Antalya Barosu Başkanı Balkan Topbaş’ın ardından Gökçek’in ölümünü istedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya Barosu Başkanı Balkan Topbaş’ın ardından Gökçek’in ölümünü istedi
Abone ol
Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, geçtiğimiz günlerde vefat eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın ardından Melih Gökçek’in ölümünü beklediğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak 76 yaşında vefat etti.

Topbaş, dün İstanbul’da düzenlenen cenaze töreninin ardından Fatih Camii Haziresi’ne defnedildi.

BARO BAŞKANI, GÖKÇEK'İN ÖLÜMÜNÜ İSTEDİ

Söz konusu gelişmelerin ardından Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla ‘pes’ dedirtti.

Topbaş’ın vefatı üzerinden Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı olan İbrahim Melih Gökçek’i hedef alan Balkan, “Kadir Topbaş'ın ardından Melih Gökçek'i bekliyoruz!” paylaşımında bulundu.

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan

Balkan’ın paylaşımının altında kendisine destek veren Avukat Ediz Yoraz ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kast ederek, “Bence Recep” ifadelerini kullandı.

2016 senesinden bu yana Antalya Barosu’nun başkanlık görevini yürüten Balkan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na hakaret etmesi ve Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine verdiği destekle gündeme gelmişti.

SİYASİLER VE HUKUKÇULAR ELEŞTİRDİ
Büyük bir tepkiyle karşılaşan Antalya Baro Başkanı Polat Balkan'ın, Topbaş'ın defnedildiği günde paylaşım yapması, siyasiler ve hukukçular tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

GENÇ: BU NEFRETLE NASIL İNSAN HAKLARINI SAVUNACAKSINIZ?"

İstanbul Barosu avukatlarından Serra Tuğba Genç de; "Baro Başkanı titrini kullandığınız hesabınızdan pandemi nedeniyle hastalıkla imtihan riski siz de dahil herkes için artmışken böylesine hoyratça yazıyı nasıl kendinize yakıştırdınız? Düşmanlıkların, ayrılıkların unutulduğu bir konuda bu nefretle nasıl insan haklarını savunacaksınız?" diye sordu.

TAYYAR: ÖLÜM DİLEMEK NASIL BİR RUH HALİDIR?

AK Parti Eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar: "Bir hukukçu, bir baro başkanı nasıl böyle bir paylaşımda bulunabilir? Ölüm dilemek nasıl bir ruh halidir? Aklı, vicdanı, ahlakı hangi ara çamura yatırıp böyle kirlettiniz?"

“Avukatları temsil eden baro başkanının yapmış olduğu açıklamayı kınıyorum”
AK Parti Antalya İl Başkanı Avukat İbrahim Ethem Taş, “Antalya Barosu’nu ve Antalya’daki 5 binin üzerindeki avukatı temsil eden bir baro başkanının yaptığı açıklamadan utanç duyması gerekiyor. Hukuku ve adaleti temsil eden, avukatları temsil eden baro başkanının yapmış olduğu açıklamayı kınıyorum. Öncelikle vefat etmiş bir insan üzerinden paylaşım yapmak Kadir Topbaş’ın, ailesini rencide etmiştir. Yaşayan bir insana da ‘ölmesini bekliyorum’ iması çok aşağılık bir davranıştır. İnsan onuru ile bağdaşmayan, insanlığa sığmayan bir davranıştır. Acilen baro başkanının hem merhum Kadir Topbaş’ın ailesinden ve sevenlerinden özür dilemesini bekliyorum. Aynı zamanda Sayın Melih Gökçek ile ilgili yapmış olduğu açıklamadan dolayı da kamuoyundan ve Melih beyden özür dilemesini Ak Parti Antalya İl Başkanı olarak, temsil ettiğim kurum adına da bekliyorum” diye konuştu.

"SİYASET YAPMAK İSTİYORSA BARO BAŞKANI KİMLİĞİNDEN ACİLEN İSTİFA ETSİN"

AK Parti Antalya İl Başkanı Avukat İbrahim Ethem Taş,” Maalesef Antalya’da adaleti temsil eden bir kurumun, adalet ile hukuk ile uğraşması gerekirken, avukatların çalışma koşulları, yeni başlayan avukatların meslek hayatlarında başarılı olabilmeleri için çalışması gereken kurum temsilcisinin yapmış olduğu açıklamayı şiddetle ve esefle kınıyorum. Polat Balkan, siyaset yapmak istiyorsa baro başkanı kimliğinden acilen istifa etsin ve istediği partide siyaset yapsın” şeklinde konuştu.AK Parti Antalya İl Başkanı Avukat İbrahim Ethem Taş

AK Parti Antalya İl Başkanı Avukat İbrahim Ethem Taş

"YAPTIĞI AÇIKLAMADAN DOLAYI İKİ AİLEDEN DE ÖZÜR DİLEMESİNİ BEKLİYORUM" 

“Yaptığı açıklamadan dolayı iki aileden de özür dilemesini bekliyorum”
Açıklamanın vicdana sığmayan bir davranış olduğunu söyleyen Taş, “Polat Balkan’ın yapmış olduğu bu açıklama, özellikle temsil ettiği kurumdaki avukatları da rencide etmiştir. Maalesef hukuksuz ve adaletsiz, vicdana sığmayan bir açıklama yapmıştır. Balkan, yapması gereken işleri yapsın. Acilen yaptığı açıklamadan dolayı iki aileden de özür dilemesini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

"BU KONUNUN DA HUKUK VE ADALET ÖNÜNDE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Konuyu yargıya taşıyacaklarını belirten Taş, “Polat Balkan’ın yaptığı açıklamanın altına “bence Recep” yazan Avukat Ömer Ediz Yoraz’ın paylaşımını gördüm. Özellikle belirtmek istiyorum. 2002 yılından beri, girmiş olduğu tüm seçimlerinden başarılı çıkmış, Türkiye Cumhuriyeti’nde Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve şuanda da milletin oyları ile başkanlık yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazılan bu paylaşım maalesef şeref ve haysiyet yoksunu bir kişi tarafından yapılmıştır. Bu konunun da hukuk ve adalet önünde takipçisi olacağız. Bununla ilgili de hem ilgili baro başkanı ve altına yorum yapan avukatla ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” açıklamalarında bulundu.

POLAT BALKAN'DAN TEPKİLERİN ARDINDAN YENİ PAYLAŞIM!

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan skandal paylaşımının ardından kendini savundu.

Balkan, ''Dün yaptığım bir paylaşım üzerine hakaretler, küfürler ve tehditler yağıyor. Herkesin canı sağ olsun. Öte yandan düşüncelerimden vazgeçecek, linç kampanyasına boyun eğecek değilim. Yaşarken yaptıklarının hesabını yargı önünde vermeden, bedelini ödemeden gitmelerinedir tepkim, üzüntüm. Ölümün her şeyi temize çıkarmaması gerektiğine inanıyorum. Paylaşımım, ölüm çığırtkanlığı değil, çürümeye ve ikiyüzlülüğe karşı bir çığlıktır. Varlığını Cumhuriyet Devrimlerinin köküne kibrit suyu dökmeye adayan anlayışın, siyasi kadroların memleketimize ve toplumumuza verdikleri zararları alt alta yazmaya günler yetmez.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Gebertildi' diyerek terörist sayısını açıkladıÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Gebertildi' diyer...

MİT'ten müthiş operasyon! Gürbüz Sevilay ve Tamer Avcı Türkiye'ye getirildiSonraki Haber

MİT'ten müthiş operasyon! Gürbüz Sevilay...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar