Çin devinden Türkiye hamlesi: Vivo fabrikayı büyütüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çin devinden Türkiye hamlesi: Vivo fabrikayı büyütüyor
Abone ol
Dünyanın 5. büyük akıllı telefon üreticisi konumundaki Vivo, Türkiye'de kurduğu üretim fabrikasını büyütüyor. Yeni adımla beraber hem üretim adeti artacak hem de istihdam sayısı...

Türkiye'de kurduğu fabrikayla Gebze'de üretime başlayan Çin'li teknoloji devi Vivo, Türkiye'ye yatırıma devam ediyor.

5 MİLYON TELEFON ÜRETİM KAPASİTESİ

İlk etapta toplam 20 milyon dolarlık yatırımla açılan ve 5 milyon adet üretim kapasitesine sahip olan fabrikada markanın 'Y serisi' akıllı telefonları üretiliyor hem yurtiçi pazara sunuluyor hem de ihraç ediliyor.

Vivo Türkiye Yatırımcısı Li JianhuaVivo Türkiye Yatırımcısı Li Jianhua

YENİ ÜRETİM BANDI DEVREYE GİRİYOR

Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrika 12 bin metre kare büyüklüğünde olan fabrikada üretimi artırmak isteyen Vivo, harekete geçti.

Yeni akıllı telefon modeli Vivo V25 5G Türkiye tanıtımında açıklamalarda bulunan vivo Türkiye yatırımcısı Li Jianhua, küreselde yaşanan sorunları bir kriz değil fırsat olarak değerlendirdiklerinin altını çizerek 'Türkiye yatırımlarımız uzun vadeli, Türkiye'nin potansiyeli çok yüksek, 4.çeyrete yeni üretim bandımızı devreye sokacağız. Artık daha fazla cihaz üretmenin yanından istihdama da ek katkı sağlayacağız. Aynı zamanda tedarik zincirine de yatırım yapmaya devam edeceğiz' dedi.

Türkiye pazarına sunulan yeni Vivo V25 5G'nin tasarım ve teknik özelliklerini ise Pazarlama Müdürü Selin Dayıoğlu Kıran aktardı.

MediaTek Dimensity 900 yongası yer alan telefonda 128/256 GB depolama alanı yer alıyor. 8 ve 12 GB ram seçenekleri ile gelen Vivo V25 5G'nin kamera özellikleri ön planda tutulmuş durumda. OİS destekli 64 MP'lik ana kameraya ek olarak 8 MP'lik ultra geniş açı ve 2 MP'lik macro kamerasına ek 50 MP'lik göz odaklamalı selfie kamerası yer alıyor.

Android 12 tabanlı Funtouch 12 işletim sisteminin çalıştığı cihazda Blueatoot 5.2, Wi-Fi 802.11ac ve ekran altı parmak izi okuyucu yer alıyor. Telefon için gerekli olan enerji ise 4500mAh boyutundaki 44W hızlı şarj destekli pil ile sağlanıyor.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Bali’de MIKTA Liderler Zirvesi yapıldıÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Bal...

Teröristler Saldırının Hesabını Misliyle Ödeyecek!Sonraki Haber

Teröristler Saldırının Hesabını Misliyle...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar