de ağustosta yüzde 0,1 artan Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) eylülde yüzde 0,2'lik yükseliş kaydetmesi bekleniyor.

Ağustosta yıllık bazda yüzde 8,3 olan enflasyonun eylülde yüzde 8,1'e gerilemesi, çekirdek enflasyonun ise aynı dönemde yüzde 6,3'ten yüzde 6,5'e yükselmesi öngörülüyor.

Kaynak:Haber7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gözlük camı seçerken nelere dikkat edilmeli?Önceki Haber

Gözlük camı seçerken nelere dikkat edilm...

TFF, Fuchs Sports Türkiye ile 2. ve 3. Lig yayın hakkı anlaşması imzaladıSonraki Haber

TFF, Fuchs Sports Türkiye ile 2. ve 3. L...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar