ÇORUM BELEDİYESİ, İSTİKLAL MARŞI’NIN 101. YILINI KUTLADI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇORUM BELEDİYESİ, İSTİKLAL MARŞI’NIN 101. YILINI KUTLADI
Abone ol
Belediyemiz, İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle şiir ve söyleşi etkinliği programı düzenledi. Programa Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy ve şair Mehmet Hacıismailoğlu konuşmacı olarak katıldı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çorum Belediyesi'nin düzenlediği şiir ve söyleşi etkinliği Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Programı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Belediye Başkan Yardımcımız Turhan Candan ve öğrenciler izledi.

Şair Mehmet Hacıismailoğlu’nun seslendirdiği şiirlerle başlayan programda daha sonra Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy, dedesinin yaşamına ve anılarına ilişkin bilgiler aktararak, İstiklal Marşı’nın yazım sürecinde yaşananları anlattı. Ersoy, “Dedem, hayatını milletine adamış dava adamıdır. Söz verdiği zaman, ancak ölürsem bu sözü tutamam dediği biliniyor. Bir gün olsun verdiği sözden dönmemiş bir insandır.” dedi.

Program sonunda Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın programa katılan Selma Argon Ersoy ve Mehmet Hacıismailoğlu’na teşekkür ederek gençlerle birlikte çiçek ve hediye takdim etti. Başkan Aşgın, “Bugün Mehmet Akif Ersoy’dan bir ses, bir dönül insanını şehrimizde ağırlamaktan onur duyduk. Ailesinden birinden Mehmet Akif Ersoy’u dinlerken duygu dolu anlar yaşadık. Mehmet Akif Ersoy’u milletimiz çok iyi anladı, en çok da gençlerimiz anladı. Milli şairimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Mekânı cennet olsun.” dedi.

Vali Yardımcısı Hakan Kubalı da İstiklal Marşı’nın Türk milletinin bağımsızlığının sembolü olduğunu ve Türk milleti için kutsal olduğunu dile getirdi. Mehmet Akif Ersoy’un vatan şairi olduğu belirten Kubalı, “Ulusal kurtuluş savaşının kazanılmasında büyük rol oynamıştır.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yücel Yılmaz: Her Şey Gençlerimiz İçinÖnceki Haber

Yücel Yılmaz: Her Şey Gençlerimiz İçin

Başkan Beyazgül’den 14 Mart Tıp Bayramı MesajıSonraki Haber

Başkan Beyazgül’den 14 Mart Tıp Bayramı...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar