Ankara'da mesai saatlerine yeni düzenleme

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara'da mesai saatlerine yeni düzenleme
Abone ol
Son Dakika Haberi; Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 'Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri ve Sanayi Kuruluşları için 16.11.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Mesai saatlerinin 07:00- 16:00 olarak düzenlenmesine, vardiya saatlerinin de buna göre düzenlenmesine karar verildi' açıklaması yaptı.

Ankara İl Umumi̇ Hıfzıssıhha Kurul Kararı şu şekilde;

Ankara  İl  Umumi  Hıfzıssıhha  Kurulu  09.11.2020  tarihinde  1593  sayılı  Umumi Hıfzıssıhha Kanununun  23.  27.  ve  72. maddelerine göre, Ankara Valisi Vasip ŞAHİN başkanlığında olağanüstü toplanarak gündemindeki konuları görüşüp aşağıdaki kararları almıştır.

Covid­19 salgını tüm ülkelerde etkisini göstermeye devam etmekte ve vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanmaktadır. Özellikle Avrupa kıtasında salgının seyrinde bir yükselme görülmekte olup kişilerin toplu olarak bir araya gelmelerini önlemeye yönelik birçok Avrupa ülkesinde tedbir kararları alınmakta ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

KAMU KURUMLARINDA 4 FARKLI SAAT DÜZENLEMESİ

Bilindiği  üzere26  Ağustos  tarihinde  yayınlanan Cumhurbaşkanlığı  Genelgesi doğrultusunda Valiliğimizce;  sağlık  ve  güvenlik  personeli  hariç,30.08.2020  tarihinden itibaren hamile ve kronik hastalığı olanların idari izinli sayılması ve 10 yaş ve daha küçük yaşta  çocukları  olan  kadın  personelin  ikinci  bir  emre  kadar  evden  çalışmaları  uygun görülmüş.  bunun  yanı sıra 11.09.2020  tarihinde  ilimizdeki kamu kurumlarının çalışma saatlerinde değişikliklere gidilmiş olup kurumların mesai saatleri; 08.00-17.00, 08.30-17.30, 09.00-18.00, 10.00-19.00 şeklinde dört farklı şekilde belirlenmiştir.

HAFTAYA BAŞLAYACAK

Buna ilave olarak salgının yayılmasının azaltılması amacı doğrultusunda;

İlimizde faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri  ve Sanayi  Kuruluşları  için 16.11.2020  tarihinden  itibaren  geçerli  olmak  üzere Mesai saatlerinin 07:00-16:00 olarak düzenlenmesine, vardiya saatlerinin de buna göre teselsül ettirilmelerine Kaymakamlarımız  ve  ilgili  Kurumlarımızca  konu  hakkında  gerekli  hassasiyetin gösterilerek  uygulamanın  yukarıda  belirtilen  çerçevede  eksiksiz  bir  şekilde  yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,

Oy birliği ile karar verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbullulara kötü haber! İBB'den suya büyük zamÖnceki Haber

İstanbullulara kötü haber! İBB'den suya...

MİT'ten müthiş operasyon! Terörist Mesut Taşkın yurt dışında etkisiz hale getirildiSonraki Haber

MİT'ten müthiş operasyon! Terörist Mesut...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar