Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ermenistan'ın kışkırtmalara prim vermemesini bekliyoruz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ermenistan'ın kışkırtmalara prim vermemesini bekliyoruz"
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada; "Ermenistan'ın kışkırtmalara prim vermemesini bekliyoruz" dedi.

Tam 30 yıl boyunca yaşadıkları onca acıya, zulme ve katliama rağmen Azerbaycanlılar’ın, Karabağ'daki Ermeniler'e yönelik sergilediği insani tavrın, her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Operasyon sırasında sivillerin zarar görmemesi için gereken tüm önlemler alınmıştır. İnsani yardımların ulaştırılmasında da Azerbaycan makamları olağanüstü çaba göstermişlerdir. Yıllardır bölgedeki çözümsüzlükten beslenen kimi devletlerin iddiaları, tamamı safsatadan ve iftiradan ibarettir. Ermenistan'ın da dışarıdan ve diasporadan gelen bu tür kışkırtmalara prim vermemesini bekliyoruz. Ermeni halkının refahı, huzuru ve esenliği komşularıyla kavgadan değil, barıştan ve iş birliğinden geçmektedir. Türkiye, bölgenin kalıcı barışa kavuşması için üzerine düşeni yapmaktan çekinmemiştir, bundan sonra da çekinmeyecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zengezur Koridoru'nu da en kısa sürede hayata geçirerek dost ve kardeş Azerbaycan'la kara yolu ve demir yolu irtibatını Nahçıvan üzerinden kesintisiz hâle getireceklerini aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Komşumuz İran'ın da dâhil olacağı ortak projelerle bölgemizi inşallah bir barış ve refah havzasına çevirmeyi istiyoruz. Kimseyi dışlamadan ve dışarıda bırakmadan bu süreci yöneteceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Zengezur Koridoru, Irak ve Körfez ülkeleri ile hayata geçirecekleri Kalkınma Yolu ile Türkiye'nin diğer kritik ulaştırma projeleriyle ilgili kapsamlı bir sunum yaptığını belirterek "Muhalefetin engelleme çabalarına rağmen son 21 yılda ülkelerimize kazandırdığımız ne varsa yenilerini ekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilir kalkınmanın, hükûmete geldiklerinden beri tüm programlarının esasını oluşturduğunu, bu yaklaşımla tesis ettikleri güven ve istikrar ikliminde, Türkiye'nin asırlık demokrasi ve kalkınma eksiklerini gidermekle kalmadıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nın ufkunu da aydınlatmayı başardıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu, uzun, meşakkatli kimi zaman inişleri çıkışları olan hep kazandıran ama kimi zaman fedakârlık da gerektiren bir yoldur. Dünya, çoğu da yakın çevremizde yaşanan siyasi, ekonomik, sosyal, askerî krizlerle boğuştuğu bir dönemden geçiyor. Türkiye'nin böyle bir zeminde asli hedeflerinden kopmadan kalkınmasını sürdürmesi önemli bir başarıdır. Esasen biz 21 yıldır yaptığımız her işi, attığımız her adımı, elde ettiğimiz her neticeyi karşılaştığımız büyük zorluklara rağmen verdiğimiz tarihî mücadeleler sayesinde gerçekleştirilmiş bir hükûmetiz." diye konuştu.

Vesayetle mücadele ettiklerini, üniformalı, cübbeli, klavyeli cuntacıların, her türden mandacıların oyunlarını bozduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, vekâlet savaşı yürüten terör örgütleriyle mücadele ettiklerini, adeta sınırların içinde ve ötesinde istiklali tekrar kazandıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel ticaret çekişmelerinin ortasında kaldıklarını, üretimi ve ihracatı rekor seviyelerde büyüterek rekabet güçlerini artırdıklarını, enerjide, doğal gazdan petrole, yenilenebilir kaynaklardan batarya teknolojilerine kadar her konuda kendilerine yeni pencereler açtıklarını belirtti.

Dünyayı esir eden salgın hastalıklara karşı sağlık hizmetlerinden sosyal desteklere kadar her konuda örnek bir koruma kalkanı oluşturduklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelişmiş ülkelerin müsebbibi olduğu iklim kriziyle mücadelede, insanlığa karşı yükümlülükleri üstlenmekten asla çekinmediklerini, geri durmadıklarını dile getirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Irak'ta Yangın FaciasıÖnceki Haber

Irak'ta Yangın Faciası

16 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU DÜZENLENDİSonraki Haber

16 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU DÜZENLENDİ

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar