Bugün Vaka Sayısı 3892, Kayıp ise 76 Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bugün Vaka Sayısı 3892, Kayıp ise 76 Oldu
Abone ol
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca, Kovid-19'da son 24 saatte vaka sayısının 3 bin 892, vefat sayısının 76 olduğunu, toplam vefat sayısının 725'e yükseldiğini bildirdi. Türkiye'de toplam vaka sayısı ise 34 bin 109'a yükseldi. Bakan Koca, taburcu edilen toplam kişi sayısının 1582 olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:


Corona virüs istisnasız 81 ilimizde görüldükten sonra yeni bir aşamaya geçtik. Artık her birimiz bu tehdit altındayız. Artık dayanışma içerisinde olmalıyız. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara ve İzmir gibi şehirler vaka sayısı yüksek olduğu için dikkat çekmektedirler. Aralarında bunlarında olduğu 31 şehrimiz bazı zorunlu haller dışında sınırlandırıldı. Tüm Türkiye'de 20 yaş altı gençlerimizden ve 65 yaş üstü yaşlılarımızdan talebimiz var.

"TOPLUM BİLİMLERİ KURULU OLUŞTURDUK"

Mücadelenin kapsamı genişlemiş durumda.

Toplum Bilimleri Kurulu oluşturuldu. Toplum olarak nelerden kaçınması gerektiğine dair tekliflerde bulunacak. Dünyada bir ilk olacak. İlk toplantısını önümüzdeki günlerde olacak.

"YAŞ BİR GÜVENCE OLARAK ALGILANMAMALI, DEĞİLDİR"

Yaş bir güvence olarak algılanmamalıdır, değildir. Bütün bu risklerlere karşı başvuracağımız çözüm izolasyondur. Test sayısı arttıkça doğal olarak vaka sayımız artmaktadır. Pozitif vakalarla test sayısı artış arasındaki ilişki tarama konusundaki başarıdan kaynaklanmaktadır.

 

Her yaşta, olağanüstü bir hızla bulaşabilen virüsle karşı karşıyayız. Vücut direncine bağlı olarak herkeste hastalık belirtisi çıkabiliyor.

Dün ülkemizi dışarıya karşı izole etmeye çalışıyorduk. İzole kuralına artık şehir şehir uyguluyoruz. 83 milyonu oluşturan bireylerin izolasyon kuralını hayat tarzı olarak yerine getirmelidir. Başka seçeneğin olmadığını söyleyebilirim. Hepimizi eşit derece ilgilendiren eşit derece tehdit eden virüse karşı birlikte mücadele etmeliyiz. İnsan sağlığını korumak için tedbirli olmalıyız. Hepimizin çabası herhangi birimiz içindir.

Dünyada ilk ciddi tedbirlerin alınmaya başlanmadığı tedbirde örneği olmayan yapılanmaya gittik. Bunun ilk sonuçlarından biri Bilim Kurulu'nun oluşturulmasıdır. Tavsiye kararları ulusal politikamıza rehberlik etti.

KORONAVİRÜSTEN 76 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Bugünkü test sayımız 20023. Bugünkü vaka sayımız 3892. Bugünkü vefat sayımız 76. Bugünkü iyileşen hasta sayımız 256.

 

1

 

Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak bu noktalarda yoğunluk fazla.

 

 

Şifa bulan hastalarımızın sayısı artıyor. Test sayısı ve pozitif vakalara bağlı taramalar arttıkça tanı sayısında da artış oluyor. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım.http://covid19.saglik.gov.tr 

Resmi Twitter'da görüntüle

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Albayrak'tan Yeni Koronavirüs TedbirleriÖnceki Haber

Bakan Albayrak'tan Yeni Koronavirüs Tedb...

RUANDA SOYKIRIMININ 26. YILDÖNÜMÜ VE ÇAĞRIŞTIRDIĞISonraki Haber

RUANDA SOYKIRIMININ 26. YILDÖNÜMÜ VE Ç...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar