Cumhur İttifakı genişliyor mu? BBP lideri Destici'den önemli açıklamalar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhur İttifakı genişliyor mu? BBP lideri Destici'den önemli açıklamalar!
Abone ol
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı'nın genişlemesine ilişkin, "Üç dört partiyle görüşmelerin gerçekleştirildiğini biliyorum. İlkelerle uzlaşacağımız bütün partilere kapımız açık." dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, A Haber'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin detaylarını anlattı. Mustafa Destici, Cumhur İttifakı'nın genişleme hazırlığında olduğunu vurgulayarak, "Üç dört partiyle görüşmelerin gerçekleştirildiğini biliyorum. İnşallah olumlu sonuçlanır, hayırlı sonuçlanır. Daha önce de ifade ettim. Cumhur İttifakı ilkeler ittifakıdır. Cumhur İttifakı i'lâ-yi kelimetullah diye yola çıkmış bir ittifaktır. 2018 Cumhur İttifakı metninde de yazılıdır. İlkelerle uzlaşacağımız bütün partilere kapımız açık." dedi.

Mustafa Destici'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Seçimler için sayın Cumhurbaşkanımız kararını verecek ve gerekli imzayı atacak. Aynı gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. İki ay sonra pazara denk gelen 14 Mayıs'ta da hem Cumhurbaşkanlığı hem de Milletvekilliği seçimleri gerçekleştirilecek.

Adaylara, partilere şimdiden hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum.

Normal bir seçim olmayacak. 11 ilimiz onlarca ilçemiz, yüzlerce binlerce köyümüz maalesef bu depremde olumsuz etkilendi. 46 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettik, Allah'tan rahmet diliyorum. On binlerce yaralımız vardı bunların tedavileri devam ediyor bir kısmının. Ağır olanlar var, onlara yüce Allah'tan şifa niyaz ediyorum. 

Devletimiz vatandaşımız devlet-millet iş birliği ile ilk günden itibaren önce enkazda olanları canlı olarak çıkarma gayreti verildi. Daha sonra naaşlar alındı barınma ihtiyacı yiyecek ihtiyacı giyecek ihtiyacı ısınma ihtiyacı şimdi bunlar elhamdülillah büyük çoğunlukla sağlanmış vaziyette. Çok az noktalarda çadırdır konteynerdir bu ihtiyaçlar var. Biz sürekli bölgedeyiz. Bunlar da süratle tamamlanıyor..

CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞME

İnşallah bu zor süreci de devlet millet dayanışması içinde el birliğiyle atlatacağız. Yaralarımızı da birlikte saracağız. Birlikte iyileştireceğiz. Geride kalanlarımıza da birlikte sahip çıkacağız. İşte böyle bir süreçte seçime gidiyoruz. Bu seçim diğer seçimler gibi müziklidir seçim otobüsleri büyük programlar bunları görmeyeceğimizi düşünüyorum. En azından biz Cumhur İttifakı olarak seçimi daha çok deprem bölgesi hassasiyetiyle geçireceğiz. Ümidimiz BBP olarak dün Sayın Cumhurbaşkanımızla önce yarım saatten fazla ikili bir görüşme gerçekleştirdik. Burada gündemimizin ağırlıklı konusu deprem, depremde yaşananlar, bizim izlenimlerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın düşünceleri bunları istişare ettik. Daha sonra Türkiye'nin gündemindeki belli konuları görüştük..

Daha sonra da parti heyetlerimiz seçim işleri başkanlarımız hukuk işleri başkanlarımız bizim genel sekreterimiz AK Parti'nin Genel Başkanvekili geniş bir heyetle seçimlere yönelik çalışmalarımızı da yol haritamızı da 1 saatten fazla bir sürede bunu istişare etme imkanı bulduk. Biz başından beri Türkiye'nin Cumhur İttifakı'yla yoluna devam etmesinin daha hayırlı olduğunu çünkü özellikle içinden geçtiğimiz bu deprem sürecinde bile bu süreci toparlayacak özellikle yıkılan binaların inşası konusunda çok tecrübeli bir Cumhurbaşkanımız ve yönetimi var. Daha önce Elazığ depremi olsun Van olsun İzmir olsun diğer yaşadığımız doğal afetler olsun buralardan hep yüzünün akıyla çıkmış bir devlet ve bir hükümet var..

Mevcut ittifakımızın kazanması mevcut hükümetin devam etmesi Sayın Cumhurbaşkanımızın bu anlamda da yaraların daha çabuk sarılması noktasında çok önemli olacaktır diye düşünüyorum. 

TERÖR TEHDİDİ DEVAM EDİYOR!

Diğer taraftan Türkiye deprem yaşadık ama bize yönelik tehditler sona ermedi. Güneyimizde geçtiğimiz hafta ABD Savunma Bakanı gitti PKK ile PYD ile görüştü. Şimdi biz bunu kabul ediyor muyuz? Etmiyoruz. Reddediyoruz. Ama Sayın Kılıçdaroğlu ne demişti? Güneyimizde bir başkası olacağına PYD olsun demişti. PYD kim? PKK. Bunu Sayın Kılıçdaroğlu bilmiyor mu? Şahsına bir şey söylemiyorum ama Kılıçdaroğlu'nun zihniyeti bugüne kadar söyledikleri vadettikleri bugün HDP dahil diğer aşırı sol partilerle diyaloğa girmesi bunlardan desteklerini istemesi bunlar resmi olarak ittifakta olmasa bile fiili olarak ittifaka dahil etmesi bunların hiçbirisini gözden kaçıramayız. Milletimize anlatmak zorundayız.

CUMHUR İTTİFAKI GENİŞLİYOR MU?

Üç dört partiyle görüşmelerin gerçekleştirildiğini biliyorum. İnşallah olumlu sonuçlanır, hayırlı sonuçlanır. Daha önce de ifade ettim. Cumhur İttifakı ilkeler ittifakıdır. Cumhur İttifakı ilahi kelimetullah diye yola çıkmış bir ittifaktır. 2018 Cumhur İttifakı metninde de yazılıdır. İlkelerle uzlaşacağımız bütün partilere kapımız açık.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erbakan 300 bin imza ile Cumhurbaşkanı Adayı oluyor.Önceki Haber

Erbakan 300 bin imza ile Cumhurbaşkanı A...

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı imzaladı: Seçim 14 Mayıs'taSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı imzaladı: S...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar