Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamalarda Bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamalarda Bulundu
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu. İstanbul'a 45 gün içinde 2 yeni salgın hastanesinin yapılacağını ifade eden Erdoğan maskelerle ilgili olarak da "Kesinlikle para ile maske satışı yasaktır. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stokumuz ve üretim planlamalarımız vardır . Ücretsiz şekilde maske ulaştırmaya kararlıyız" dedi.

Valiliklerimiz e-devlet ve PTT aracılığıyla talep eden tüm vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımına başladı, parayla maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir.

Kesinlikle para ile maske satışı yasaktır. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stokumuz ve üretim planlamalarımız vardır . Ücretsiz şekilde maske ulaştırmaya kararlıyız. Evlerinden dışarı çıkmak zorunda olanlara 3 adımdan yakın mesafede bulunmamalarını istiyoruz. sosyal mesafeye çok dikkat etmeliyiz.

 

Hastanelerimizde tedavi konusunda bir sıkıntımız yoktur. Şu an kadar sağlık hizmetleri ve tedariki bakımından kayda değer bir meseleyle karşılaşmadık. Yoğun bir çalışmayla Atatürk Havalimanı alanını ve Sancak Tepe’deki havaalanı kısmını da bin odalık hastaneyi yapıyoruz. Bunları süratle 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz.

 

Avrupa ülkelerini ve ABD’deki gelişmeler anbean  takip ediyoruz. Türkiye her şeye rağmen acil ihtiyaç duyulan konularda oldukça iyi bir yerdedir. Devlet böyle günler için vardır. Türkiye Cumhuriyeti tüm imkanlarıyla vatandaşlarının yanındadır.

 

Köy, mahalle, belde ve hatta ilçe düzeyinde kimi yerleri karantinaya alıyoruz. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız için Türkiye'nin her yerinde Vefa Sosyal Destek kurumları oluşturduk.

İnşallah bu musibetten tamamen kurtulacağız. Test sayısında 20 bini geçerek önemli bir eşiği daha aştık. Hastanelerimizde teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Sağlık hizmetleri, gıda ve temizlik malzemeleri tedariki, kamu güvenliği bakımından hamdolsun kaydadeğer bir meseleyle karşılaşmadık.

Türk Milleti İstiklal Harbi döneminde Tekalifi Milliye emirlerinde varını yoğunu bağımsızlığı için ortaya koymuş bir millettir. Özelle maddeler şöyledir; Her il ve ilçede Tekalifi Milliye komisyonu kurulacak. Her ev birer kat çamaşır birer çift çorap hazırlayıp komisyona teslim edecektir. Gıda maddelerinin %40'ına bedeli sonradan ödenerek el konulacaktır. Halka ait taşıtlar her ay ordu için 100 km taşıma yapacaktır. Bütün sahipsiz mallara el konulacaktır. Halkın elinde bulunan silahlar orduya teslim edilecektir. Makine ve yedek parçalarının %40'ına el konulacaktır. 

 

Sanayii imalathaneleri ordunun imkanı için çalışacaktır. Bütün sahipsiz mallara el konulacaktır. Halkın elinde bulanan bütün cephane ve silahlar orduya teslim edilecektir. Bütün yük ve binek hayvanlarının yüzde 20’sine el konulacaktır.

 

Yeşilköy Atatürk Havalimanı'nın alanını ve Sancaktepe'deki havaalanının olduğu kısmı da hastane yapıyoruz. 45 gün içinde buraları bitireceğiz ve buraları da halkımızın hizmetine sunacağız.

Devletimiz milletiyle elele vererek ülkenin tüm imkanları salgın döneminin yol açtığı sıkıntılar ve tehditlerle mücadele için harekete geçirmiştir. Her ne kadar bazı kafalar bu dayanışma kültürünü anlamakta zorlanıyor olsa da hamdolsun millet üzerine düşen görevleri bihakkın yerine getirmektedir.

Bu salgının üstesinde gelecek morale ve kararlılığa sahibiz. Karamsarlığa kapılmadan tedbirlerimizi adım adım alıyoruz. Alınan tedbirler özellikle bu sektörde çalışmaya ara veren işçilerimizi istihdamı korumak amacıyla destekliyoruz. İstihdamın sürmesi en büyük kriterimizdir. Kamu bankalarımız müşterilerine pek çok kolaylık ve destek sağlıyor.

Aldığımız tedbirlerle 2 milyondan fazla mükellefin muhtasar vergilerini erteledik. Firmalara ve gerçek kişilere kredi ödemelerini asgari 3 ay erteleyebilmeleri için finansman desteği sağlıyoruz. Kredi geri ödemelerini 180 güne çıkararak takip sürelerini uzattık.

2 milyon 300 bin haneye daha yardım ulaştıracağız. Yevmiye ve günlük kazancıyla yaşamını idame ettiren vatandaşlarımız valilik ve kaymakamlara telefonla başvurmaları halinde veya E-Devlet üzerinden başvuru yapmaları halinde devletimiz onlara da her türlü desteği verecek.

Şu ana kadar kampanya hesabımızdaki meblağ yaklaşık 1 milyar 500 milyon TL'yi buldu. 43 milyon TL de SMS olarak toplandı, AK Parti Meclis Grubunda da 5 milyon TL toplandı ve buraya aktarılacak.

 

İnfaz düzenlemesi inşallah yarın TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanacaktır.

 
 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emeklilere bayram ikramiyesinin ödeme tarihleri belli olduÖnceki Haber

Emeklilere bayram ikramiyesinin ödeme...

Bakan Koca, Koronavirüsten can kaybı ve vaka sayısı açıkladıSonraki Haber

Bakan Koca, Koronavirüsten can kaybı ve...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar