Avrupa Sosyalistler Partisi'nden Kılıçdaroğlu'na adaylık desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avrupa Sosyalistler Partisi'nden Kılıçdaroğlu'na adaylık desteği
Abone ol
Avrupa Sosyalistler Partisi (PES), 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu güçlü şekilde desteklediklerini duyurdu. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "otoriter lider" iması yapıldı.

Avrupa Birliği'ndeki (AB) sosyal demokrat partililerin oluşturduğu Avrupa Sosyalistler Partisi (PES), Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı.

PES'in internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"KILIÇDAROĞLU'NU GÜÇLÜ ŞEKİLDE DESTEKLİYORUZ"

"Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES), Mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye muhalefetinin ortak adayı olarak üye partimiz Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu'nu güçlü bir şekilde desteklemektedir.

Kılıçdaroğlu, geniş tabanlı muhalefet bloğu "Millet İttifakı"nı oluşturan en büyük siyasi parti olan ana muhalefet partisi CHP'nin lideridir. Kılıçdaroğlu 2017 yılında, Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde Türkiye'nin demokrasisinin çözülmesine karşı çıkmak için 280 mil uzunluğundaki ünlü 'Adalet Yürüyüşü'ne liderlik etmiştir.

Kılıçdaroğlu 2002'den beri milletvekili, 2010'dan beri de CHP'nin lideridir.

"ADİL BİR TÜRKİYE'YE BİR ADIM DAHA YAKLAŞIYORUZ"

Yaklaşan parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri, Türkiye'nin Erdoğan yönetiminde geçirdiği otoriter sürüklenmeye karşı durmak için çok önemli bir fırsattır. Erdoğan kasıtlı olarak kuvvetler ayrılığını ve siyasi çoğulculuğu hedef almış, siyasi muhalefete açıkça zulmetmiştir. Demokrasinin, sivil özgürlüklerin ve kuvvetler ayrılığının tek bir siyasi projeden daha önemli olduğunu net bir şekilde ifade etmenin zamanı gelmiştir.

Avrupalı sosyalistler ve demokratlar, muhalefet partilerini Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında birleştikleri için takdir etmektedir. Bu özgüvenli hamle Millet İttifakı'ndaki demokratik güçleri birleştirmekte ve adil bir Türkiye'ye bir adım daha yaklaştırmaktadır."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zafer Partisi'nde kurucular dahil üst düzey toplu istifaÖnceki Haber

Zafer Partisi'nde kurucular dahil üst dü...

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın: HDP; özgürlük, adalet ve refah istiyorSonraki Haber

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın: HDP;...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar