Bakan Nebati: IMF ile bir anlaşma imzalanmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Nebati: IMF ile bir anlaşma imzalanmadı
Abone ol
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Prof. Bilge Yılmaz'ın IMF iddialarına yanıt verdi. Nebati, "IMF ile bu konuda bir anlaşma imzalanmamış ya da program ilişkisine girilmemiştir" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir televizyon programında ''Türkiye’nin IMF'den 6,5 milyar dolar borç aldığını'' iddia eden İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz'a sert tepki gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin NebatiHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati

Twitter'dan açıklama yapan Nebati şu ifadeleri kullandı:

''YA KONUYU BİLMİYORSUNUZ YA DA BİLİP ÇARPITIYORSUNUZ''

Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz'ın iddialarına yönelik "Dün katıldığınız bir yayında Türkiye’nin IMF’den 6,5 milyar dolar borç aldığını iddia etmişsiniz. Ya konuyu bilmiyorsunuz ya da bilip çarpıtıyorsunuz. İki durum da sizin adınıza üzücü" ifadelerini kullandı.

IMF'nin üye ülkeleri desteklemek amacıyla SDR (Special Drawing Rights – Özel Çekme Hakkı) tahsisatı, başka bir ifadeyle koşulsuz rezerv desteği sağladığını belirten Nebati, SDR tahsisatlarının üye 190 ülkeye kota payları oranında yapıldığını kaydetti.

Nebati, bu kapsamda geçen yıl, ABD’ye 112,9 milyar dolar, Almanya’ya 36 milyar dolar, Güney Afrika’ya 4,15 milyar dolar tutarında rezerv imkanı sağlandığını ifade ederek, Türkiye’ye ise IMF’deki kota payına karşılık gelmek üzere 6,3 milyar dolar tahsis edildiğini belirtti.


''TÜRKİYE'NİN IMF'DEN BORÇ ALDIĞINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR GERÇEK DIŞI'' 

IMF ile bu konuda bir anlaşma imzalanmadığına ya da program ilişkisine girilmediğine dikkati çeken Nebati, "Bu imkan, tüm üye ülkelerin kullanımına açılmış bir kaynaktır. Türkiye’nin IMF’den borç aldığına ilişkin açıklamalar gerçek dışıdır. Bu hususlarla ilgili geçmişte de yapılan tezviratlara ilişkin 26 Ağustos 2021’de yapılan Bakanlığımızın basın duyurusu linkini sizin için tekrar bırakıyorum" değerlendirmelerinde bulundu.

Bakan Nebati'nin paylaşımına eklediği 26 Ağustos 2021 tarihli basın duyurusunda, Türkiye'nin 1947 yılından bu yana IMF üyesi olup, bahse konu kuruluşta yüzde 0,98 sermaye payına sahip olduğu, IMF'in 23 Ağustos 2021 tarihinde Covid-19 salgını nedeniyle üye ülkeleri desteklemek amacıyla toplam 650 milyar dolar tutarında SDR tahsisatı, başka bir ifadeyle koşulsuz rezerv desteği sağladığı belirtilmişti.

SDR tahsisatlarının üye 190 ülkeye kota payları oranında yapıldığına işaret edilen açıklamada, Türkiye’ye, IMF’deki kota payına karşılık gelmek üzere 6,3 milyar dolar tahsis edildiği, IMF ile bu konuda bir anlaşma imzalanmadığı ya da program ilişkisine girilmediği aktarılmıştı.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan Abdülhamid Han Sondaj Gemisini İlk Görev Yerine Uğurlama Töreni’nde konuştuÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Abdülhamid Han Son...

FATİH ERBAKAN; "SİYONİST İSRAİL'İN ŞİDDET POLİTİKASI TÜRKİYE ÖNCÜLÜĞÜNDE FİİLEN ENGELLENMELİDİR"Sonraki Haber

FATİH ERBAKAN; "SİYONİST İSRAİL'İN ŞİDDE...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar