Başörtülü öğrencinin Açıköğretim Fakültesi sınavına girmesi engellenmek istendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başörtülü öğrencinin Açıköğretim Fakültesi sınavına girmesi engellenmek istendi
Abone ol
Diyarbakır'da başörtülü bir öğrenci tesettürü sebebiyle Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarında ayrımcılığa maruz kaldı. Polisler sayesinde sınava girebilen öğrenci, 28 Şubat uzantıları hakkında savcılığa şikayette bulundu.

İslam ve başörtüsü düşmanlığını her fırsatta açığa vuran 28 Şubat uzantıları yeniden saldırıya başladı. Son olarak Diyarbakır'da, Esra Yıldız isimli öğrencinin, Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu bölümünde, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarına girmesi engellenmek istendi.

ÜNİVERSİTEDEKİ 28 ŞUBAT UZANTILARINDAN TESETTÜRLÜ ÖĞRENCİYE ÇİRKİN DAVRANIŞ!

Polis kontrolünden sorunsuz şekilde geçmesine rağmen sınava gireceği derslikteki görevliler tarafından "yüzün gözükmüyor" bahanesiyle sınava alınmayan öğrenci, görevliler hakkında şikayette bulundu.

"Kadın görevli tarafından kontrol edilme" talebi de reddedilen öğrenci, polis ekipleri sayesinde sınava alındı.

"POLİSLER SINAVA GİRMEMİ SAĞLADILAR"

Yıldız'ın yazılı şikayet dilekçesi şöyle:

"Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İlahiyat Fakültesi öğrencisi olarak 10.12.2023 tarihi saat 14:00'da sınava girmek amacıyla Dicle Üniversitesi Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu bölümü binasına gittim. Bina girişindeki polis kontrolünü geçtikten sonra sınava girmek için gittiğim Zemin ED-Z1-52 (02100812) nolu salandaki 2 erkek sınıf görevlilerinden gözlüklü, 60 yaşlarında, sert bakışlı olan memur aşağılayıcı bir üslupla ve beni tersleyerek peçeli olmam sebebiyle yüzümün gözükmediğini, yüzümün gözükmediği takdirde sınava hiçbir şekilde giremeyeceğimi tersleyerek söyledi. Yüzümü göstermek için bayan görevli talep etmeme rağmen kabul etmeyerek sınava giremeyeceğimi tekrar etti.

Bunun üzerine binayı terk etmek üzere dışarı doğru çıktım. Kapıdaki polis görevlilerine ve bina sınav sorumlusuna durumu anlattım. Onlar da yardımcı olmak için beni sınıfa götürerek gerekli kontrollerin önceden yapıldığını ve sınava girmesine engel bir durumun olmadığını ifade ederek sınava girmeme yardımcı oldular.

Söz konusu sınıf görevlisi inanç ve değerlerimi hiçe saymış, eğitim hakkımı kısıtlamaya yönelik 'sınava almama' tehdidinde bulunmuş ve insan hak ve özgürlüğünü ihlal eden tavırlarda bulunarak hem psikolojik olarak olumsuz etkilenmeme hem de sınav öncesi stres ve gerginliğimin artarak sınavımın kötü geçmesine sebebiyet vermiştir. Yaşanan olaya şahit olan polis görevlilerinin ve BSS'nin (Bina Sınav Sorumlusu) yardımı ile sınava girmiş olsam da, sınav öncesinde yaşamış olduğum psikolojik travma, inancımın bir gereği olan tesettür giyimime yönelik gösterilen olumsuz imalı tavırlar sebebiyle şikayetçi olduğumu ve gereğinin yapılmasını arz ederim."

Kaynak:Yenişafak

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musevilerin "Hanuka Bayramı'nı" tebrik ettiÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musevilerin "Hanu...

Ok yaydan çıktı! Hamas'tan Batı Şeria'ya 'savaş' çağrısı!Sonraki Haber

Ok yaydan çıktı! Hamas'tan Batı Şeria'ya...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar