ASYA PAZARININ TEKNOLOJİ NABZI VİETNAM’DA ATTI “İHRACAT RAKAMLARINDA İLK HEDEFİMİZ KORE GİBİ ÜLKELERE YAKLAŞABİLMEK”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASYA PAZARININ TEKNOLOJİ NABZI VİETNAM’DA ATTI “İHRACAT RAKAMLARINDA İLK HEDEFİMİZ KORE GİBİ ÜLKELERE YAKLAŞABİLMEK”
Abone ol
Asya Kıtası’nın önde gelen uluslararası eğlence fuarı Theme Park Expo Vietnam, teknoloji meraklıları ve sektör temsilcileriyle buluştu. Yüksek teknoloji ihracatında 1 trilyon doların üzerinde paya sahip olan Asya ülkeleri karşısında Türkiye’nin bilinirliğini artırmaya yönelik olarak fuarda yer aldıklarını belirten Teknoloji Girişimcisi Mustafa Mertcan, küresel pazardaki ilk hedeflerinin ihracat rakamlarında Kore gibi ülkelere yaklaşabilmek olduğunu söyledi.

Eğlence endüstrisindeki en son yeniliklerin ve ürünlerin sunulduğu Asya’nın ünlü ticaret etkinliklerinden Theme Park Expo Vietnam, 24-25 Ağustos 2022 tarihlerinde teknoloji meraklıları ve sektör temsilcileriyle buluştu. Eğlence endüstrisindeki son gelişmelerin ve teknolojilerin sergilendiği fuara, bölgenin yükselen eğlence pazarında yer almak isteyen dünya genelinden çok sayıda marka da katılım sağladı.

Tamamen yerli imkânlarla ileri sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojilerini kullanarak hareket simülatörleri ve etkileşimli VR oyunları geliştiren, Türkiye’nin ve dünyanın önde genelen teknoloji firmalarından DOF Robotics de Asya pazarında ülkemizin gücünü artırmak amacıyla fuarda yerini aldı. DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan, yüksek teknoloji ihracatında büyük bir yeri kaplayan Asya’daki rakiplerine karşı ülkemiz için fuarın önemini ve eğlence endüstrisindeki gelişmeleri değerlendirdi.

“TÜRKİYE İMZASI TAŞIYAN ÜRÜNLERİMİZİ DÜNYAYA TANITIYORUZ”

 

Ülkemizin uluslararası pazarda söz sahibi olması amacıyla her platformda bulunmaya çalıştıklarını belirten DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan, “Tamamen yerli imkânlarla ileri sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojilerini kullanarak hareket simülatörleri ve etkileşimli VR oyunları geliştiriyoruz. Dünya çapında 350’den fazla lokasyona ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Şu ana kadar dünyaca ünlü birçok marka ile işbirliği yaptık. Marvel ve Feld Entertainmet bunlara sadece küçük bir örnek. Bu konuda iş birliklerimize de devam ediyoruz. Sadece eğlence alanında değil aynı zamanda sağlık, lojistik gibi alanlarda da robot üretimi gerçekleştiriyoruz. Amerika, Avrupa ve Asya genelinde düzenlenen çok sayıda fuara da katılım göstererek Türkiye imzası taşıyan ürünlerimizi dünyaya tanıyoruz.” dedi.

YÜKSEK TEKNOLOJİ İHRACATINDA ASYA ÜLKELERİNİN PAZARDAKİ PAYI 1 TRİLYON DOLARI AŞIYOR

 

Türkiye’nin yazılım ve bilişim sektörü ihracatının 3 milyar dolar seviyelerinde olduğunu belirten Mustafa Mertcan, “Amacımız bu rakamları 15 milyar dolar seviyelerine ulaştırmak. Yüksek teknoloji ihracatında ülkelerin dağılımına ve pazardaki pay oranlarına bakarsak 750 milyar dolarlık ihracat hacmiyle Çin zirvede bulunuyor. Yine bunun yanında Hong Kong 350 milyar dolarlık bir paya sahip bulunuyor. Yani sadece Çin ve Hong Kong’u birlikte ele aldığımızda 1 trilyon doların üzerinde teknoloji ihracatı karşımıza çıkıyor. Buna en yakın ülke 180 milyar dolarla Almanya ve ardından 160 milyar dolarla Kore geliyor. Dolayısıyla Asya pazarında söz sahibi olmak büyük önem taşıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

 

“İHRACAT RAKAMLARINDA İLK HEDEFİMİZ KORE GİBİ ÜLKELERE YAKLAŞABİLMEK”

 

“Simülatör üreticileri arasında yazılımını kendisi geliştiren dünyada ilk 10, Türkiye’de ise tek firma olmamız. Simülasyonlarda yer alan yazılımı kendi Ar-Ge servisimizde geliştiriyoruz.” diyerek küresel pazardaki ilk hedeflerinin ihracat rakamlarında Kore gibi ülkelere yaklaşabilmek olduğunu belirten Mustafa Mertcan, “Asya pazarında hedef kitlemize ulaşabileceğimiz Theme Park Expo Vietnam Fuarı gibi organizasyonlar rakip ülkeler arasında daha öne çıkabilme misyonumuz açısında bizler için güzel fırsatlar oluşturuyor. Yakalayacağımız ivme ile ihracat hedeflerimizi artırabileceğimize ve sektörde Türkiye’nin ağırlığını artırabileceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ZAFERİN 100. YIL COŞKUSUNU ZAFER’LE KUTLUYORUZÖnceki Haber

ZAFERİN 100. YIL COŞKUSUNU ZAFER’LE KUTL...

Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı kamuoyuna açıklama yaptıSonraki Haber

Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkan...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar