BİK Şube Müdürü Nuhoğlu’ndan Haber61’e ziyaret! Akıncıoğlu “İnternet haber sitelerinin bekleme süresi 1 yıla düşürülmeli”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BİK Şube Müdürü Nuhoğlu’ndan Haber61’e ziyaret! Akıncıoğlu “İnternet haber sitelerinin bekleme süresi 1 yıla düşürülmeli”
Abone ol
Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Müdürü Ali Nuhoğlu Haber61’i ziyaret etti.

Basın İlan Kurumu (BİK) Trabzon Şube Müdürü Ali Nuhoğlu Haber61’i ziyaret edip Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkan Yardımcısı ve Haber61 İmtiyaz Sahibi Tanju Akıncıoğlu ile fikir alışverişinde bulundu.

Basın İlan Kurumu(BİK) Trabzon Şube Müdürü Ali Nuhoğlu Haber61’e ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkan Yardımcısı ve Haber61 İmtiyaz Sahibi Tanju Akıncıoğlu ve Haber61 Genel Müdürü Ergun Hardaloğlu hazır bulundu.

Haber61’in çalışmaları hakkında bilgiler alan Nuhoğlu ile internet haberciliğinin geleceği ve basın kanunu ile kazanılan haklar hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Kabul edilen kanun teklifi ile beraber, BİK tarafından şartları belirlenecek internet haber sitelerinin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nda yapılan değişiklik ile süreli yayın sayılarak resmi ilan ve reklam alabilmelerinin önü açıldığı belirtilerek, köklü haber sitelerinin 2 yıl bekleme süresine tabi tutulmaları değerlendirildi.

TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı ve Haber61 İmtiyaz Sahibi Tanju Akıncıoğlu, Haber61’in 2005 yılından beri internet haberciliği yaparak yayın hayatını sürdürdüğünü belirtip “Türkiye genelinde Basın İlan Kurumuna başvuru yapan 31 internet haber portalı var. Bunların 12’si İstanbul geri kalan 19’u ise Anadolu’dan. Haber61, 2005 yılından itibaren internet Haber Portalı olarak yayın hayatını sürdürüyor. Kurumsal bir yapı ile sektörün sorunları ile mücadele ederken halkın haber alma özgürlüğüne katkı sağlamaya çalışan Haber61’in 24 ay bekleme süresine tabi tutulmasının haksızlık oluşturduğunu ve rekabette eşitlik ilkesini bozduğunu belirtmek isterim. Bu sürenin 12 aya çekilmesini spekülasyonları sonlandıracağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: BHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile telefonda görüştüÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşka...

HAMAS, rehine tuttuğu ABD'li rehine anne ve kızını serbest bıraktıSonraki Haber

HAMAS, rehine tuttuğu ABD'li rehine anne...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar