Başkan Erdoğan imzaladı! İsveç ve NATO'dan flaş açıklama!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Erdoğan imzaladı! İsveç ve NATO'dan flaş açıklama!
Abone ol
İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü'nü imzalamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İsveç'in ardından NATO'dan açıklama geldi.

Kristersson, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü'nü imzalamasını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Şimdi Meclis prosedürleri başlayacak. NATO'ya üye olmayı dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

NATO'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsveç'in katılım protokolünü imzalamasını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sevk etmesini memnuniyetle karşıladı.

Stoltenberg, protokolün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanmasının ardından açıklama yaptı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in katılım protokolünü imzalamasını ve TBMM'ye sevk etmesini memnuniyetle karşılıyorum." ifadesini kullanan Stoltenberg, şunları kaydetti:

"Onay için hızlı bir oylama yapılmasını ve İsveç'i çok yakında tam bir NATO Müttefiki olarak karşılamayı sabırsızlıkla bekliyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la hafta sonu yaptığımız görüşmede de ifade ettiğim üzere, bu durum tüm İttifak'ı daha güçlü ve daha güvenli kılacaktır."

Stoltenber, yarın İsveç'i ziyaret ederek Başbakan Ulf Kristersson ile bir araya gelecek.

Erdoğan bugün, İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü'nü imzalamıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilmiştir." ifadesi kullanılmıştı.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç‘in NATO’ya Katılım Protokolü‘nü imzaladıÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç‘in NATO’ya...

Ertuğrul Göver:Hedefimiz sektördeki liderliği sürdürmekSonraki Haber

Ertuğrul Göver:Hedefimiz sektördeki lide...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar