Bekin: Sayın Erdoğan’ın tam bağımsız KKTC açıklamasını destekliyoruz!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bekin: Sayın Erdoğan’ın tam bağımsız KKTC açıklamasını destekliyoruz!
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Kıbrıs sorununa dair açıklamalarda bulundu. Bekin, “Sayın Erdoğan’ın tam bağımsız ve egemen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” (KKTC) konusundaki açıklamasını destekliyoruz.” dedi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs açıklaması ve Kıbrıs sorunu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Doğan Bekin açıklamasında, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) tarafından önerilen “üniter Kıbrıs” formülü, Türk kesimini azınlık konumuna düşüren bir planın parçası olduğunu ifade ederek bu planların Türkiye’nin 1974’te elde ettiği hakları ortadan kaldırmayı amaçladığının altını çizdi.

Ayrıca, Bekin, Yunanistan’ın Adalar Denizi’ni silahlandırması ve ABD’nin Türkiye’nin güvenliğini tehdit edecek üsler kurması gibi gelişmelere de dikkat çekti. Bu durumların kabul edilemez olduğunu ve Türkiye’nin KKTC’nin bağımsızlığını tanınması için uluslararası toplumu davet ettiğini belirten Bekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu’ndaki konuşmasını desteklediklerini ifade etti. Bekin, Erdoğan’ın KKTC’nin tam bağımsız ve egemen bir devlet olarak kabul edilmesi gerektiği düşüncesini önemsediklerini ve desteklediklerini vurguladı.

“Milli davamız Kıbrıs”

Doğan Bekin, “Milli davamız Kıbrıs’ın tam bağımsız bir devlet olarak Doğu Akdeniz’deki varlığı, Türkiye’nin güvenliği açısından can damarını oluşturmaktadır. “diyerek Kıbrıs’ın tam bağımsızlığının ve KKTC’nin egemenliğinin Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin güvenliği açısından hayati önem taşıdığını belirtti. Yeniden Refah Partisi olarak, Türkiye’nin KKTC’nin bu haklarını savunmaya devam edeceklerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yöndeki çabalarını desteklediklerini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu yıl play-off oynanacak mı? TFF açıkladıÖnceki Haber

Bu yıl play-off oynanacak mı? TFF açıkla...

Ankara'da Doğalgaz Patladı 1 Kişi Hayatını KaybettiSonraki Haber

Ankara'da Doğalgaz Patladı 1 Kişi Hayatı...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar