Başkan Yetimoğlu: “Karaköprü mezarlığının yerini birilerinin menfaati için mi iptal edildi?”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Yetimoğlu: “Karaköprü mezarlığının yerini birilerinin menfaati için mi iptal edildi?”
Abone ol
Şanlıurfa Karaköprü ilçesinde yıllardır trafik sorunu artık kangıren yarasına döndü. Yeniden Refah Partisi Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Yetimoğlu, Ahmet Güzel ve Nihat Çiftci döneminde mezarlık yeri belirlenmişti. Şimdi ne oldu da Şanlıurfa’mızın gündemin düşmüyor. Karaköprü bir ilçe bir mezarlığı bile hak etmiyor mu? Kimler mezarlık yerini engellemek istedi. ?

Şıurfada yıllardır sorunu olan kentin her noktasın ulaşım problemleri için adeta şantiye alanına’na dönüşmüş durumda. Yeniden Refah Partisi Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Yetimoğlu, Karaköprü’nün kanayan yarası olan ulaşım hakkında basın açıklaması yaptı.

 

Başkan Yetimoğlu yaptığı açıklamada: Karaköprü mezarlığın olduğu yerde bulunmaktayız Asri Mezarlığı ile ilgili bazı açıklamalarda bulunmak istiyoruz. Bununla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve ilçe başkanlığı belediye başkanlığımızın yol yapım işi ile ilgili mezarlığın kaldırılması çalışmalar yürütmekte. Tabii yapılması yol yapımına karşı çıkmaz ama bunu yaparken de asri mezarlıkta ecdadımız yatıyor. Annelerimiz yatıyor Babalarımız yatıyor. Bunları da gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor.

 

Bununla ilgili belirtilmiş olan mezarlık yerini tespit edilmesi lazım bunu yaparken. Tabii yıllardır siyasi partilerimizin yerine getirmediği sözler var. Rahmetli Ahmet Güzel döneminde başlayıp Nihat Çiftçi ile devam etti. Şu anda da mevcut belediye başkanımız Metin Baydilli vermiş olduğu sözler bir an önce yerine getirilmesi gerekiyor.

 

Nedir bu sözler asri mezarlık Karaköprü ilçemiz için biz mezarlık yerine belirtilmesi gerekiyor. Sonra gerekli çalışmaları yapılarak burada yatan evlatlarımızın nakli için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor. Bunu daha önceki dönemlerde de bazı yerlerde gösterildiğini biliyorum. Ahmet Güzel döneminde belirtildiğini daha sonra meclis üyelerinin etrafında arsalar aldığını ve orada mezarlık yapıldığı zaman bizim arsalar değer kaybeder endişesiyle ona red oyu verilmiştir. Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz bunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Bu sadece biz değil bütün Karaköprülüler rahatsız bütün mahalle muhtarları rahatsız mahalle muhtarlarını ile tek tek ediyoruz. Onların fikirlerini ve görüşlerini alıyoruz. Bu konuda çok ciddi derecede rahatsız olduklarını da biliyoruz. Birde öte tarafadan baktığımızda zaman Balıkayağı kavşağında trafiğin tıkandığını görmekteyiz bir an önce Balıkayağı Karaköprü’nün merkezinde bulunan 3 tane yerden sadece delgeçi yapılması trafik sorununu çözecektir. Bununla ilgili Bir tanesi Balıkayağı kavşağı, Bir tanesi Belediyenin bulunduğu kavşak ve son olarak da fuar alanındaki Kavşağa delgeç yapıldığı takdirde çözüleceğini ve bununla ilgili bir an önce Belediye Başkanlarımız gerekli çalışmayı yapıp hassasiyeti göstererek önce vatandaşın rahatını ve huzurlu bir ortamda seyahat etmesini sağılacaktır.  

 

Sonrasında Başkan Yetimoğlu ve ekibi bölgedeki esnaflarını ziyaret ederek notlarını alarak gerekenin yapılacağını söyledi.

 

Kaynak: Gerçek Urfa 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatih Erbakan; "Yargıtay'dan Üye Verilerinin Açıklanmasını İstiyoruz"Önceki Haber

Fatih Erbakan; "Yargıtay'dan Üye Veriler...

Ukrayna'dan üç gemi daha bu sabah yola çıktı: 58 bin ton mısır taşıyorlarSonraki Haber

Ukrayna'dan üç gemi daha bu sabah yola ç...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar