BAKAN KURUM ALTINDAĞ CİNDERESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUTLARI KURA ÇEKİLİŞ TÖRENİ’NE KATILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAKAN KURUM ALTINDAĞ CİNDERESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUTLARI KURA ÇEKİLİŞ TÖRENİ’NE KATILDI
Abone ol
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İlk etapta şu an Ankara’mız için 36 bin konut yapılabilecek arsayı çalıştı arkadaşlarımız. İnşallah yarın rakamları netleştireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız pazartesi günü hemşirelerimizle tüm milletimize paylaşıyor olacak… 12 Ağustos 2020 tarihinde valimizle, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle birlikte Altındağ Cinderesi, Altın Şehir Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında temellerini attığımız yeni konutlarımızı hamdolsun söz verdiğimiz gibi tamamladık…” diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘Altındağ Cinderesi Kentsel Dönüşüm Konutları Kura Çekilişi Töreni’ne katıldı. Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Ekim Pazartesi günü sosyal konut arsa başvurularının detaylarını açıklayacağını söyledi.

Hüseyin Gazi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kura çekilişi töreninde konuşan Bakan Kurum, “12 Ağustos 2020 tarihinde valimizle, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle birlikte Altındağ Cinderesi, Altın Şehir Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında temellerini attığımız yeni konutlarımızı hamdolsun söz verdiğimiz gibi tamamladık. Yerel seçimde geldik burada vatandaşlarımıza bir söz vermiştik. Dedik ki; ‘Biz Cindere’mizi güzelleştireceğiz. Cinderesi’nin çocuklarına daha iyi bir gelecek sunacağız. Konutlarınızı en kısa süre içerisinde yapacağız, teslim edeceğiz dedik. Bugün söz verdiğimiz gibi projemizi tamamladık. Projemiz Yeşil alanları, camisi, oyun alanları ve dükkânlarıyla Altındağ’a kazandırdığımız 451 yeni konutumuzda vatandaşlarımız mutlu huzurlu bir şekilde oturacak. Hayırlı olsun Ankara. Hayırlı olsun Altındağ! Sağlıkla, huzurla yaşayın. Bu sıcacık yuvalarda yavrularınızın, evlatlarınızın en güzel günlerine şahit olun. Bir ömür mutlu olun inşallah!” dedi.

Bakan Kurum, “Yatırımlarımızı tek tek hayata geçirmeye devam edeceğiz. 81 ilimizde olduğu gibi Ankara’mızı da sağlıklı konutlarıyla güvenli; korunan doğal alanları, millet bahçeleri, ekolojik koridorlarıyla, sosyal konutlarıyla yemyeşil; güçlü alt yapısıyla tertemiz; yenilenebilir enerji kaynakları, akıllı şehir ve sıfır atık uygulamalarıyla iklim dostu bir şehir haline getireceğiz. Bunu hep birlikte yapacağız; Ankara ile birlikte başaracağız, Altındağ’ın evlatları ile birlikte başaracağız! Sizlerle birlikte başaracağız!” şeklinde konuştu.

“Gazi Başkentimizdeki çarpık yapılaşmayı iyileştirmek için tarihi adımlar attık”

Bakan Kurum, bugüne kadar Ankara’nın tüm ilçelerinde binlerce sağlıksız yapıyı dönüştürdüklerini belirterek, “Yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projesiyle Gazi Başkentimizdeki çarpık yapılaşmayı iyileştirmek için tarihi adımlar attık. Tıpkı bugün Altındağ’da olduğu gibi kısa bir süre sonra Mamak Anayurt ve Gülseren’de yapımı devam eden 519 kentsel dönüşüm konutumuzu da tamamlayacak, kardeşlerimizin sevinçlerine ortak olacağız. Ankara’nın her yerinde hemşerilerimizin dertlerine derman, yaralarına merhem, sıkıntılarına çare olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“Kızılcahamam’da çıkan yangında hasar gören Kasaplar Çarşımızın çalışmalarını bitirdik”

Bakan Kurum, her zaman vatandaşların zor anında yanlarında olduklarını belirterek, “Yangın, deprem, sel; hiçbir afet fark etmeksizin vatandaşımızın 2 saat sonra yanında olduk. Yarasını sardık. Onlara söz verdik. Dedik ki; size sağlam güvenli konutlarınızı yapacağız. En geç bir yıl içerisinde teslimlerine başlayacağız dedik. Hamdolsun bugüne kadar milletimizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmadık. Hep destek olduk. Bu anlamda Kızılcahamam’da çıkan yangında hasar gören Kasaplar Çarşımızın çalışmalarını bitirdik. Yöresel mimariye uygun şekilde inşa ettiğimiz çarşımızı da önümüzdeki günlerde hemşerilerimize teslim edeceğiz. Yıkılma tehlikesi yaşayan Açelya Apartmanı ve çevresini kentsel dönüşüm çalışması başlattık. Hemen ekibimiz gece oradaydı. Vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık. Hemen hızlı bir şekilde temellerimizi attık. İnşallah önümüzdeki yılda Açelya apartmanının inşaatını tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Ankara’nın çehresini yeniliyor, tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarıyoruz”

Bakan Kurum, Ankara’da çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyleyerek, “Ankara’nın asırlara dayanan birikimini koruyarak çehresini yeniliyor, tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarıyoruz. Cumhuriyetin bize mirası olan Saraçoğlu Mahallesini yenileyerek Kızılay ve çevresine değer katıyoruz. Yılsonu bu projeyi de Ankara’mıza kazandıracağız. Yine Altındağ’ımızda; Aktaş’ta 357 konutumuzun dükkânın yapımına devam ediyoruz. Ankara’nın ruhuna ve kültürüne uygun bir şekilde projelerimizi yapıyoruz. Hacı Bayram Veli’nin doğduğu evin etrafında çevre düzenleme projemizi hızla sürdürüyoruz. Ankara Kalesi ve çevresini, Hergelen Meydanını, Yahudi Mahallesini ve belediye binasını içine alan çok kıymetli bir dönüşüm projemizi yürütüyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Bugüne kadar Ankara’mız da 100 bin sosyal konut projesi açıkladık; 91 bininin anahtarını da milletimize teslim ettik”

“Bugüne kadar Ankara’mız da 100 bin sosyal konut projesi açıkladık; 91 bininin anahtarını da milletimize teslim ettik. İnşallah kalan konutlarımızı da vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde teslim etmek için TOKİ Başkanlığımız çalışıyor.” diyen Bakan Kurum, sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız 13 Eylül'de milletimizin evinde paylaştığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini biliyorsunuz tüm Türkiye'de ilan ettiler. Burada da Ankara’mızın merkezinden Ayaş'a, Balâ’ya, Etimesgut'a, Haymana'ya yine Mamak'ta, Sincan'da tam 14 ilçemizde 18 bin 300 konut daha kazandırıyoruz. Buradaki amaç nedir benim dar gelirli kardeşim ev sahibi olsun. Bizim gençlerimiz geleceğe umutla baksın ve burada asgari ücretle çalışan vatandaşlarımız bu projemizden aynı bundan önce TOKİ'den Ankara'dan ev sahibi olmuş 100 bin kardeşim gibi yine ev sahibi olsun. Geleceğe umutla baksın geleceğe güvenle baksın istiyoruz.”

“Bugün itibariyle Cumhurbaşkanımızın açıkladığı sosyal konut projesine tam 185 bin Ankaralı hemşerimiz başvurdular”

Bugün itibariyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesine 185 bin Ankaralı’nın başvurduğunu belirten Bakan Kurum, şunları ifade etti:

“Kendi evini yapmak isteyen hemşerilerimiz içinde altyapılı arsa üreteceğiz. Ve orada vatandaşlarımız ister oturduğu ikamet ettiği ilde, ilçede isterse nüfusa kayıtlı olduğu yerde bu başvuruları yapabilecekler. İlk etapta şu an Ankara’mız için 36 bin konut yapılabilecek arsayı çalıştı arkadaşlarımız. İnşallah yarın rakamları netleştireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Pazartesi günü hemşirelerimizle tüm milletimize paylaşıyor olacak.”

“25 Ekim’de Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Sincan’da temelleri atacağız”

25 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’nın Sincan ilçesinde büyük bir coşkuyla 5 bin konutun 17 ilde aynı anda temellerinin atılacağını belirten Bakan Kurum, şöyle devam etti:

“Milletimizin ilk evlerini ilk işyerlerini Ankara’mıza kazandırmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı olsun. Türkiye’mize hayırlı olsun. Ankara’mıza hayırlı olsun. Kıymetli kardeşlerim, Başkentimize çocuklarımızın neşe ile vakit geçirecekleri oyun ve spor alanları gençlerimizin ders çalışacakları arkadaşlarıyla kardeşleriyle sohbet edecekleri kütüphaneleri etkinlik alanlarını binlerce ağacımızı on binlerce çiçeği yürüyüş yolları ile bisiklet yollarıyla 4.3 milyon metrekare yeşil alanımızı Ankara’mıza kazandırıyoruz. 23 tane Ankara’mıza millet bahçesi yapıyoruz. Ankara’mızın kalbi olan ve çocuğuyla genciyle yaşlısıyla 7'den 70'e tüm hemşerilerimizin Ankaralıların yeni buluşma noktası olan Başkent Millet Bahçemizi bitirdik, teslim ettik. Aziz milletimizin hizmetine sunduk. Burası 760 bin metrekare alan. Yine 15 tane millet bahçemizi de aynı şekilde milletimizin hizmetine sunacağız. 8 tanesini daha tamamladık ve tüm yeşil alanlarla birlikte işte yeşil Ankara’mızın hedefleri doğrultusunda bu projeleri de yapıyoruz.”

“Ankara’mız gölleriyle, akarsularıyla ‘Mavi Ankara’ olacak; yeni yeşil alanları, millet bahçeleri ve ekolojik koridoruyla ‘Yeşil Ankara’ olarak anılacak”

Ali Semerkandi’nin, Hacı Bayramı Veli’nin, Hüseyin Gazi’nin, Ahilerin, kahraman gazilerin Ankara’dan attığı tohumun bugün kadim bir medeniyetin merkezi, dev bir çınarın gölgeliği haline geldiğini belirten Bakan Kurum, sözlerine şöyle sürdürdü:

“Bu çınarın kökleri ve dalları Anadolu’yu, ülkemizin dört bir yanına uzanan ekolojik koridorlarımızla beslemeye devam edecektir. Milli mücadelemizin karargah şehri Ankara’mız gölleriyle, akarsularıyla ‘Mavi Ankara’ olacak; yeni yeşil alanları, millet bahçeleri ve ekolojik koridoruyla ‘Yeşil Ankara’ olarak anılacak. Yeni sosyal konutlarıyla, kentsel dönüşüm konutlarıyla sağlıklı, güvenli ve huzurlu Ankara olarak anılacak, dünya başkenti olacak. Çünkü yarenlerin diyarına bu yakışır! Çünkü Ahilerin memleketine bu yakışır! Çünkü Seymenlerin yurduna bu yakışır!”

“Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde Ankara’mızın tüm ilçelerine hizmetlerimizi yürütüyoruz”

Türkiye’nin dört bir yanında sosyal konutlar, millet bahçeleri, yollar, tüneller, havalimanları ve köprülerle ülkemizin 81 ilini 780 bin metrekare vatan toprağını donattıklarının altını çizen Bakan Kurum, “Yerli ve milli savunma sanayimizle, vatandaşlarımıza sunduğumuz sağlık hizmetleriyle, yenilenebilir enerji kaynaklarımızla milletimizle birlikte, ülkemizi büyütmeye devam ediyoruz.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAKAN KİRİŞCİ KAYSERİ’DE SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BİRARAYA GELDİÖnceki Haber

BAKAN KİRİŞCİ KAYSERİ’DE SEKTÖR TEMSİLCİ...

Fatih Erbakan: ‘Gençler camiye gelmiyorsa sorunu kendilerinde aramalılar’Sonraki Haber

Fatih Erbakan: ‘Gençler camiye gelmiyors...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar