CHP medyası birbirine girdi! Altılı masanın adayı ilan edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP medyası birbirine girdi! Altılı masanın adayı ilan edildi
Abone ol
Altılı masa cumhurbaşkanı adayı belirlemek için 12. defa toplandı. Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde toplanan altılı masanın ortak aday konusunda anlaştığı bildirilse de CHP medyasında gündeme damga vuran adaylık iddiası ortaya atıldı.

Altılı masa bileşenleri CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, DEVA, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi'nin ortak adayı belirlemek için Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde yaptığı toplantı sona erdi. Yapılan yazılı açıklamada, 6 Mart Pazartesi günü yine Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir toplantı daha yapılması kararlaştırıldı.

CHP'den gelen kulis bilgisine göre, kritik toplantıda masaya sadece Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı geldi. CHP bağlantılı Tele1 kanalı da altılı masanın ortak aday konusunda Kemal Kılıçdaroğlu ismi üzerinde anlaştığını öne sürdü. Öteki taraftan CHP ile bağlantılı Halk TV de Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiğine yönelik bir KJ geçti fakat kısa bir sonra bu iddiayı sildi.

BARIŞ YARKADAŞ: KILIÇDAROĞLU TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

CHP'li medya mensubu Barış Yarkadaş, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na uzun yürüyüşünde başarılar diliyorum. Artık geriye değil, ileriye bakmanın zamanıdır. Kılıçdaroğlu, "herkesin cumhurbaşkanı" olacaktır." paylaşımını yaparak muhalefeti hareketlendirdi.

Yarkadaş bir paylaşım yaparak adaylık konusunda son noktayı koydu:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yakın çevresinin tebriklerini kabul etti."

KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞDANIŞMANI: BAŞLIYORUZ

Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Deniz Demir, Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımla ortak adayın Kılıçdaroğlu olduğunu bildirdi. Demir bir süre sonra bu tweeti sildi.

TELE1: ORTAK ADAY ADAYI KILIÇDAROĞLU 

Tele1'de altılı masanın ortak aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu ismi üzerinde mutabık kaldığı bilgisi olarak geçti. İyi Parti Genel İdare Kurulu'nun ise adaylık konusunda yarın toplanacağı da bildirildi.

Konuyla ilgili altılı masadan kaynağından gelen bilgiyi paylaşan Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, "Masadan bir isim son dakika aradı. Masaya Kılıçdaroğlu’ndan başka bir isim gelmemiş. Meral Akşener de ben çoğunluğun kararına uyarım. Ancak bunu Genel İdare Kurulu’na getireyim demiş." ifadelerini kullandı.

HALK TV, KILIÇDAROĞLU PAYLAŞIMINI KALDIRDI

Diğer yandan Halk TV de toplantının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olduğu yönünde bir KJ yayınlandı. Ancak kanal yönetimi bir süre sonra bu alt yazıyı kaldırarak adayın pazartesi günü açıklanacağını duyurdu.

Halk TV'de yayınlanan bilgi şöyle:

"Kılıçdaroğlu'nun adaylığı masaya geldi. Millet İttifakı'nın beş partisi tamam dedi. Meral Akşener partisine danışmak için müsaade istedi."

İRFAN DEĞİRMENCİ DE KILIÇDAROĞLU'NU İLAN ETTİ

Halk TV Ana Haber sunucusu İrfan Değirmenci Twitter'daki hesabından, "Türkiye Cumhuriyeti 13.Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu" sözlerini kaydetti.

YILMAZ ÖZDİL: 6 MART'TA ADAY AÇIKLANMAYABİLİR

6 Mart'ta adayın yine açıklanamayabileceğini belirten Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Özdil, "Eğer ben Erdoğan'ı tanıyorsam günde 50-60 kez anket yaptırıyordur. Ben istedim ama YSK istemedi deyip bu seçimi belediye seçimleriyle birleştirebilir." iddiasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAKAN KURUM : CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN BÜYÜK AFET KONUT YAPIM SEFERBERLİĞİNİ 11 İLİMİZDE VE İLÇELERİNDE EŞ ZAMANLI YÜRÜTÜYORUZÖnceki Haber

BAKAN KURUM : CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN...

Akşener Altılı Masa'nın dağıldığını duyurdu: Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştirSonraki Haber

Akşener Altılı Masa'nın dağıldığını duyu...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar