Balıkesir’de sokak hayvanlarına beş yıldızlı otel konforunda hizmet sunuluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’de sokak hayvanlarına beş yıldızlı otel konforunda hizmet sunuluyor
Abone ol
Kısa adı (İstanbul Medya) olan İstanbul Redyo Televizyon Gazete ve İnternet Habercileri Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız ve üyeleri Balıkesir gezisinin bugünkü programı sokak hayvanlarının barındığı 5 yıldızlı otel konforunda’ki yeri gezerek yetkililerden bilgi aldı.Sokak hayvanlarına ev sahipliği yapan çoğu ilçe belediyelerine ait barınaklar sağlıksız koşullarıyla her zaman hayvanseverler tarafından eleştirilen alanlar oluyordu. Bu anlamda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, 5 yılıdızlı butik otel konseptiyle hayvanseverler tarafından takdirle karşılandı. İçerisinde sosyal alanların’da bulunduğu tam donanımlı ve teknolojik ekipmanlı tesis sokak hayvanlarına sıcak, temiz ve eğlenceli bir hayat sunuyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağı yetkilisi Evdeki hayvanlar gibi bakım yapıyoruz 

Sokak hayvanlarının evi olan Balıkesir Büyükşehir belediyesi hayvan barınakları konsept değiştirmeye başladı. Hayvanları Koruma Kanunu’nun yayınlanmasından sonra sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için birçok belediye, rehabilitasyon merkezleri açma çalışmalarına başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılmış olan “Hayvan Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi. 5 yıldızlı butik oteli aratmıyor, hazırlanan bu yeni alanlar “barınak” değil sanki 5 yıldızlı otel konforunda sokak hayvanlarına ev sahipliği yapıyor Bu anlamda “rehabilitasyon merkezi” ve kontenjanı bakıma muhtaç ve sakat hayvanlarla kısıtlı. Bu merkeze sokaklarda bulunan hasta ve yardıma muhtaç kedi ve köpekler getirilip tedavi ediliyor. Ayrıca kısırlaştırma, kuduz, parazit, ishal, gençlik gibi tüm aşıları ücretsiz olarak yapılan bu tesiste sokak hayvanlarına, evlerdeki hayvanlar kadar temiz ve sağlıklı şartlarda yaşam sunmak amaçlanıyor. Yürürlükte olan yasaya göre bu amaç ile tedavileri tamamen bitmiş olan hayvanlar alındıkları ortama tekrar geri bırakılıyor. Hastalığı sürekliliğini koruyan hayvanlar ise bu merkezlerde yaşamlarına devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağı Dinlenme alanı ve havasıyla büyülüyor 

Tesiste çalışan yetkili veteriner hekim. İstanbul medya Başkanı Ali Rıza Yıldız ve üyelerine yaptığı açıklamada, ileri tekonoloji tedavi cihazlarının bu merkezde var olduğu belirterek, “Hayvanların tüm data bilgilerini toplayan bir cihazımız var. Bu sayede kalp atışlarından, tansiyonuna birçok bilgilerini sadece ölçmekle kalmayıp kaydediyoruz. Kaydettiğimiz verilerle tedavisi sürecindeki değişimi sıkı takip edebiliyoruz” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi. Hayvan Bakım Evi ilk olarak mimarisi ile dikkat çekiyor. 4 bin metrekarelik hayvan bakım evini butik otel seviyesine taşıyan hayvan güneşlenme ve dinlenme alanları ve Hayvanların özgür kalabileceği genişlikteki, ayrıca ameliyathane, depo, müdür odası, misafirhane, veteriner hekim odası, sekretarya, tekniker odası, personel odası, kafeterya, hayvan barındırma odaları, kameriyeler, hayvan gezi alanları, bahçe kulübelerinden oluşuyor.

KAYNAK: HABERMAX.NET


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karamollaoğlu'ndan altılı masaya aday vetosu: Masada böyle biri var demek kolay değilÖnceki Haber

Karamollaoğlu'ndan altılı masaya aday ve...

İstanbul Medya Derneği üyeleri “Son Kurşun Anıtı'nı" ziyaret ettiSonraki Haber

İstanbul Medya Derneği üyeleri “Son Kurş...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar